• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.04.2019

18:53

OSUĐEN GINEKOLOG! Porodilji izvadili matericu i jajnike zbog njegove greške

Vesti

OSUĐEN GINEKOLOG! Porodilji izvadili matericu i jajnike zbog njegove greške

Podeli vest

Ginekolog Muamer Škrijelj iz Novog Pazara osuđen na godinu dana zatvora uslovno i tri godine zabrane lečenja, jer je 2010. prilikom porođaja ugrozio zdravlje pacijentkinje L. R.

Novopazarski ginekolog Muamer Škrijelj osuđen je na godinu dana zatvora uslovno jer je 2010. godine nesavesnim lečenjem ugrozio zdravlje porodilje L. R.! Osnovni sud u Novom Pazaru utvrdio je da je Škrijelj prilikom porođaja nizom propusta izazvao sepsu kod pacijentkinje, zbog čega su morali da joj izvade matericu, jajnike i jajovode.

Njemu se na teret stavlja teško delo protiv zdravlja ljudi, za koje je inače zaprećena zatvorska kazna od jedne do osam godina. Osim toga, Škrijelju je oduzeta licenca na tri godine i u tom periodu neće moći da obavlja lekarski posao.

Nehigijenski uslovi

Prema rečima sagovornika Informera upoznatog sa ovim slučajem, Škrijelj se tereti da je porodilju L. R. lečio u "nehigijenskim uslovima".
- Doktor Muamer Škrijelj je u septembru 2010. godine u Opštoj bolnici u Novom Pazaru porodio L. R. carskim rezom, ali je to učinio uz niz propusta. Zbog obavljanja porođaja u nehigijenskim uslovima, porodilja je dobila sepsu. Imala je visoku temperaturu, pa je hitno prebačena u bolnicu u Kragujevac, gde su joj odstranjeni materica, jajnici i jajovodi. Inače, žena je rodila zdravo dete, ali joj je zdravlje bilo ozbiljno ugroženo i imala je teške posledice od nesavesnog lečenja doktora Škrijelja. Suđenje je trajalo čitavih devet godina, sve dok juče nije konačno doneta pravosnažna presuda, kaže naš sagovornik.

I ranije grešio

Inače, ginekolog Muamer Škrijelj se već jednom našao na Sudu časti Lekarske komore zbog propusta u radu, kada je 2015. godine dobio samo opomenu zbog nesavesnog lečenja porodilje Lidije Hazirović.
- Škrijelj i njegova koleginica Ajša Hajrović tada nisu uočili da se pacijentkinja porađa, već su mislili da ima bolove od urinarne infekcije. Porodilja je nakon nekoliko sati prebačena u bolnicu u Kragujevac, ali je već bilo kasno. Izgubila je bebu i odstranjeni su joj svi reproduktivni organi. On je tada dobio opomenu, a doktorki Hajrović je oduzeta lekarska licenca, kaže naš sagovornik.
Muamer Škrijelj juče nije odgovarao na naše pozive, dok u bolnici u Novom Pazaru nisu hteli da komentarišu ovaj slučaj.

DEČAK (13) IZ BEOGRADA PROGUTAO TRI OLOVKE! Bizaran incident u Domu za nezbrinutu decu umalo završen tragično

Presudu teško podneo, uskoro ide u penziju
 

Kako saznajemo, Škrijelj je dobio nešto blažu kaznu, jer se radi o nekada uglednom ginekologu, koji uskoro završava karijeru.
- On ima još dve ili tri godine do penzije, tako da oduzimanje licence znači da se praktično više neće vraćati na posao. Presudu je podneo veoma teško, kaže naš sagovornik. 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Raaza

pre 5 godina

Jos jedan "lekar"s kupljenim ispitima i diplomom.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija