• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.04.2019

12:24 >> 14:12

PROFESOR OŠAMARIO DVE UČENICE NASRED ČASA, TRAŽILE MU BOLJE OCENE!  Skandal u Sedmoj beogradskoj gimnaziji!

Vesti

PROFESOR OŠAMARIO DVE UČENICE NASRED ČASA, TRAŽILE MU BOLJE OCENE! Skandal u Sedmoj beogradskoj gimnaziji!

Podeli vest

Profesor fizike Z.O. u Sedmoj beogradskoj gimnaziji nakon rasprave tokom časa ošamario je danas dve učenice drugog razreda te gimnazije.

Umešao se i jedan učenik koji je želeo da zaštiti drugarice i on je udario profesora.

UHAPŠEN PEDOFIL PROFESOR GITARE u školi "Davorin Jenko"! Tražio devojčicama GOLE FOTOGRAFIJE!


Incident se dogodio tokom trećeg časa gde su učenici nezadovoljni načinom ocenjivanja na kontrolnom zadatku tražili objašnjenje od Z.O. i koji su kriterijumi za ocenjivanje. 

Čitav slučaj je potvrdio i direktor škole Miroslav Markićević, koji kaže da je bio u školi za vreme incidenta, a otkriva i šta se zapravo dogodilo:

Na času fizike došlo je do nesporazuma u vezi sa ocenjivanjem, bodovima... Profesor nije mogao da odoli učeničkim navaljivanjim da ih oceni ovako ili onako i tom prilikom je ošamario jednu učenicu, a ostali učenici su se umešali da ih razdvoje. Čuli smo buku pedagog i ja i odmah smo krenuli, rastavili ih i pružili pomoć učenici. Pozvali smo Hitnu, ali srećom niko nije povređen. Obavestili smo i policiju, obavestili ih o događaju, obavestili školsku upravu, tačnije Ministarstvo prosvete o incidentu u skladu sa našim protokolima.

Devojčica se raspravljala sa profesorom oko ocene, te je on u afektu ošamario.

Prema profesoru će se primeniti procedure koje su predviđene zakonom koji deklariše nultu toleranciju na nasilje bilo koje vrste i sada je sve u rukama zakona - kaže direktor.

- Profesor je objašnjavao kriterijume ocenjivanja, a devojčica J.K se nije složila sa njim i burnije je odreagovala. Profesor je udario, a kada je ustala drugarica da je zaštiti i ona je dobila šamar - kaže za Tanjug pedagog Sedme beogradske gimnazije Dragica Kitanović.

Da bi zaštitio drugarice umešao se učenik koji je udario nastavnika. Kitanović kaže da su čuli vrisku dece u odeljenju i da su ona i direktor škole odmah reagovali. Direktor je u svoju kancelariju odveo nastavnika, dok je ona ostala u učionici da smiri đake. Škola je o svemu odmah obavestila roditelje, policiju i školsku upravu, odnosno Ministarstvo prosvete.

Pozvana je i Hitna pomoć koja je pregledala učenike i konstatovala da nemaju povrede, dok je profesor zbog visokog pritiska i uzbuđenja u pratnji policije prevezen u Urgentni centar.

U Ministarstvu prosvete kažu da su obavešteni šta se dogodilo u Sedmoj beogradskoj gimnaziji. Navode da je profesor koji je ošamario devojčice podneo zahtev direktoru škole da mu se raskine radni odnos iz ličnih razloga.

- Profesor je prekršio član 111. i 112. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja u obrazovnim ustanovama kojim je zabranjeno fizičko, psihičko, socijalno, seksualno, digitalno i svako drugo nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje ucenika, za šta su predvidene novcana kazna, udaljenje sa rada ili prestanak radnog odnosa (clan 166. ZOSOV) - navode u Ministarstvu prosvete.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Aksa

pre 4 godine

Nekad su ti samari u skoli od dece pravili ljude... Sada profesorima treba fizicko obezbedjenje da bi neometano radili svoj posao i sacuvali zivu glavu...

gagi

pre 4 godine

Ma dajte molim vas obuzdajte se u ovakvim NAJNOVIJIM VESTIMA

vucicu_seceru

pre 4 godine

od muve pravite slona pa dal ste normalni i treba malo da se samaraju danasnja deca, sve moj do moga

Milisav pn

pre 4 godine

Pa šta fali,dok profesori imali veću slobodu deca nam bila normalnija sada roditelji nemaju vremena da vaspitavaju decu i treba da se ako zasluži da se malo prodrma,u moje vreme čupali se uši i zulufi pa kad te pukne samo tako i nikom ništa nije falilo, normalniji smo bili sto posto od ovih dečurlija sada.

Petar

pre 4 godine

Da li ste normalni vi novinari, zašto ovakav tekst, trebalo je da se pozove hitna i policija da bi zaštitili profesora, da li znate gde nam je školstvo sa ovakvom decom i njihovim roditeljima... U k.. u

Janko saraku

pre 4 godine

Ode sve do Dja.Ola. Dok su deca imala strah i postovanje prema nastavnicima i bilo je nesto od djaka. danasnje generacije i buduce bice sve gore. Pocece da djaci biju i samaraju nastavnike. Ah da demokratija.

Dane

pre 4 godine

Ona se raspravljala sa njim oko ocene.. Uopste ne zavidim danasnjim profesoruma.

zoki

pre 4 godine

Deca su sve bezobraznija i niko im nemoze nista . TO JE KATASTROFA

deda Genča

pre 4 godine

Đaci nemaju prava da se raspravljaju sa profesorima, ako imaju neki problem tu je direktor. Neki učenici se ponašaju drsko i bezobrazno i imaju podršku svojih roditelja. Možda je prenaglio profa, s možda je dugo trpeo i puklo mu. Nevaspitanoj deci nije mesto u školama već u ustanovama gde će biti precadpitani

misa

pre 4 godine

"pametni profesori" još u septembru podele svima 4 i 5, da bi zdravi, normalni i na svom radnom mestu sačekali juni....strašno za prosvetu

Borivoje

pre 4 godine

Vidi se da ne radiš u prosveti. Podeli li im 'pametan profa' 4 i 5 na početku može samo vodvilj na času da očekuje tokom godine ili da se nadvikuje sa učenicima dok ima prag tolerancije a onda šamar. Koliko deca umeju da zloupotrebe ti nisi svestan. Mogu zamisliti kakav atak je preživeo ovaj profesor kad je morao da šljusne. Nema autoriteta pored ovakvih nedorečenih zakona. Autoritet se ne uspostavlja tako što se od samog početka držiš svojih principa, jedna šala sa učenicima...ode ti autoritet. Toga bi bilo i u naše vreme da nam se kao učenicima pružila današnja prilika.

nnee

pre 4 godine

Podrska za profesora.. Mog dedu je ucitelj sibao prutom na sred casa ako ne slusa ili ne napise domaci zadatak....tako je nekad bilo...i iz skola su izasli kao ljudi i celog zivota bili radni i posteni do kraja...

NN

pre 4 godine

Klasično bahato ponašanje razmažene omladine. Treba osloboditi profesora krivice, a devojke kazniti kako priliči za nedolično ponašanje i remećenje nastave, jer se svakodnevno dešava to da *deca* provociraju, maltretiraju i kinje prosvetne radnike. Prisustvovao sam tome u toku školovanja, i iskreno, današnja omladina mi se gadi zbog ponašanja i stavova. Problem leži u tome što imaju previše prava, razmaženi su i očekuju da im se svi pokoravaju kao roditelji. Isto tako je danas teško vaspitati decu, jer su previše zaštićeni, bukvalno se zakon stavlja između roditelja i deteta, i ma šta dete radilo, ne možete ništa uraditi, jer može da se žali da je "zlostavljano".

Milojko

pre 4 godine

Broj ošamarenih učenica se povećava iz sata u sat!

Tatiana

pre 4 godine

Могу да замислим колико је девојчица илити девојка била непријатна. Данас су професори мученици.Ко ће бре да учи неваспитану, навалентну и непослушну децу, кад им ни родитељи ништа не могу. Битно да им купе све што пожеле, а за школу, није ни битно и то ће платити. Жао ми је само оних који уче, који су вредни и пожртвовани и који су морали ово да гледају. Сад ће професор да надрља, јер деци је све дозвољено.

Ljubo

pre 4 godine

A zasto ne pisete o ponasanju ucenice ,o uzroku zbog cega je dobila samar ,potpuna podrska profesoru ,sram bilo roditelje na odgoju dece ,prema postovanju institucije ,profesora ,pedagoga ,danas postoje "debili " ne omladina .Sve i da je profesor pogresio ,ucenici ne mogu galamiti ,navaljivati .Inace gledamo ulicarski nacin rasprave svuda od strane debila .Hocete sistem kao na zapadu ,probaj druskane ustati i izderati se na profesora ,deset kola pilicije ce pred skolom biti ..

Biljana

pre 4 godine

Jadan čovek, šta je doživeo! Strašno! On,na kraju,završi u bolnici,a Ministarstvo prosvete sprema odmazdu. Hajka se nastavlja...očekujem da novinari sada "pronađu" kako je loš i čovek i profesor, kako je i ranije zlostavljao decu...Mogla bi se i neka tragedija napisati.A ove dve"bahate"će sigurno uživati što su u centru pažnje i svojim površnim mozgićima zaključiti kako one ništa nisu krive,već je profesor u trenutku i ničim izazvan poludeo...

goran

pre 4 godine

tatiana ne lupaj gluposti molim te,profesor je jedan klasicni idiot i neznalica

Mihailo Alić

pre 4 godine

"Profesor je prekršio član 111. i 112. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja u obrazovnim ustanovama kojim je zabranjeno fizičko, psihičko, socijalno, seksualno, digitalno i svako drugo nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje ucenika, za šta su predvidene novcana kazna, udaljenje sa rada ili prestanak radnog odnosa (clan 166. ZOSOV) - navode u Ministarstvu prosvete". A KOJI ČLANOVI ZOSOV ŠTITE PROFESORE OD "fizičkog, psihičkog, socijalnog, seksualnog, digitalnog i svakog drugog nasilja" od strane učenika?!?!?

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59