• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.04.2019

12:30

SRPSKA KRIMINALNA GRUPA PALA U BEČU! Uhapšeno 12 ljudi, izveli preko 30 PROVALA, ČESTO KORISTILI MALOLETNIKE ZA AKCIJE!

Vesti

SRPSKA KRIMINALNA GRUPA PALA U BEČU! Uhapšeno 12 ljudi, izveli preko 30 PROVALA, ČESTO KORISTILI MALOLETNIKE ZA AKCIJE!

Podeli vest

Posle gotovo godinu i po dana istrage uz podršku Evropola, Kancelarija državne kriminalne policije Beča (LKA) je uhapsila organizovanu srpsku kriminalnu grupu umešanu u seriju rezidencijalnih provala i drugih ilegalnih aktivnosti širom Evrope

Tokom istrage LKA identifikovano je ukupno 12 članova organizovane srpske kriminalne grupe, saopštio je Evropol.

Ta grupa je izvela više od 31 provale i otkrile su je policije Austrije, Belgije, Francuske, Nemačke i Švajcarske.

(FOTO) UMESTO SA MLADOM, VRAĆAJU SE U KOVČEGU! Ovo su trojica momaka koji su poginuli u STRAVIČNOJ NESREĆI KOD RUME!

 

Grupa je bila dobro organizovana, delovala je širom Evrope i redovno je razmenjivala svoje članove.Oni su često koristili maloletnike za obavljanje svojih kriminalnih aktivnosti.

Dve članice grupe su uhapšene dok su pokušale krađu u Austriji. One su u početku tvrdile da su maloletnice i dale su lažne podatke o sebi zbog čega su ih austrijske vlasti ubrzo pustile. Kasnije je policija utvrdila njihov pravi identitet i izdate su evropske poternice za njima. Otkriveno je da imaju 16 i 18 godina i uhapšene su u Nemačkoj maja 2018. kada su počinile još jednu krađu.

Oktobra 2018. predate su pravosdunim vlastima Austrije.

10 GODINA ZATVORA ZA SILOVATELJA IZ ĆIĆEVCA! MONSTRUM joj ponudio prevoz, a zatim je VEZAO ŽICOM!

 

U međuvremenu, još dva člana srpske organizovane kriminalne grupe uhapšena su u Belgiji gde su počinila slične prekršaje kao u Austriji.

Vozača koji je imao veze sa bandom identifikovale su austrijske vlasti oktobra 2017. i za njim je raspisana evropska poternica.

 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija