• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Šević

26.04.2019

12:23

(VIDEO) SNIMLJENI DRSKI PREVARANTI! Lažni novinari Informera nasamarili čoveka I UZELI MU 30.000 DINARA! POLICIJA IM NA TRAGU!

Vesti

(VIDEO) SNIMLJENI DRSKI PREVARANTI! Lažni novinari Informera nasamarili čoveka I UZELI MU 30.000 DINARA! POLICIJA IM NA TRAGU!

Podeli vest

Hteo sam da se javno požalim na policajce iz Požarevca, a to su čuli prevaranti, koji su mi se predstavili kao vaši novinari i tražili mi pare da objave tekst. Naivno sam pomislio da je takva procedura, jada se Slobodan Jovanović (66). Policija na tragu drskim prevarantima, jer postoje snimci nadzorne kamere u njegovoj zgradi!

Dvojica mladića koji su mi se predstavili kao novinari Informera prevarili su me za 30.000 dinara. Hteo sam da se javno, preko novina, požalim na rad policije u Požarevcu, a to su prevaranti nekako saznali. Zvali su me, predstavili se kao vaši novinari i rekli da objava teksta košta, a ja sam im naivno poverovao i dao im pare. Više ih nisam video, priča Slobodan Jovanović (66) iz beogradskog naselja Mirijevo.

Sve je, kaže, počelo 30. marta, kada su mu obili automobil "audi" kod groblja u Požarevcu.

- Supruga i ja smo tog dana bili na šestomesečnom pomenu, a njena tašna je ostala u autu. Neko je razbio šoferšajbnu i ukrao tašnu u kojoj je bilo 1.150 evra, oko 7.000 dinara, pet platnih kartica, dva mobilna telefona i nešto lomljenog nakita - priča Jovanović.

Ne nasedajte na prevare, ako vam traže pare za tekst u Informeru, zovite policiju!

Redakcija Informera podneće krivične prijave protiv NN lica koji su prevarili Slobodana Jovanovića, lažno se predstavljajući kao naši novinari. Apelujemo na čitaoce da ne daju nikakav novac bilo kome ko se predstavi kao naš novinar jer se tekstovi u našim novinama ne naplaćuju! Objavljujemo tekstove isključivo po izboru uredništva i samo ako su u interesu javnosti.

Odmah su pozvali policiju i prijavili krađu, ali Slobodan nije bio zadovoljan radom požarevačkih policajaca.

- Smatram da nisu profesionalno radili i to sam im lično i rekao! Čak su me i grdili i govorili da im se ne mešam u posao. Posle nekoliko dana rekli su da će mi se javiti sa rezultatima istrage u naredne dve nedelje i od tada se nisu javili. Zaista sam bio ogorčen na njih, pa sam rešio da se obratim medijima za pomoć i da se požalim na rad policije u Požarevcu - navodi Jovanović.

Pošto je Informer ubedljivo najtiražniji i najčitaniji dnevni list, Jovanović je odlučio da se obrati nama.

- Pozvao sam u utorak vašu redakciju i razgovarao sa jednim novinarom. Dok sam očekivao odgovor od vas, u sredu oko 13 sati me je pozvao neko, predstavljajući se kao urednik Informera. Pitao me je da li još uvek imam problem sa policijom u Požarevcu i rekao sam da imam. Tad mi je rekao da će mi odmah poslati dva novinara i da su već na putu ka mom stanu - objašnjava naš sagovornik.

Foto: printscreen

Prema njegovim rečima, dvojica mladića su došli kod njega i supruge, predstavili se kao naši novinari i čak pokazali vizit-karticu naše redakcije.

- Već od početka su mi delovali čudno, počela je da mi se javlja neka sumnja... Imaju oko 25 godina, jedan je imao bradu, drugi je imao šatiranu kosu, kao da se farba. Nisu mi izgledali kao novinari, ali pomislio sam, šta ja znam o tome... Imali su uz sebe i jedan primerak Informera, dva rokovnika i mobilne telefone - priča Jovanović.

Razgovor je, kaže, kratko trajao, popili su kafu, a onda su mu mladići kazali da objava teksta u Informeru košta!

- Rekli su da cena za tekst iznosi 30.000 dinara, ali da to može biti i skuplje ako će priča izaći na naslovnoj strani. Bio sam naivan, za trenutak sam zaista poverovao da to tako ide, pa sam mu rekao: "Sine, objavi tekst gde hoćeš, samo neka čita narod kako radi policija u Požarevcu!" Dao sam im pare, a oni su izašli iz stana, seli u svoj "audi" i otišli. Pošto je i moja supruga bila sumnjičava, za svaki slučaj je zapamtila registracije tog "audija" - navodi Jovanović.

Foto: printscreen

Nesrećni starina je shvatio da je prevaren tek kad je juče kupio Informer i video da nije objavljen tekst o njemu.

- Pozvao sam broj čoveka koji me je kontaktirao prethodnog dana, a on mi je rekao da je u gužvi i prekinuo je vezu. Onda sam pozvao fiksni telefon redakcije Informera i, eto me kod vas, pričam vam kako sam ispao naivan... Krivo mi je. Radio sam u Austriji 25 godina i da me neko nasamari na ovaj način! - ogorčen je Slobodan.

Nesrećnom Jovanoviću, međutim, i dalje nije jasno kako su prevaranti saznali da je on tražio pomoć Informera. On priznaje da je prethodnih dana komšijama i nekim poznanicima pričao da će se obratiti medijima za pomoć, pa je sasvim moguće da su to čuli i prevaranti, koji su ga potom nasamarili.

POGLEDAJTE SNIMKE NADZORNE KAMERE I JAVITE NAM AKO STE PREPOZNALI PREVARANTE:

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lazni Bot

pre 4 godine

A sta u Informeru kao ima pravih novinara!?

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija