• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic.rs

28.04.2019

21:29

TONA I PO KOKAINA ZAPLENJENA U NAŠIM KRAJEVIMA! Rat NARKO klanova napravio pometnju na tržištu DROGE!

Vesti

TONA I PO KOKAINA ZAPLENJENA U NAŠIM KRAJEVIMA! Rat NARKO klanova napravio pometnju na tržištu DROGE!

Podeli vest

Rat narko-klanova u Srbiji i Crnoj Gori stvorio je haos na kokainskom tržištu Balkana, ali i Evrope generalno. Da je tako, pokazuje i pojačana aktivnost policije i carine, koja je zaplenila skoro 1,5 tona kokaina u poslednjih mesec dana

Krv koju nemilice prosipaju zaraćene strane - a samo od početka 2019. godine najmanje tri žrtve stradale su u kokainskom ratu - čini narko-tržište na Balkanu nestabilnim. To je, nema sumnje, uzrokovalo i rekordne zaplene kokaina u Evropi i na Balkanu, vezane direktno za rutu krijumčarenja narkotika vezanu za jugoistok Starog kontinenta.

KONAČNI OBRAČUN "ŠKALJARSKOG" I "KAVAČKOG" KLANA! Jovica Vukotić, vođa "škaljaraca", iz zatvora pozvao na OPŠTU MOBILIZACIJU!

 

Prva i najveća zaplena u ovom lancu dogodila se pre tačno mesec dana, u noći između 25. i 26. marta, i to u Rumuniji, kada je policija upecala 1.040 kilograma kokaina koji je ispao sa broda u Crnom moru.

Foto: Informer

Jovica Vukotić

Šverc koji je krenuo po zlu rezultirao je brojnim hapšenjima u Rumuniji, a i srpska policija odigrala je bitnu ulogu kada je pomogla u hapšenju dvojice krijumčara - srpskih državljana uhapšen u blizini graničnog prelaza Đerdap i u okrugu Prahova. Obojica vozača kamiona zaposlenih u srpskom transportnom preduzeću veruje se da su imali ulogu neposrednih izvršioca šverca.

Akcija rumunske policije koja je usledila otkrila je niz karika u lancu, pa su hapšenja nastavljena širom Rumunije. Istovremeno, rumunski tužilac izdao je gotovo komičan apel građanima, u kojima ih je pozvao da prijave pakete koji isplivaju iz Crnog mora, jer se pretpostavlja da je u njima ostatak kokainske pošiljke. To se i dogodilo dvadesetak dana kasnije, kada je bugarska policija najpre pronašla oko 190, a zatim i doatnih 16 kilograma kokaina.

OTKRIVENO ZAŠTO JE UBIJEN OTAC JOVICE VUKOTIĆA! Jedini greh mu je bio sin Jovica, vođa "škaljarskog klana"!

Zaplene su se sa Crnog preselile u Sredozemno more, konkretno - na Maltu. Tamo je carina pronašla 144 kilograma kokaina spakovanih i spremnih za isporuku putem brodova u Bar i Drač, najveće crnogorske i albanske luke.

Od 144 kilograma kokaina, 86 je nađeno na brodu čije je odredište bila barska luka (u kojoj je samo u poslednjih pet godina pronađeno 200 kilograma ovog narkotika), dok je ostatak (58 kilograma) bilo namenjeno Albaniji.

Konačno, prošlog petka u Kotoru pronađeno je između 50 i 60 kilograma kokaina i to na brodu "Jadran" - plovilu crnogorske vojske koje služi i kao školski brod kotorskog Fakulteta za pomorstvo.

Destinacija kokaina - i oružja koje je takođe trebalo da bude prošvercovano - bila je Turska. Slučajno ili ne, u ovoj zemlji se dugo krio jedan od vođa škaljarskog klana, Kotoranin Jovan Vukotić.

Heroin takođe na meti policije

Osim kokaina, i heroin, drugi narkotik iz serije najtežih, takođe je na meti policija na Balkanu poslednjih mesec dana. Srpska policija je, na primer, u Beogradu zaplenila pošiljku od dva kilograma heroina i tom prilikom uhapsila nekoliko krijumčara.

Među njima je bio i Vesko Raičević Meda, jedan od vođa klana "Amerika", verovatno najstarijeg i najbogatijeg narko-klana na Balkanu. Takođe, nekoliko dana kasnije policija je u tajnoj pregradi jednog vozila koje je stiglo iz Istanbula pronašla osam kilograma heroina. Dvojica Beograđana su uhapšena.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija