• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

30.04.2019

17:15

PUTNICA PREMINULA NA OPERACIONOM STOLU! Peta žrtva stravične saobraćajne nesreće kod Kuršumlije!

Vesti

PUTNICA PREMINULA NA OPERACIONOM STOLU! Peta žrtva stravične saobraćajne nesreće kod Kuršumlije!

Podeli vest

Direktor Kliničkog centra u Nišu prof. dr Zoran Radovanović saopštio je da je D.R. (50) iz Prokuplja, putnica autobusa koja je teško povređena jutros u sudaru na putu Prokuplje - Kuršumlija, preminula u operacionoj sali Klinikog centra u Nišu

D.R, po zanimanju medicinska sestra, jedna je od troje najteže povređenih putnika koji su iz bolnice u Prokuplju prebačeni u KC Niš.

Druga dvojica povređenih, nisu trenutno životno ugroženi.

-Pacijentkinja je primljena u 11.50 časova u Urgentni centar KC Niš. Do sada su se lekari borili i uprkos svim naporima mogli smo samo da konstatujemo smrt - rekao je prof. dr Radovanović u obraćanju novinarima.

(FOTO) TUGA DO NEBA! Ovo su žrtve stravičnog sudara autobusa i kamiona kod Kuršumlije!

 

Prim. dr Miodrag Lazić, direktor Urgentnog centra istakao je da je opetativni tim niških lekara sačekao dolazak najteže povređene putnice i da je odmah uvedena u operacionu salu, ali da nisu uspeli da joj spasu život jer su povrede bile preteške.

Foto: MUP RS

- D.R. (50), medicinska sestra iz Prokuplja, naša koleginica, primljena je u naš Urgentni centar u 11.50 časova. Odmah odvedena u operacionu salu koja je pet metara od prijemnog punkta gde je čekao ceo operativni tim - anesteziolozi, anestetičari, instrumentarke.... Bili smo spremni da svaki
minut ukrademo jer smo očekivali krvarenje i znali smo da je povreda bila pet sati pre toga. Radilo se o teškim povredama unutrašnjih organa sa velikim krvarenjem. Ekipa je pokušala sve ali posle kratkog vremena došlo je do smrti na operacionom stolu. Nama je uvek teško kada izgubimo pacijenta. Ali, ovde i pored dobre komunikacije i brzog dočeka pacijenta nije moglo da se pomogne jer veliko krvarenje zahteva brzu intervenciju a dosta je prošlo od povrede. Nažalost naša  koleginica je preminula - 
saopštio je prim dr Lazić.

(VIDEO/FOTO) PET LJUDI POGINULO U DIREKTNOM SUDARU AUTOBUSA I KAMIONA KOD KURŠUMLIJE! Iz olupina policija izvlačila UGLJENISANA TELA ŽRTAVA!

 


Dva brata R.V. (58) i R.V. (57), koji su takođe prebačeni u Niš, stabilizovani su i nisu bili životno ugroženi u vreme davanja izveštaja.

R.V. (58) je zadobio povredu leve potkolenice i desnog kolena. Prema rečima dr Lazića trenutno je pripremi i biće operisan u narednih sat ili dva.

- Pacijent je vitalno stabilan, životno neugrožen. Njegov rođeni brat V.R. (57) je primljen na intenzivnu negu Klinike za anesteziju na neurhirurško odeljenje zbog preloma lobanje. Ima i prelom rebara sa leve strane ali je stabilan. Trenutno nije za operativni rad, i nalazi se na intenzivnoj terapiji - ističe dr Lazić.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija