• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.05.2019

20:54

HOROR NA RAFTINGU NA TARI! Prevrnuo se čamac, devojka iz Beograda jedva izvukla živu glavu! Hitno hospitalizovana!

Vesti

HOROR NA RAFTINGU NA TARI! Prevrnuo se čamac, devojka iz Beograda jedva izvukla živu glavu! Hitno hospitalizovana!

Podeli vest

Devojka iz Beograda J.V. teško je danas povređena na reci Tari kada se prevrnuo gumeni čamac kojim se spuštala sa grupom turista

Policiji je u 12.30 časova prijavljeno da se na lokalitetu Manita vrela na Tari prevrnuo čamac prilikom rafting spusta i da je ženska osoba zadobila teže povrede, javila je Srna, pozivajući se na policijsku upravu Foča.

KOMŠIJE GLEDALE KAKO SINOVAC KOLJE STRICA: Krvav nož je obrisao o travu i nije dao nikome da priđemo ni njemu, ni ubijenom!


Na mesto nesreće odmah su se uputili policija, hitna pomoć Doma zdravlja i spasilačka služba "Volf", a kada su stigli, devojka je bila izvučena iz vode i u teškom stanju.

Medicinski radnici pružili su joj prvu pomoć, a potom je prevezena u Univerzitetsku bolnicu Foča.

Dežurni lekar u ovoj bolnici, anesteziolog Vanja Starović rekla je Srni da je pacijentkinja priključena na aparate za disanje i da je njeno zdravstveno stanje trenutno stabilno.

Ona je dodala da je devojka primljena u lošem opštem stanju, pothlađena i sa teškim oštećenjem pluća i da je smeštena na intenzivnu negu. U Policijskoj upravi Foča kažu da, prema prvim informacijama koje imaju, turisti nisu odseli u nekom od rafting-kampova, već su iznajmili čamac i skipera. 

Još nije utvrđeno ko je vlasnik čamca, prenele su Nezavisne novine. O svemu je obavešten dežurni tužilac koji je naložio da bude izvršen uviđaj. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jelena

pre 4 godine

Bila sam u čamcu u koji je devojka ubačena iz vode. Skiper Đoko ju je spazio i pričao nam kako da veslamo da bi okrenuli čamac i išli uzvodno ka njoj. Tu se završava pomoć bilo kog skipera. Moj brat je izvadio devojku iz vode, ubacio je u čamac i pomogao mi da joj skinem prsluk i kacigu. Ja sam je okrenula na stranu ne bi li voda izašla iz disajnih puteva i onda sam je reanimirala, onoliko koliko je to u čamcu koji se krece uopšte bilo moguće. Devojka je bila modra, nije disala, niti je imala puls. Čamac dakle nije ubačen u vodu, kako bi se devojka spasila, već je krenuo na svoju rafting rutu. U čamcu nije bilo doktorke. Ja sam medicinska sestra, ali bez iskustva. Brzo smo stigli do neke terase od dasaka, pa su je tu muškarci izneli, a u međuvremenu je pristao još jedan čamac u kome je slučajno bila još jedna, koliko sam čula, medicinska sestra. Nas dve smo je na smenu reanimirale skoro pola sata dok nije počela teško, ali samostalno da diše i dok srce nije počelo da kuca. Par momaka, takođe turista, se ponudilo da nas malo odmeni, ali ne i skiperi. Onda se zaustavio još neki čamac u kome je bila jedna doktorka. Ona je obezbedila prohodnost disajnih puteva, a nekoliko ljudi je zagrevalo devojku. Ukoliko idete na rafting od skipera možete očekivati da vas odvedu na sigurno, ali ne nužno i da vam pruže prvu pomoć, odgovornost je na vama. Nadam se da će neko ko devojku poznaje pročitati ovo i javiti kako se oporavlja. Jako bih volela da čujem dobre vesti.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija