• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic.rs

03.05.2019

19:36

STRAŠNO! Kriminalci iz Srbije, Hrvatske i Albanije napravili aplikaciju za dostavu KOKAINA! Droga stiže brže nego hrana!

Vesti

STRAŠNO! Kriminalci iz Srbije, Hrvatske i Albanije napravili aplikaciju za dostavu KOKAINA! Droga stiže brže nego hrana!

Podeli vest

Da su ovdašnji trgovci drogom, najčešće kokainom, napravili tehnološki iskorak u svom poslovanju, govori podatak da je danas nedozvoljeni beli prah moguće naručiti posredstvom aplikacije koju su, kako su obelodanile britanske organizacije a preneli hrvatski mediji, napravili Srbi, Albanci i Hrvati

Mreža trgovinom narkotika, posebno kokainom, velikom brzinom se širi i usavršava sa godinama, sa čim kokain ali i druge droge poreklom iz Latinske Amerike postaju lako dostupne trgovcima i konzumentima u Evropi. O tome svedoče i brojna hapšenja i zaplene ogormnih količina belog praha, prilikom kojih lisice na ruke mahom budu stavljene srpskim, crnogorskim, albanskim i hrvatskim državljanima.

ŠKALJARI POD OPSADOM! Policija pretresa stanove tamošnje mafije, ovaj KRIMINALAC je glavna meta! Ubistvo Mila Ilića diglo sve na noge!

Da je tako, pokazuje i pojačana aktivnost policije i carine, koja je zaplenila skoro 1,5 tona kokaina u samo u poslednjih mesec dana.

Prema najnovijim izveštajima britanskih organizacija koje se bave stanjem na kriminalnoj sceni, u Evropi se na kokainu vrti veliki novac - reč je o 17 miliona odraslih Evropljana koji ga konzumiraju te svakoga dana potroše oko 350 kilograma kokaina, a ilustracije radi, samo "hladni" Švajcarci godišnje potroše – pet tona ove droge, prenosi Slobodna Dalmacija pozivajući se na britanska istraživanja.

(FOTO) OVO JE UBICA "KAVČANA" MILA ILIĆA! Ispalio mu 13 metaka u leđa, pa pobegao! Najnoviji detalji MAFIJAŠKE LIKVIDACIJE u Podgorici!

Brza dostava droge moguća je zahvaljujući "operativnom centru" smeštenom "negde na zapadnom Balkanu", piše ovaj portal pozivajući se na analize iz Velike Britanije.

Klanovi s Balkana, ali i ostali evropski trgovci, drogu dobavljaju uglavnom iz Južne Amerike, često Kolumbije, čiji karteli u Evropi, ali i u Rusiji, pronalaze izvrsno tržište. Evropski lordovi droge celi su postupak pojednostavili – kokain se nabavlja bez posrednika, direktno iz Kolumbije, doprema se brodovima, prekrcava se u brze gumene čamce, po potrebi se dorađuje u laboratorijima, pakuje se u prikladne paketiće pomoću strojeva, a ne više ručno, i dostavlja preko kurira.

Proces je time postao bitno jeftiniji za skoro 30 odsto, te snižava krajnju cenu droge, ali i povećava zaradu narko-bosu.

(VIDEO) "KOKAIN JE TREBALO DA STIGNE U TURSKU, A MI DA DOBIJEMO HEROIN"! Svedok saradnik otkrio SVE o 60 kila droge na "Jadranu"!

Kako je ovaj list preneo, pretpostavlja se da će hapšenje Darjana Ješovnika, hrvatskog narko-bosa koji je poslovao na relaciji Južna Amerika u dobro organizovanoj grupi, rasvetliti neke detalje koji će pomoći istražiteljima da stanu na put takozvanoj kokainskoj ruti.

Međutim, postoji i bojazan da bi ovaj sudski proces mogao biti završen kao i onaj u kom su se na optuženičkoj klupi našli pripadnici grupe čiji je član bio i Ješovnik - suđenje je počelo tri godine nakon hapšenja, a svi osim vođe grupe Petra Ćosića Šarca, osuđeni su na takve kazne da su komotno mogli odšetati na slobodu. Za razliku od njih, Šarac je osuđen na četiri godine zatvora.

Ješovnik se trenuto nalazi u pritvoru u Subotici, a kako je pristao na hitno izručenje Hrvatskoj, u narednom preiodu se može očekivati njegov transport u Split.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Ko to kaže ko to laže,da je bratstvo i jedinstvo propalo.Pa vidite da se aktivno održava,a pogotovo za Srbe koji su ga stalno potencirali ,sad i održali jer ipak je biznis u pitanju.

Izbori 2024

Vesti

Dačić: Preporuka o prijemu KiM u SE predstavlja kršenje interesa Srbije
Politika

Dačić: Preporuka o prijemu KiM u SE predstavlja kršenje interesa Srbije

Prihvatanje preporuke od strane Odbora za političke poslove Saveta Evrope (SE) da takozvano Kosovo i Metohija bude primljeno u Savet Evrope predstavlja direktno kršenje interesa Srbije, našeg suvereniteta i integriteta ali i kršenje principa na kojima počiva sam Savet Evrope, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

28.03.2024

09:44

TV

Šta se zapravo desilo sa Dankom Ilić? Advokat Simić: ima mnogo detalja koji izazivaju sumnju!
Live TV

Šta se zapravo desilo sa Dankom Ilić? Advokat Simić: ima mnogo detalja koji izazivaju sumnju!

Od kako se od utorka popodne pojavila informacija da je devojčica Danka Ilić (2) nestala u naselju Banjsko polje kod Bora, cela Srbija se pita samo jedno: gde je moglo da nestane dete koje je, kako se do sada zna, u presudnom trenutku bilo sa majkom, ima nepune dve godine i od koga nema traga na mestu i u okolini nestanka. Tokom 30 sati potrage, u javnost su stizale nove informacije o okolnostima nestanka devojčice, a mi vam donosimo ključne momente drame koju od sinoć prati cela Srbija i čijem se pozitivnom ishodu svi nadaju. Na ovu tremu u "Info jutru" govorili su Ivan Simić, advokat, Nenad Periš, otac stradalog Mateja Periša i Jugoslava Zajić, psihoterapeut.

28.03.2024

09:39

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!
Live TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!

Pripadnici Ministarstva unutrsanjih poslova nakon 27 sati deetaljne pretrage terena u potrazi za Dankom Ilic, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadasnji pezultati ukazuju da se devojcica ne nalazi na ovom podrucju. Policija nastavlja inzenzivan operativan rad, a istraga je usmerena u drugom smeru. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Blažo Marković, bivši predsednik sindikata MUP-a i Mihajlo Janjic iz Centra za drustvenu stabilnost.

28.03.2024

08:58

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija