• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: alo.rs

11.05.2019

10:13

(VIDEO) UHVAĆENI NA DELU! Pogledajte kako je zbog korupcije pala grupa moćnika koja je IZNUĐIVALA NOVAC OD HUMANITARACA!

Vesti

(VIDEO) UHVAĆENI NA DELU! Pogledajte kako je zbog korupcije pala grupa moćnika koja je IZNUĐIVALA NOVAC OD HUMANITARACA!

Podeli vest

Ovo je lista svih koji su lišeni slobode!

Kako saznajemo, tokom jučerašnjeg dana u koordiniranoj akciji pripadnika Bezbednosno-informativne agencije, Odeljenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije MUP Republike Srbije i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, lišeni su slobode Bojan Mišić, špediter iz Niša, vlasnik i direktor "BRW cars", Draško Kandić, službenik firme "Trace Serbia", Nebojša Nešić, vlasnik i direktor firme "Herba farm" i Milenko Nikić, službenik u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Srbije.

Oni su uhapšeni zbog sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem.

Foto: printscreen

Prema saznanjima, pomenuta grupa lica je protivpravno zahtevala od predstavnika nevladine humanitarne organizacije "28. jun" novčanu nadoknadu u iznosu od 37.500 evra, kako bi omogućila nesmetan uvoz humanitarne pomoći u vidu medicinske opreme, koje su predstavnici nevladine humanitarne organizacije "28. jun" prikupili i uputili zdravstvenim ustanovama u Nišu, KiM, Republici Srpskoj, kao i povratničkim srpskim sredinama u Hrvatskoj.

Nakon lišavanja slobode pomenutih lica pristupiće se pretresu po Zakonu o krivičnom postupku poslovnih kancelarija i stambenih objekata koje koriste pomenuta lica, u cilju fiksiranja materijalnih dokaza za izvršeno krivično delo.

Ovim povodom zvanično se oglasio i MUP Srbije:

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Bezbednosno-informativne agencije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu uhapsili su pet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem.

Uhapšeni su: M.N. (1964) zaposlen u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, B.M. (1969) odgovorno lice u špediterskoj kući „BRW Cars“ Niš, N.N. (1976) odgovorno lice u „Herbafarmu“, D.M. (1986) odgovorno lice preduzeća „Labor farm“ i  D.K. (1968) zaposlen u preduzeću „Trace Serbia“.

Kako se sumnja, oni su u više navrata zahtevali 37.500 evra od odgovornog lica humanitarne organizacije „28 jun“, kako bi osumnjičeni M.N. posredovao da dobije dozvolu Agencije za lekove i medicinska sredstva za uvoz medicinske opreme i sredstava ukupne vrednosti 691.000 dolara, a koji su predviđeni kao donacija Kliničkom centru Niš.

B.M. i D.K. su uhapšeni prilikom primopredaje jednog dela novca od 17.000 evra.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zoki

pre 4 godine

Kakav je to hoštapleraj pa zar humanitarnu pomoć da reketiraju.

pc

pre 4 godine

Ne mogu da verujem da postoje takvi ljudi. Uzimaju pare od humanitarne ogranizacije ili ipak nije kompletna vest. Ja jednostavno ne mogu da verujem da kod nas postoje takvi ljudi koji sprecavaju pomoc za Republiku Srpsku i Kosovo i Metohiju. Treba ih zatvoriti i baciti kljuc.

Kalimero

pre 4 godine

A što da ne veruješ? Briga njih da li je u pitanju medicinska oprema u vidu humanitarne pomoći ili metle za čišćenje ulica, za njih je sve to samo način da reketiraju i uzmu pare. To je toliko ogrezlo u kriminalu da više nema nikkve moralne norme i granice i sve samo vidi kroz količinu zelenih novčanica. Bagra ...

mrgud

pre 4 godine

Kada bi u Republici Srpskoj proveli slične i malo obimnije akcije-niko ne bi ostao da radi u "državnim," lokalnim ni u "republičkim" tzv. institucijama.Zatvor bi morao biti bar veličine Senjaka!

slađa

pre 4 godine

Neverovatno. Korupcija je zlo. Da nekome padne na pamet da vrši iznudu za uvoz sredstava koja su humanitarna pomoć. Donacija KC Niš.

nedeljko

pre 4 godine

ja bih im oduzeo sve što imaju i isterao na ulicu

Paja

pre 4 godine

Dodjite do Kragujevca da vidite koje se ovde pare obrcu u skupstini grada

Samosvsna građanska

pre 4 godine

Snimljen dok uzima novac (mito) i broji, a na snimku je njegovo lice skriveno.

kraljevčanin

pre 4 godine

U Kraljevu ista situacija. Obilaze ga u širokom luku pa se roba carini i donira u drugim ispostavama. Zagrebite malo po tužbama....

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija