• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

16.05.2019

19:37

SVEŠTENIK KRAO STRUJU, NAPAO RADNIKE EDB?! Protonamesnik obrukao mantiju u Leskovcu!

Vesti

SVEŠTENIK KRAO STRUJU, NAPAO RADNIKE EDB?! Protonamesnik obrukao mantiju u Leskovcu!

Podeli vest

Radnici "Elektrodistribucije" otkrili da je pop Slaviša S. (53) postavio kleme na strujomer. Došlo je do vređanja i koškanja, intervenisala policija

Radnici "Elektrodistribucije Leskovac" (EDL) prijavili su u ponedeljak sveštenika Slavišu S. (53) iz tog grada da krade struju nakon što su otkrili da je stavio kleme na strujomer! Kad je video radnike EDL, pop je, navodno, pobesneo, pa ih je izvređao, zbog čega je intervenisala policija!

O celom incidentu sačinjen je zapisnik, a tužilaštvo će odlučiti o eventualnom podnošenju prijava.

Tvrdio da je čist

Kako saznajemo od izvora iz istrage, incident se odigrao kada je ekipa EDL, tokom rutinske kontrole u jednoj zgradi u Leskovcu, otkrila da je neko postavio kleme na strujomer, pomoću kojih je "zaobišao" brojilo i on nije merio potrošnju struje.

- Radnici su krenuli da otklone te kleme, kad se pojavio vlasnik brojila Slaviša S. u svešteničkoj mantiji. Prema prijavi radnika EDL, on je počeo da viče na njih i da im preti, pa je sve bilo na ivici fizičkog obračuna - priča naš sagovornik.

Neko od stanara zgrade je zbog vike i gungule pozvao policiju, a patrola je brzo stigla i zatekla u svađi sveštenika, radnike EDL i nekoliko stanara.

Narko-pop odslužio kaznu

Sveštenik Milan Jordović iz Požege, kog je policija uhapsila 27. februara prošle godine zajedno sa veroučiteljem transvestitom Zoranom Marinkovićem prilikom šverca 27 kilograma skanka iz Albanije, odslužio je jednogodišnju kaznu kućnog zatvora. Jordović i njegov prijatelj transvestit su se, naime, nagodili sa tužilaštvom i u zamenu za kućni zatvor priznali da su drogu prevozili za Svetlanu Popović (47) i njenu ćerku Anu (25) iz sela Lopaša kod Užica, za šta su plaćani po 5.000 evra za svaku pošiljku. Majka i ćerka su prvostepeno osuđene na zatvorske kazne, Svetlana na pet, a Ana na tri godine zatvora. Inače, Jordović je odlukom Crkvenog suda raščinjen i isključen iz crkvene zajednice na sedam godina.

- Napravljen je zapisnik o događaju, a svi akteri su pozvani da u utorak dođu u stanicu policije i daju izjavu povodom ovog incidenta. Tako je sveštenik u pratnji advokata izjavio da mu je sve namešteno, da nije pretio radnicima EDL, već ih je samo upitao: "Šta radite to?", kad je video da mu diraju strujomer. Tvrdio je da je s njegove strane sve čisto - navodi naš izvor.

Sveštenik je, kako smo saznali, upravnik zgrade u kojoj živi, a navodno je odranije u nekakvom sukobu sa radnikom EDL, koji je s dvojicom kolega otkrio krađu. On juče nije odgovarao na pozive novinara Informera.

U EDL nisu zvanično hteli da pričaju o incidentu, ali su nam nezvanično potvrdili da imaju sve dokaze o krađi struje, da je sveštenikov strujomer snimljen zajedno s klemama, kao i da će ceo predmet i prijavu u najkraćem roku proslediti istražnim organima. Oni očekuju da će pop Slaviša krivično odgovarati za krađu struje.

 

Svi budu uhvaćeni

Inače, "Elektroprivreda Srbije" godišnje podnese desetak hiljada krivičnih prijava zbog krađe struje. Prema podacima za 2017. godinu, kradljivci su ukrali struju vrednu milijardu dinara! Te iste godine je zbog krađe struje 300 osoba osuđeno.

- Postoji više od 100 načina krađe struje, od opšte poznate upotrebe magneta, pređica i klema, pa do nekih koje ne bih navodio, da nekome ne bih dao ideju - objašnjava zaposleni u EPS-u i dodaje:

- Međutim, jedno je sigurno! Svi pre ili kasnije budu uhvaćeni, da li slučajnim kontrolama ili ih prijavi komšija, prijatelj ili kum sa kojim su u svađi. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija