• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

01.06.2019

18:21

SMOTANI KRADLJIVCI! Provalili u 5 pošta da gazdu spasu bankrota, NISU USPELI DA UKRADU NI DINAR!

Vesti

SMOTANI KRADLJIVCI! Provalili u 5 pošta da gazdu spasu bankrota, NISU USPELI DA UKRADU NI DINAR!

Podeli vest

Vlasnik firme za obradu metala našao se u dugovima, pa je s trojicom radnika odlučio da krenu u pljačke pošta. Ostali su, međutim, kratkih rukava jer nisu umeli da obiju nijednu kasu

Leskovčanin N. C. (31), vlasnik firme za obradu metala, i trojica njegovih radnika sumnjiče se da su od kraja marta provalili u pet seoskih pošta u okolini Niša, Leskovca i Blaca, ali nisu uspeli da ukradu nijedan jedini dinar!

Radnici su hteli krađom da pomognu gazdi da se reši dugova, ali sve im se izjalovilo jer nisu umeli da obiju nijednu kasu!

SLUTIO SAM DA NEŠTO MOŽE DA SE DOGODI! Potresna ispovest oca devojčice koja je ubijena u Prahovu!

O kolikim se amaterima radi svedoči i to što su na mestu pljačke ostavili krampove, šrafcigere i sav alat kojim su uzaludno pokušavali da razvale kase sa parama, što je pomoglo policiji da ih otkrije.

Foto: Informer/DN/Stock

Priznali u policiji

Niška policija je saopštila da je protiv osumnjičenih podnela krivične prijave u redovnom postupku zbog pet pokušaja teških krađa. Pored N. C., prijave su dobila i braća N. Đ. (21) i N. Đ. (26) iz Blaca i Leskovčanin M. Z. (24). Oni su nakon privođenja sve priznali, ali M. Z. je u međuvremenu pod misterioznim okolnostima preminuo.

Jedan od pljačkaša preminuo

Jedan od nespretnih pljačkaša, Leskovčanin M. Z., iznenada je umro 4. maja. Njemu je pozlilo na ulici dok je kupovao cveće za jednu svadbu, a preminuo je na putu do bolnice. Neposredno nakon njegove smrti spekulisalo se da je umro od narkotika ili od steroida, jer se aktivno bavio sportom. Telo je upućeno na obdukciju, ali rezultati nisu bili dostupni javnosti.

- Trojica mladića su radila kod N. C., ali on im je bio više nego poslodavac. Momci iz Blaca su kod njega i stanovali, pa kada se N. C. našao u finansijskim teškoćama, želeli su da mu pomognu - objašnjava naš izvor.

KOLJAČ S VRAČARA DEZORIJENTISAN I SLUĐEN: Nisam u stanju da pričam zašto sam UBIO JELENU!

Na ideju da počnu sa pljačkama došao je N. Đ., koji je predložio ostaloj trojici da obiju seoske pošte, znajući da tamo nema ni alarma, ni čuvara.

- Smatrajući da imaju sve što im je potrebno od alata, jer se firma u kojoj rade bavi obradom metala, krajem marta su krenuli u pljačku pošte u niškom selu Donje Međurovo. N. Đ. je pajserom i šrafcigerom obio vrata i ušao u poštu, dok su ostali čuvali stražu u kolima. Međutim, pošto N. Đ. nije imao nikakvog iskustva u obijanju, našao se na mukama pokušavajući na sve načine da otvori kasu. Koristio je kramp, brusilicu, čak i neke noževe i viljuške, ko zna zašto, ali uzalud. Na kraju je odustao, pa su se lopovi u Leskovac vratili praznih džepova - kaže naš sagovornik iz istrage.

Foto: Informer/DN/Insajder

Minimalne kazne

Početni neuspeh nije demoralisao pljačkaše, pa su odlučili da probaju ponovo.

(VIDEO) DRAMA U RUSKOJ FABRICI EKSPLOZIVA! Broj povređenih porastao na 38!

- Sledeća pošta koju su obili bila je u Novom Selu, ali ni tamo nisu uspeli da obiju kasu. Isto je bilo i sa poštama u Toponici kod Niša, u Berbatovu kod Blaca i u Brestovcu kod Leskovca. Obično bi u pošte prvi upadao N. Đ., uglavnom vikendom, kada su bili sigurni da u zgradi neće biti nikoga. Bez obzira što su satima obletali oko kasa, lupali po njima i pokušavali da ih razvale kojekakvim alatima, nijedan jedini put nisu uspeli da dođu do plena - navodi naš izvor.

Iako im za tešku krađu preti od jedne do osam godina zatvora, oni će najverovatnije proći sa minimalnom kaznom, s obzirom na to da ništa nisu odneli, a niko od njih ranije nije bio hapšen niti osuđivan. 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet
Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet

Novi amandman kontroverznog Zakona o nadzoru stranih obaveštajnih službi dramatično proširuje spisak entiteta koji su u obavezi da pomaže Nacionalnoj bezbednosnoj agenciji (NSA) u njenim špijunskim praksama, ali o tome jedva da ima reči u medijima

16.04.2024

22:31

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija