• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T.I.

03.06.2019

23:30

MOGUĆ VELEOBRT U NEVEROVATNOJ SAPUNICI PORODICE BUHA IZ SURČINA! Čume šalje bivšu ženu na robiju?!

Vesti

MOGUĆ VELEOBRT U NEVEROVATNOJ SAPUNICI PORODICE BUHA IZ SURČINA! Čume šalje bivšu ženu na robiju?!

Podeli vest

Ljubiša Buha Čume (54) tužio Ivanu Tulović (38) da mu je smestila robiju lažnim svedočenjem. Ako se i na sudu utvrdi da je lagala, Čume bi mogao da tuži državu za odštetu, a Ivana će u zatvor

Kontroverzni Surčinac Ljubiša Buha Čume (54) tužio je bivšu suprugu Ivanu Tulović (38) da ga je lažnim svedočenjem poslala na robiju! Prvi osnovni sud u Beogradu prihvatio je ovu tužbu, pa je za petak zakazao Ivani početak suđenja!


Tulovićeva se, naime, tereti da je iznela niz lažnih optužbi protiv Čumeta u predmetu "ukradeni ferari", na osnovu kojih je on u decembru 2017. pravosnažno osuđen na dve godine i osam meseci zatvora. Ukoliko se i sudski potvrdi da ga je lažno teretila, dovodi se u pitanje validnost i zasnovanost takve presude, pa bi Buha zakonski imao pravo čak i da tuži državu i traži odštetu!

Ugrožena mu prava

Buhin branilac, advokat Stefan Jokić kaže da su se sada tvrdnje njegovog klijenta da Tulovićeva ne govori istinu konačno pokazale tačnim.

- Kao rezultat toga pokrenut je postupak protiv nje zbog davanja lažnog iskaza. Očekujemo, takođe, da će i protiv policajca Milana Ljubenovića, koji je obezbeđuje, biti pokrenut postupak za isto delo. Trenutno smo u kontaktu sa organizacijama koje brinu o ljudskim pravima i koje su zainteresovane za Buhin slučaj, jer su i oni sami uočili da nije imao fer suđenje i da su mu godinama uskraćena ljudska prava - ističe Jokić.


Inače, Ivana i Ljubiša su se tokom turbulentnog braka više puta rastajali i sastajali. Na sudu su se prvi put našli zbog incidenta od 3. februara 2011, kada je Ivana prijavila Čumeta da ju je pretukao u porodičnoj kući u Surčinu. Međutim, na početku tog postupka ona je povukla optužbe i navela da se tada sama povredila jer joj je "pala tuš-kabina na glavu", pa je Buha oslobođen usled nedostatka dokaza.

Istina

Tvrdnje mog klijenta da Tulovićeva ne govori istinu konačno su se pokazale tačnim
Stefan Jokić, advokat


Činilo se da su se strasti posle toga smirile, sve do 8. novembra 2015. godine. Ivana je tada podnela prijavu protiv muža sa tvrdnjom da je on fizički napao nju i dvojicu pripadnika njenog obezbeđenja kada je došla kod Buhe na slavu Mitrovdan u Surčin. Čume je uhapšen nekoliko dana kasnije, 15. novembra 2015, i od tada se konstantno nalazi iza rešetaka, što u pritvoru, što u zatvoru, jer se u međuvremenu suočio sa brojnim drugim prijavama. Između ostalog, Ivana ga je prijavila da joj je poklonio ukradeni "ferari".

Čume je, naime, bio optužen za ukupno pet krivičnih dela, a osuđen je za tri. Teretio se da je ugrozio sigurnost policajca Ljubenovića, kao i za prikrivanje krivičnog dela i sprečavanje dokazivanja. Takođe, teretio se i za podstrekavanje vlasnika auto-servisa iz Surčina Stevana Petoševića da prekuca brojeve na šasiji na ukradenom "ferariju", kao i da je iz zatvora u Padinskoj Skeli pretio preko telefona Tulovićevoj.

Na sve to, tokom trajanja postupka za ova krivična dela protiv Buhe je podignuta nova optužnica, i to zbog vređanja tužioca Borisa Pavlovića, kog je nazvao kriminalcem. Krajnji epilog - Čume je za sva ova dela objedinjenom kaznom osuđen na ukupno četiri godine i osam meseci. Sa robije bi trebalo da izađe polovinom jula.

Pričala i da je ubijao

Podsetimo, bivša gospođa Buha je na konferenciji za medije u leto 2015. iznela i mnogo teže optužbe na Čumetov račun, tvrdeći da je bio umešan u ubistva Zorana Petrovića Šempe i Branislava Lainovića Dugog, kao i da je učestvovao u pregovorima oko predaje Darka Šarića. Takođe je govorila o njegovom prijateljstvu sa kontroverznim Dragoslavom Kosmajcem i Naserom Keljmendijem...

Optužena i za krađu luksuznog stana

Biznismen S. Š. iz Crne Gore u martu ove godine tužio je bivšu Čumetovu ženu jer joj je još 2015. prodao luksuzni stan od 58 kvadratnih metara na Vračaru u centru Beograda, za koji mu ona nije isplatila ni dinar od dogovorenih 85.000 evra! 

Po tvrdnjama S. Š., Ivana već četiri godine živi u tom stanu pod policijskim obezbeđenjem. Kad ju je poslednji put pitao za novac, ona mu je navodno odbrusila: "Platiće ti Čume čim izađe iz zatvora!" Zbog toga je vlasnik stana odlučio da presavije tabak i tuži Tulovićevu. Viši sud bi uskoro trebalo da se izjasni o tome da li ima osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv Čumetove bivše žene.

Čume je uzvratio Ivani da ga je ucenjivala i tražila mu da joj isplati tri miliona evra kako bi prestala da ga optužuje. Takođe je tvrdio da joj je policajac Ljubenović ljubavnik i da su zajedno smislili kako da izvuku od Buhe što više novca...

Brakorazvodni postupak je konačno okončan u decembru 2016, posle bespoštednog verbalnog rata u sudnici i preko medija. Starateljstvo nad zajedničkom maloletnom ćerkom dobila je Ivana, pošto je Čume još u zatvoru u Sremskoj Mitrovici. 
 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija