• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. M.

05.06.2019

19:38

AFERA "UKRADENE BEBE"! Čovek iz Aleksinca pronašao roditelje?

Vesti

AFERA "UKRADENE BEBE"! Čovek iz Aleksinca pronašao roditelje?

Podeli vest

Čovek iz okoline Aleksinca, koji je dokazao da je pre 38 godina otet iz kruševačkog porodilišta, možda je pronašao svoje biološke roditelje! Reč je o porodici iz jednog sela kod Kruševca, kojoj je svojevremeno rečeno da im je sin preminuo odmah posle porođaja. Njihovi papiri dobrim delom se poklapaju sa dokumentacijom usvojenog mladića

Inače, ovaj čovek, rođen 3. marta 1981, tragajući za svojim biološkim poreklom došao je do šokantnog saznanja da je odmah po rođenju proglašen mrtvim, kao i da je kod usvojitelja završio na osnovu falsifikovane dokumentacije. U tim papirima mu se kao majka i otac navode ljudi koji nikad nisu postojali!?

Odmah posle toga obratio se za pomoć Radiši Pavloviću iz Udruženja za istinu i pravdu o nestalim bebama. Pavlović je tragajući za svim majkama koje su 3. marta 1981. godine u porodilištu u Kruševcu rodile dečaka za kojeg su im rekli da je umro po rođenju stigao do žene iz okoline Kruševca. Sada se čeka da DNK analiza utvrdi da li je ona biološka majka muškarca iz Aleksinca.

Čuo se i video sa roditeljima

Pavlović kaže da je ovaj čovek, inače otac troje dece, poprilično uveren da je žena koja se javila njegova biološka majka.

- Razgovor je kratko trajao jer smo svi plakali. Sve je bilo u redu dok ga otac sa knedlom u grlu nije pitao: "Jesi li ti kandidat za još jedno moje voljeno dete?" Tu je bio kraj, jer smo svi počeli da se gušimo od suza - priča Pavlović.

- Toj ženi je saopšteno da joj je beba umrla po rođenju i da nema pravo da je vidi. U papirima te žene piše da joj je beba umrla 4. marta 1981. godine. Mladiću iz Aleksinca pak piše da je rođen 3. marta. Izvukli smo njihove izvode i svu medicinsku dokumentaciju koju imaju, uporedili sa papirima čoveka iz Aleksinca i uočili brojne sličnosti - kaže Pavlović i objašnjava da je isti matičar i roditeljima i usvojenicima vodio slučaj.

- Istog dana, tačnije 10. marta 1981, mladić je upisan i u Matičnu knjigu rođenih i u Matičnu knjigu umrlih. Prvi izvod dat je usvojiteljima iz Aleksinca, a drugi majci iz Kruševca. Dečak je rođen živ, što je i majka potvrdila, a opet mu se u papirima kao vreme smrti navodi trenutak kad je i rođen. Majci u medicinskoj dokumentaciji piše da je imala spontani pobačaj, a njeno dete je upisano kao živo u knjige nekoliko dana kasnije. Sa druge strane, u kruševačkom porodilištu, prema dokumentaciji koju imaju, rekli su nam da nijedna muška beba nije mrtvorođena ili preminula posle porođaja u periodu od decembra 1980. do juna 1981. godine - priča Pavlović.

Pavlović se nada da će narednih dana biti obavljena DNK analiza kako bi se ovaj slučaj rasčivijao.

- Zbog negativnih iskustava tražimo laboratoriju u kojoj će se uraditi analiza pod šifrovanim uzorkom. Sa druge strane, teraćemo ceo slučaj do kraja, jer ovde postoje živi svedoci. Usvojiteljki je izvesna Angela S. iz kruševačkog Centra za socijalni rad donela dete u bolničkom čaršavu, ona mu je dala i ime. Ona je živa i sad se pravi luda, kao da ništa ne zna. Ima i živih doktora... - kaže Pavlović i navodi i da usvojiteljka sarađuje i tvrdi da nikad ne bi usvojila dete da je znala da je oteto.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Saradžogla

pre 4 godine

Koji lekar je porađao ženu taj je lopina!Šta tu ima da se okoliši?Nije valjad organizator KRAĐE BEBE bio portir na ulazu u bolnicu?SVE ZNAJU BABICE ali jadne na smrt ne smeju da zucnu!Jedna mi reče DA BI JOJ KUĆU ZAPALILI A PORODICU POUBIJALI?A ona zastrašena misli da je to istina?ZAŠTO LEŠ BEBE NIJE PREDAT I DA BUDE SAHRANJENO KAKO TO DOLIKUJE? ... Znači,ko te je porodio taj ti je dete ukrao i zaradio proklete pare!PROKLETE PARE!

Izbori 2024

Vesti

Osvojili su najviše glasova: Dunav osiguranje dobitnik priznanja "Moj izbor" za 2024. godinu
Društvo

Osvojili su najviše glasova: Dunav osiguranje dobitnik priznanja "Moj izbor" za 2024. godinu

Prema glasovima potrošača Srbije, u konkurenciji 1.000 domaćih proizvoda i brendova, Kompaniji „Dunav osiguranje“ dodeljeno je priznanje „Moj izbor“ u kategoriji „Osiguravajuća društva“. Priznanje „Moj izbor“, koje se dodeljuje brendovima iz Srbije kojima se najviše veruje, već 14 godina u okviru kampanje „Najbolje u Srbiji“ organizuje Udruženje potrošača „Moja Srbija“, uz podršku Centra potrošača Srbije i Grada Beograda.

28.03.2024

16:02

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Da li je reč samo o demenciji?! Bajden traži dozvolu da govori, iako je on navodno predsednik! Pametnom sve jasno!
Zašto ovo Amerika dozvoljava

Da li je reč samo o demenciji?! Bajden traži dozvolu da govori, iako je on navodno predsednik! Pametnom sve jasno!

Kojim putem da hodam, gde se nalazimo, koja je ovo godina?! Ili, ko sedi pored mene u ovom intervjuu, gde je Džil da mi pomogne sa ovim, jeli neko ovde? (govori u svoju slušalicu dok čeka da mu vođe daju jednostavna uputstva)... Ovo su pitanja koja Bajden postavlja kad god daje intervjue ili završi čitanje sa telepromptera na govornici.

28.03.2024

17:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija