• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.06.2019

23:50

POLICIJSKA UPRAVA ŠABAC: Apsolutno netačne i zlonamerne tvrdnje gradonačelnika Zelenovića

Vesti

POLICIJSKA UPRAVA ŠABAC: Apsolutno netačne i zlonamerne tvrdnje gradonačelnika Zelenovića

Podeli vest

Povodom sinoćnjeg incidenta na vaterpolo utakmici u Šapcu između VK "Šabac" i "Crvene zvezde", na kojoj je došlo do tuče na tribinama u drugoj četvrtini meča i zbog čega je duel bio prekinut na petnaest minuta, i tvrdnji da su navijači gostujućeg tima fizički napali navijače Šapca, a da ih je bez ulaznica na gradski bazen pustila policija, oglasila se saopštenjem Policijska uprava Šabac

Saopštenje prenosimo u celosti

Policijska uprava Šabac obaveštava  javnost da su apsolutno netačne tvrdnje gradonačelnika Nebojše Zelenovića da je „policija na bočni ulaz uvela huligane koji su sinoć napali navijače vaterpolista Šapca“.

Kontrolu ulaska  navijača u halu u Šapcu, kao i uvek i na svim utakmicama u Srbiji, vršili su isključivo pripadnici redarske službe koji su angažovani od strane organizatora meča. U skladu sa svojim nadležnostima policija je jedino izvan hale preduzimala  mere razdvajanja i usmeravanja domaćih i gostujućih navijača.

Takođe, ističemo da niko od pripadnika  radarske službe, koji su kontrolisali ulazak navijača u halu, nije prijavio policiji da je neko pokušao da uđe bez ulaznice. Napominjemo i da organizator utakmice između vaterpolista Šapca i Crvene zvezde nije prodavao karte za navedeni meč, već su one deljene navijačima, a 50 ulaznica su ustupili i gostujućem timu.

 

OPASNO SE OSILIO! Đilasov gradonačelnik Šapca napao "Delije"

Pritom organizator utakmice je u poslednjem trenutku promenio odluku na kom  delu tribine će biti smešteni navijači Crvene Zvezde, tačnije na prostoru koji nije prvobitno prijavljen Policijskoj upravi Šabac, a u skladu sa kojim su i planirane mere obezbeđenja ove utakmice.

Policija je u halu ušla tek na poziv delegata kada je došlo do narušavanja javnog reda i mira, nakon čega je on ubrzo uspostavljen, a utakmica nastavljena.

Navijač koji je povređen tom prilikom nije zatečen na bazenu, a policija je odmah  po saznanju da se lice sa povredama javilo u šabačku bolnicu otišla tamo i sa njim obavila razgovor u vezi sa okolnostima ovog događaja.

Pripadnici Policijske uprave Šabac identifikovali su jednu osobu za koju se sumnja da je učestvovala u povređivanju ovog navijača i za njim se intenzivno traga. Policija radi na rasvetljavanju svih okolnosti ovog događaja, a o svemu je obavešteno i nadležno tužilaštvo.


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
DarijaNeda000

pre 4 godine

Mi koji smo bili prisutni na utakmici videli smo da su navijaci crvene zvezde uvedeni na bocni ulaz cak su i snimani prilikom ulaska tu je se odmah znalo sta se od njih moze ocekivati kada ih snimate jer nas niko nije snimao,i ono divljanje po tribinama gde se svi povlacimo od budala i mala deca koja placu vise roditeljima nece pasti na pamet da vode decu na takve utakmice gde su zvezdini navijaci jer nije bezbedno dobijes batine ni kriv ni duzan...

Jovan Mitrovic

pre 4 godine

Zakoni da se menjaju pod hitno a takozvani navijaci za jedan samar bilo kome pa cak i navijacu iz svog kluba momentalno na robiju od 15 godina bez suda i bez icega. Za tucu takodje. Ali gospoda navijaci kad dodju u zatvor da ne leze, nego da rucno obradjuju zemlju od jutra do mraka bez obzira na vremenske prilike. Taman da potrose taj visak negativne energije i slobodnog vremena. To nisu navijaci nego huligani koji samo traze razlog za tucu. Zakon pod hitno da se menja i da na utakmicu mozes otici obucen u bilo ciji dres bez straha.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija