• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

07.06.2019

22:45

MAJKA OPTUŽENOG NA SUDU OTKRILA ŠOKANTNE DETALJE O SVOM SINU!Trandža ubica hteo da se obesi gaćama u ćeliji!

Vesti

MAJKA OPTUŽENOG NA SUDU OTKRILA ŠOKANTNE DETALJE O SVOM SINU!Trandža ubica hteo da se obesi gaćama u ćeliji!

Podeli vest

Goran Abdulov, koji se predstavljao kao Jovana Transica, pokušao da se ubije u pritvoru nakon što je u junu 2018. nožem izmasakrirao dečka Marka Radovića (24) u Zemunu

Goran Abdulov (35) iz Beograda, koji se predstavljao kao Jovana Transica, pokušao je da se obesi gaćama u ćeliji, nakon što je u junu 2018. uhapšen zbog ubistva svog dečka Marka Radovića (24) u Zemunu!

Foto: Informer

Ubijen, Marko Radović

Ovu šokantnu činjenicu otkrila je juče na Višem sudu u Beogradu Goranova majka Dragica Radivojević, koja je u suzama govorila o svom sinu i događajima nakon zločina.

Hormoni

Moj sin je u trenutku zločina bio pod hormonskom terapijom zbog promene pola, inače ne bi ni mrava zgazio
Dragica Radivojević

 

- Moj sin nije namerno ubio Marka, voleo ga je više od sebe. On se samo branio jer ga je ovaj ponižavao i tukao. Kada je čuo da je Marko preminuo, Goran to nije mogao da preboli. Pokušao je u pritvoru da se obesi gaćama! I pre toga je u našem stanu hteo da se uguši najlon kesom, koju je navukao na glavu. Žao mi je mog deteta jednako kao i pokojnog dečka. Izjavljujem iskreno saučešće njegovoj porodici - kazala je Dragica.

 

Foto: Informer

Majka Gorana Abdula, Dragica Radivojević

Rođen da bude žensko

Ona je istakla i da je u trenutku zločina njen sin bio psihički nestabilan, pošto je primao hormonsku terapiju zbog promene pola, "inače je blage naravi i ni mrava ne bi zgazio." Potom je detaljno pričala o tome kako je Goran od detinjstva patio što je zarobljen u telu muškarca, o šikaniranju okoline...

- Goran je od malih nogu izbegavao društvo dečaka. Voleo je da se igra sa devojčicama i da oblači žensku garderobu. Zbog toga nije bio prihvaćen u školi i društvu. Ni moj pokojni muž se nikad nije pomirio s tim - navela je Radivojevićeva i dodala:

Foto: Informer

- Kada je muž preminuo 2011. godine, Goran mi je priznao da želi da promeni pol. Podržala sam ga u tome jer nisam više mogla da gledam kako mi se dete muči. Završio je za kuvara, trudio se da nađe posao i radio sve i svašta. I sve bi bilo u redu dok nekom ne bi priznao da je gej, ili dok to njegova okolina ne bi primetila. Odmah bi dobijao otkaz i tako ukrug.

Krajem 2017. godine, kako je rekla, Goran je počeo da prima ženske hormone. Uskoro je trebalo da promeni pol i postane Jovana.

Markov ujak: Goran ga je proganjao

Risto Ćuk, ujak ubijenog mladića, izjavio je juče na sudu da je dan pre zločina Marko bio kod njega na ručku, kada ga je "na fiksni telefon pozvala jedna osoba, po čijem glasu nije mogao da proceni da li je muško ili žensko".
- Ta osoba mi je rekla da je sa Markom u vezi i da moj sestrić nije onakav kakvim se predstavlja, da je žigolo i da duguje 700 evra. Pitao sam sestrića da li je u nekom problemu. On je tvrdio da nije. Rekao mi je se upoznao preko nekog sajta sa izvesnom Jovanom i da je prekinuo vezu s njom kada je saznao da je transvestit, ali da ga on sad proganja. Takođe mi je rekao da ima devojku.

Marka je upoznao pre toga, 2016, preko oglasa na internetu, pod pseudonimom Jovanica Tigrica.

- Od prvog momenta bio je očaran Markom, zaljubio se u njega kao ni u koga do tada. Marko je dolazio kod nas, jeo i spavao. Prve godine su se lepo družili, a onda je Marko počeo da pije i da vređa mog sina. Kad sam jednom videla da ga je udario, rekla sam mu da više ne dolazi kod nas - ispričala je majka.

Uprkos tome što je na sve načine nagovarala sina da raskine sa Markom i nađe nekog drugog, to joj nije uspelo:

- Goran je nastavio da ide kod njega u Zemun, sve mu je kupovao, spremao mu hranu, pozajmljivao mu novac... Odjednom, Marko je počeo da ga izbegava i da mu se ne javlja, zbog čega je moj sin mnogo tugovao. Kobne večeri Goran je odlučio da ode kod njega, da traži od Marka da mu vrati 700 evra, što mu je bilo neophodno za operaciju, pa da se u miru raziđu. Međutim, desilo se zlo...

Branio se nožem

Prema njenim rečima, Goran se vratio izbezumljen kući oko ponoći. Bio je znojav, sa tragovima krvi na patikama i pantalonama:

- Rekao mi je: "Mama, unakazio sam nožem Marka jer me je tukao. Iz straha sam pobegao!" Počeo je da plače, a zajedno smo zvali sve bolnice da proverimo da li je negde dovezen. Nismo znali da je mrtav sve do sutradan ujutru. Sina sam tokom noći u zadnji čas spasla da se ne ubije, kada sam od brige ušla u njegovu sobu i zatekla ga kako se davi najlon kesom.

Abdulov je uhapšen već sledećeg dana, oko 10 časova. Priznao je pred istražnim organima i sudom da je ubio Marka, ali je tvrdio da je to bilo u samoodbrani. Kako je rekao, mahinalno se uhvatio za nož nakon što je Marko počeo da ga bije, već na ulazu u iznajmljeni stan u Ševinoj ulici u Zemunu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pepa prasac

pre 4 godine

za svaki slucaj oduzeti mu gace i pantalone u zatvoru da se ne ubije a i sta ce mu u zatvoru

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija