• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.06.2019

16:46

PRITVOR DO 30 DANA Igoru Stamenkoviću, osumnjičenom za KRAĐU MATURSKIH TESTOVA iz matematike!

Vesti

PRITVOR DO 30 DANA Igoru Stamenkoviću, osumnjičenom za KRAĐU MATURSKIH TESTOVA iz matematike!

Podeli vest

Viši sud u Beogradu odredio je danas na predlog tužilaštva pritvor do 30 dana osumnjičenom za krađu testova iz matematike Igoru Stamenkoviću

On se prethodno na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branio ćutanjem, odnosno iskoristio je zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Portparol suda Tatjana Tešić precizirala je za Tanjug da je sudija za prethodni postupak doneo rešenje kojim je osumnjičenom odredio pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti da bi u toku istrage mogao da utiče na svedoke, kao i da bi mogao da ponovi krivično delo. 

Stamenković se tereti da je izvršio krivično delo povreda tajnosti podataka u sticaju da krivičnim delo oduzimanje tuđe stvari.

NIJE MU ĐAVO DAO MIRA: Ovo je radnik štamparije, koji je priznao da je UKRAO TESTOVE ZA MALU MATURU

Policija je ranije saopštila da se on sumnjiči da je iskoristio nepažnju svojih kolega u štampariji u kojoj su štampani testovi za završni ispit učenika osmog razreda i tom prilikom je ukrao test iz matematike.

Nakon toga je, kako se sumnja otišao u toalet gde je test uslikao telefonom, a potom je taj primerak bacio u ve-ce šolju i uništio ga.

Policija je navela da je osumnjičeni je to uradio kako bi test odneo sinu, koji je maturant jedne osnovne škole u Beogradu, kako bi mu pomogao da lakše položi završni ispit.

Takođe, kako dodaje policija, sumnja se da je uz pomoć sina, rešeni test iz matematike došao do njegovih drugara i njihovih roditelja, nakon čega su oni, uz pomoć aplikacije "vajber", delili drugim roditeljima i učenicima u više osnovnih škola.


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija