• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

22.06.2019

19:29

IZREČENA PRVOSTEPENA PRESUDA ZA JEZIVO UBISTVO U BORU! Kratežom ubila priju, dobila 13,8 godina!

Vesti

IZREČENA PRVOSTEPENA PRESUDA ZA JEZIVO UBISTVO U BORU! Kratežom ubila priju, dobila 13,8 godina!

Podeli vest

Boranka Amdina Osmanović (53) osuđena jer je htela na silu da vrati odbeglu snajku Isidoru (18), pa je tokom noći upala u njenu roditeljsku kuću i likvidirala joj majku Alenšu Turku (39)

Amdina Osmanović (53) iz Bora osuđena je prvostepeno pred Višim sudom u Zaječaru na 13 godina i osam meseci zatvora zbog ubistva prije Alenše Turku (39), koju je usmrtila iz krateža, za koji nije imala dozvolu.

Došla po snaju

Ovaj zločin odigrao se 21. septembra prošle godine, dva sata iza ponoći, u romskom naselju Zmajevo u Boru. Osmanovićeva je upala u kuću porodice Turku u nameri da oružjem primora odbeglu snajku Isidoru (18) da se vrati njenom sinu! U tom trenutku, Isidora je s mlađom sestrom i roditeljima spavala.

Foto: Informer DN

Tokom postupka utvrđeno je da je Amdina zahtevala da se devojka pošto-poto vrati, iako je od njenog sina pobegla sedam meseci ranije, posle šestogodišnje psihičke i fizičke torture.

Pala u krađi bakra

Amdina Osmanović je 13 dana pre ubistva uhvaćena sa saučesnicima D. Dž. (29) i S. J. (27) kada je kombijem iz centralnog magacina RTB "Bor" pokušala da ukrade bronzane odlivke. Troje lopova uspelo je da izveze iz magacina čak tri tone bronze, vredne dva i po miliona dinara, ali ih je policija ubrzo posle krađe uhvatila i smestila u pritvor. Amdina i njeni kompanjoni identifikovani su zahvaljujući snimcima sa sigurnosnih kamera. Na slobodu je puštena samo tri dana pre krvavog pira

"Vikala je da će ih sve pobiti, lupala na vrata, a onda ih i razvalila. Nesrećna porodica Turku se sakrila u spavaćoj sobi, ali je Amdina razbila prozor, provukla kratež i ispalila ukupno osam hitaca. Jedan od njih smrtno je ranio Alenšu Turku, koja je momentalno preminula", istaknuto je u obrazloženju presude.

Isidora Turku je pobegla od Osmanovića kad je napunila 18 godina. Tokom šest godina, koliko je živela sa ovom porodicom, preživela je pravi pakao. O tome je, posle zločina, detaljno pričala za Informer.

- Imala sam 12 godina kad me je Amdinin sin oteo i prisilio da mu budem žena. Cela njegova porodica me je mučila, vređala, tukao me je ko god je stigao. Bila sam tamo pod prisilom, živela sam gore nego rob. Zbog toga sam, već posle nekoliko meseci, prvi put pobegla kod roditelja - rekla je tada uplakana Isidora i dodala:

- Međutim, Amdina je tada odmah došla kod nas, izvadila pušku i kazala da će "raditi sačma". Nisam imala kud i vratila sam se, a tortura je postala gora nego ikad. Kad sam napunila 18 godina, odlučila sam da prekinem agoniju i zauvek pobegnem od mučitelja, pa makar me i ubili! Više nisam mogla da izdržim.

Foto: Informer DN

ŽRTVA, Alenša Turku

Pucala kroz prozor

Kako je rekla, u početku su joj Amdina i njeni rođaci preko poznanika slali pretnje, ali se sve nekako smirilo. Od tada je prošlo šest meseci. Bivši muž se ponovo oženio, čak je i slike sa svadbe objavljivao na društvenim mrežama.

- Odahnula sam, bila sam ubeđena da sam konačno slobodna. Nisam ni u najcrnjim snovima mislila da će bivša svekrva na moje oči da mi ubije majku. Ispalila je nekoliko hitaca kroz razbijeni prozor sobe u kojoj smo bili, od kojih je jedan majku na mestu usmrtio. Da nije otac na vreme pozvao policiju, koja je jedva savladala pomahnitalu Amdinu, verujem da bi tragedija bila i veća - istakla je Isidora Turku.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija