• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E.I:

04.07.2019

20:28

PSIHO TRUDNICA BACILA LEKOVE I UBILA SVEKRVU! Novi detalji zločina u Poljanici kod Bečeja!

Vesti

PSIHO TRUDNICA BACILA LEKOVE I UBILA SVEKRVU! Novi detalji zločina u Poljanici kod Bečeja!

Podeli vest

Kristina Kulčar (31) zbog trudnoće prestala da uzima terapiju za šizofreniju, pa nožem i vilama, bez ikakvog povoda, iskasapila svekrvu. Pre par godina umalo ubila i svoje dete

Psihički obolela Kristina Kulčar (31), koja je u šestom mesecu trudnoće, prestala je da uzima terapiju za šizofreniju na nagovor svojih roditelja, pa je u ponedeljak, bez ikakvog povoda, nožem i vilama iskasapila svekrvu Iboju Vargu (59) u dvorištu porodične kuće u Poljanici kod Bečeja!

Kristina je i ranije ispoljavala zversku agresiju kad god bi prestala da uzima lekove, pa je pre četiri godine krvnički pretukla tada dvogodišnjeg sina, i umalo ga ubila! Mlađi sin joj je u to vreme bio novorođenče staro desetak dana.

Prikrivena zver

Kristinin muž Zoltan Varga (41) kaže da je saznao za ženinu tešku psihičku bolest kad su dobili prvog sina, pre šest godina. Međutim, sve do pre nekoliko dana nadao se da će ona moći da živi normalnim životom, iako je Kristina prethodnih godina u više navrata pokazala da se u njoj krije zver, koja se probudi kad god prestane da pije lekove zbog trudnoće ili porođaja.


- Kada je 2015. pretukla starijeg sina, tada smo živeli u Bačkom Petrovom Selu, zvale su me komšije na posao da brzo dođem kući. Kristina je htela da ubije naše dete. Tukla ga je krvnički, bio je sav u modricama i podlivima... Nije mogla da ga podnese, nije mi jasno zašto... Ponašala se kao da nije njeno dete - priseća se Zoltan drame od pre četiri godine.

On je tada odmah pozvao policiju i Kristina je prebačena u Novi Sad, na odeljenje neuropsihijatrije.

- Tamo je provela jedno vreme. Kada se vratila kući, opet je prestala da pije lekove, pa je bez razloga pretukla jednu ženu u Bečeju. Zbog toga je provela mesec dana u zatvoru u Požarevcu - navodi Zoltan.

Užas

Tukla je sina krvnički, bio je sav u modricama i podlivima... Nije mogla da ga podnese, nije mi jasno zašto

Zoltan Varga


U tom periodu Zoltan nije mogao sam da se brine o deci, pa je bio primoran da se preseli iz Bačkog Petrovog Sela kod majke u Poljanicu.


- Nakon što je izašla iz zatvora, Kristina nam se pridružila u Poljanici, a ja sam se opet ponadao da će sada sve biti u redu i da ćemo konačno moći da živimo mirno i bez trzavica. Ponašala se normalno jedno vreme, ali onda se iznenada promenila, kao da je postala potpuno druga ličnost. Opet je imala agresivne napade, zbog kojih je tri puta odvožena na odeljenje neuropsihijatrije u Novom Sadu, a potom je ležala više od pola godine u Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti "Sveti Vračevi" u Novom Kneževcu - kazao je Zoltan.

Želi da se sam brine o deci

Zoltan Varga je spreman da nastavi sam da se brine o svoja dva sina, ali želi da preuzme brigu i o trećem detetu, koje bi Kristina trebalo da rodi za tri meseca. O tome će, međutim, odlučiti stručnjaci Centra za socijalni rad, u saradnji sa ostalim nadležnim organima, ako procene da Zoltan može da pruži adekvatnu brigu mališanima.

Kristina u ludnici


Tada je, pred izlazak iz bolnice, početkom prošle godine poželela da bude s decom.

- Majka Iboja je pristala da se Kristina vrati kući, ali ako obeća da više neće praviti probleme. Opet je jedno kraće vreme sve bilo u redu, pre šest meseci je zatrudnela, a onda, čim je prestala da pije lekove, počela je sve da nas maltretira u kući. Nažalost, sve se u ponedeljak završilo tragično, ubila mi je majku - rekao je Zoltan.


Nesrećna Iboja Varga sahranjena je juče na rimokatoličkom groblju u Bečeju. Kristina je, nakon hapšenja, prebačena u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beograd, gde će se obaviti njeno psihijatrijsko veštačenje, i tamo će ostati do daljeg. 


 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Šta si tražio

pre 4 godine

Troje dece si pravio u ludi? Nisi ni ti baš čist.

dd

pre 4 godine

Sve to ovom čoveku nije smetalo da napravi troje dece psihički teško oboleloj osobi???? Okej nije shvatio odmah ,ali troje dece? U šta smo se to pretvorili?

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija