• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

22.07.2019

23:07

STALNO SANJAM NESREĆU I LJUDE KOJI SU STRADALI! Marko Lazarević, učenik koji je preživeo stravičan sudar voza i autobusa seća se detalja

Vesti

STALNO SANJAM NESREĆU I LJUDE KOJI SU STRADALI! Marko Lazarević, učenik koji je preživeo stravičan sudar voza i autobusa seća se detalja

Podeli vest

U udesu kada je 21. decembra 2018. lokomotiva raznela autobus na pružnom prelazu u Donjem Međurovu povređeno je više od 20 soba, a osam je preminulo * Sećam se strahote koju sam video i te slike mi ne izlaze iz glave, rekao je Marko

Stalnom sanjam nesreću i ljude koji su stradali. Ne mogu da zaboravim te slike koje sam gledao dok sam povređen jedva hodao nekoliko metara, a zatim pao i izgubio svest. Znam da sam imao mnogo sreće.

Ovako za Informer započinje svoju ispovest Marko Lazarević (16) iz sela Čokot kod Niša, koji je teško povređen 21. decembra 2018. godine, kada je na autobus kojim je putovao u školu na pružnom prelazu u Donjem Međurovu naleteo voz. 

Hoda pomoću štaka

U toj stravičnoj nesreći povređeno je više od dvadeset osoba, od kojih je osam preminulo, neki na mestu sudara, a pojedini kasnije u bolnici (vidi okvir). Za izazivanje udesa optužen je vozač autobusa Milan Zdravković (32), kojem preti osam godina zatvora.
- Sećam se strahote koju sam video i te slike mi ne izlaze iz glave. Imao sam puno sreće, ali mi je teško zbog svih nastradalih ljudi, a naročito zbog Lene Ilić, koja je preminula 17. maja, baš na dan kada sam izašao iz bolnice. Zaista sam se nadao da će se i ona oporaviti - rekao je Marko, koji je posle petomesečnog bolničkog lečenja počeo da hoda.

Foto: Informer DN

Ovaj tinejdžer je u udesu  zadobio prelom vratnog pršljena, zbog čega je nakon nezgode mogao da pomera samo tri prsta desne ruke. Podneo je dve teške operacije, zahvaljujući kojima se skoro potpuno oporavio.
- Čvrsto sam odlučio da prohodam, nisam hteo da odustanem od svega o čemu sam sanjao da ću uraditi u životu. Takođe, borio sam se i zbog svojih roditelja, naročito oca Radoslava, koji je neprestano bio kraj mene. Mislio sam da će sve biti kao pre, ali izdala me leva noga, u njoj i dalje nemam osećaj, zbog čega hodam sa štakama. Nadam se da ću nakon rehabilitacije u Ribarskoj banji, na koju uskoro odlazim, biti mnogo bolje - priča Marko.

Zahvalni lekaru

Markovi roditelji Jasmina i Radoslav kažu da nikada dovoljno neće moći da se oduže lekaru Nebojši Stojanoviću, koji je najzaslužniji za oporavak njihovog sina.
- Taj čovek je uradio čudo. Marku je bio slomljen sedmi pršljen, tri dela kosti su bila utisnuta u kičmenu moždinu, zbog čega je bio nepokretan. Lekari su razmišljali šta da rade, bilo je predloga da mu se stave metalne pločice, ali je Stojanović odlučio da delom kosti sa desne noge zameni nedostajući deo pršljena. Marko je imao dve operacije, jedna je trajala pet, a druga sedam sati, šesti i sedmi pršljen su mu fiksirani sa tri šrafa i rezultat je bio neverovatan. Srećni smo što ga opet vidimo na nogama i što je opet sa nama znajući koliko je malo nedostajalo da ostanemo bez njega - priča Radoslav.
 

Nastradali u saobraćajnoj nesreći

Foto: Informer DN

Na mestu udesa u Donjem Međurovu stradali su Aleksa Dimitrijević (15) iz Novog Sela, Danijela Stanković (48) iz Čokota i njen komšija Bogomir Lazić (75). Istog dana u bolnici su preminuli Nataša Janković (42) i Marijana Kocić (16) iz Čokota. Osam dana nakon nesreće bitku za život izgubila je Gajtana Stamenković (78) iz Donjeg Međurova, a 2. januara u bolnici je preminuo i Vlastimir Đorđević (65) iz istog mesta. Poslednja žrtva tragedije je Lena Ilić (16), koja je preminula 17. maja od teških povreda glave.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!
Ključa u jugoistočnoj Aziji

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!

Tajvan je zvanično potvrdio stalno prisustvo trupa iz Sjedinjenih Država na ostrvima pod kontrolom Tajpeja u blizini obale kontinentalne Kine. Peking smatra da ostrvo svojom teritorijom, uprkos žestokom protivljenju lokalnih stanovnika. Tenzije oko statusa Tajvana su naglo porasle poslednjih godina. Tajpej je očigledno na vojne manevre Kine odgovorio tako što je na "svoje kopno" pozvao američku vojsku!

28.03.2024

17:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija