• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

27.07.2019

23:00

POLICIJA NA TRAGU MIŠINOM UBICI! Godišnjica likvidacije beogradskog advokata!

Vesti

POLICIJA NA TRAGU MIŠINOM UBICI! Godišnjica likvidacije beogradskog advokata!

Podeli vest

Istraga ubistva Miše Ognjanovića vodi se na međunarodnom nivou i ima dovoljno informacija koje upućuju i na naručioca i na egzekutora, ali se u cilju istrage sve drži u strogoj tajnosti

Istraga ubistva advokata Dragoslava Miše Ognjanovića (57), koji je izrešetan 28. jula prošle godine u Novom Beogradu, vodi se na međunarodnom nivou i u nju su uključeni predstavnici Specijalnog tužilaštva, policije i BIA. Prema nezvaničnim saznanjima, ima dovoljno informacija i o naručiocu i o egzekutoru, pa je hapšenje možda i pitanje dana!

Sporno prisluškivanje

Da ima pomaka u istrazi potvrdio je u petak i Viktor Gostiljac, predsednik Advokatske komore Srbije, na konferenciji za medije sazvanoj povodom godišnjice ubistva kolege.

- Ima izvesnih pomaka u istrazi, a stiče se utisak da je taj slučaj i dalje prioritetan. Iz policije i tužilaštva smo dobili informacije da je u toku opsežna istraga u međunarodnim razmerama. Nemamo saznanja o njenim pravcima, niti u kojim se sve državama vodi. Nije na nama da to saopštimo, već na nadležnim organima. Takođe, nismo dobili odgovor da li je Ognjanović uoči ubistva bio prisluškivan - rekao je Gostiljac i napomenuo:

Životom platio što je branio Bojovića?

Miša Ognjanović je ubijen ispred zgrade u kojoj je živeo sa suprugom, bivšom misicom Sanjom Papić i ćerkicom. Maskirani ubica sa kačketom na glavi iznenada mu je prišao i pucao mu iz oružja sa prigušivačem u grudi i glavu. U trenutku napada sa njim je bio i sin Petar (27), koji je tom prilikom lakše ranjen.
- Uvereni smo da je Ognjanoviću glave došla bliskost sa Bojovićem, ali i činjenica da je taj odnos davno prestao da bude odnos advokata i klijenta. On je bio taj koji je najčešće viđao Luku u španskom zatvoru. Lukini neprijatelji su bili uvereni da mu prenosi poruke i naloge - otkriva sagovornik Informera detalje iz istrage.

 

- Na tom pitanju ćemo posebno insistirati i shodno razvoju situacije preduzeti izvesne korake, kao profesija. Ovaj slučaj je postao paradigma i simbol napada na sve advokate. Na neki način su novinari i advokati, praktično, predstavnici dve najugroženije profesije.

Iz policije i tužilaštva nije usledio nikakav odgovor posle ove konferencije, jer se istraga ubistva advokata Ognjanovića vodi kao službena tajna.

Po svemu sudeći, svirepa likvidacija poznatog beogradskog advokata organizovana je u režiji "kavačkog klana", iz osvete što je Ognjanović zastupao kontroverznog Luku Bojovića, koji je blizak protivničkom "škaljarskom klanu"! U opticaju su dva imena, za koje postoje saznanja da su učestvovala u samoj egzekuciji, a navodno je poznat i naručilac!

Pretpostavka je da je ubica došao do zgrade Ognjanovića na motoru sa saučesnikom, a da se posle likvidacije udaljio automobilom tamne boje i da su u zločinu korišćena još jedna kola. Posebno je interesantno da je Ognjanović mesecima pre ubistva sumnjao da ga prate Strahinja Stojanović i još jedna osoba, što je prijavio policiji, zbog čega je, navodno, stavljen na "posebne mere".

UBICU ADVOKATA OGNJANOVIĆA ODALA VERENICA! Na društvenim mrežama objavila sliku sa letovanja i da su se venčali

Zato je istraga i upućena na Stojanovića, koji se samo dve nedelje posle Mišinog ubistva i sam našao na meti profesionalnih ubica, ali je preživeo napad.

- Postoje ozbiljne indicije da je prilikom Ognjanovićevog ubistva motor vozio Stojanovićev drug, inače rođeni brat jednog od vođa navijača Crvene zvezde. Obavljena su brojna veštačenja koja to potvrđuju, a samim tim smo na tragu organizatoru i naručiocu. Međutim, nije isključeno ni da su pomenuta dvojica bili logistička podrška plaćenom ubici koji je došao 'sa strane', zbog čega u istrazi sarađuju policije više zemalja - objašnjava naš izvor.

Utočište u Španiji

Stojanović (29) je, podsetimo, u avgustu 2018. preživeo eksploziju bombe podmetnute pod njegov džip u beogradskom naselju Galenika, ali tada je teško povređena njegova verenica, bivša misica Marbelje Olac Bilbao (21). Ubrzo zatim je otišao u Španiju, gde mu se pridružila i Olac, nakon što je otpuštena sa VMA u Beogradu.

O Stojanoviću su, inače, mediji ranije pisali da je blizak klanu Šaranović, najvećim neprijateljima Luke Bojovića, koji služi kaznu od 18 godina zatvora zbog organizovanog kriminala u Španiji. 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija