• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Večernje novosti

01.08.2019

11:46

ČUO SAM KAKO DOZIVA POMOĆ, POSLEDNJE ŠTO SAM VIDEO JE DA NESTAJE POD ZEMLJOM! Kako su kolege izvukle rudara ispod TONE RUDE?!

Vesti

ČUO SAM KAKO DOZIVA POMOĆ, POSLEDNJE ŠTO SAM VIDEO JE DA NESTAJE POD ZEMLJOM! Kako su kolege izvukle rudara ispod TONE RUDE?!

Podeli vest

Četrdesetpetogodišnji D. P, rudar u podzemnom kopu "Jama", iz sastava kineske kompanije "Ziđin Bor", teško je povređen kada se na njega obrušila gotovo tona rude. On se nalazio na dubini od 700 metara od površine zemlje, a ostao je živ pravim čudom i samo zahvaljujući prisebnosti njegovih kolega

Kako saznajemo, D. P. je u utorak uveče krenuo da duvaljkom očisti bunker za prihvat rude. Sišao je unutra, ali se onda transportna traka - pokrenula! Ruda je, kao bujica, počela da puni bunker u kome se nalazio nesrećni rudar.

- Čuo sam D. P. kako doziva pomoć - kazao nam je njegov kolega, koji je tražio da mu ne pominjemo ime. - Stigao sam u trenutku kada je bunker bio gotovo napunjen. Poslednje što sam video bilo je kako D. P. nestaje pod zemljom.

 

TONA KAMENJA I ZEMLJE MU SE OBRUŠILA NA GLAVU! Teška nesreća u rudniku u Boru!

 

Kolega i još jedan radnik u "Jami" nisu oklevali. Odmah su skočili u bunker, pokušavajući da izvuku D. P.

- Međutim, i mi smo počeli da propadamo - nastavlja naš sagovornik. - Upali smo gotovo do pojasa u sloj rude u bunkeru, ali su nam kolege pritekle u pomoć i, na svu sreću, uspeli da nas izvuku.

Radnici su znali da nikako ne mogu da otkopaju rudu i dođu do D. P. Onda je jedan od njih predložio da pokrenu bunker i proseju zemlju.

- Nismo imali izbora, jer je vreme neumitno teklo - priča očevidac. - Pokrenuli smo bunker, na čijem se dnu nalaze rešetke kroz koje se prosejava ruda.

Pratimo stanje zaposlenog

Neizmerno žalimo zbog incidenta koji se dogodio u zgradi izvozne mašine rudnika "Jama" u kojem je D. P. zadobio teške telesne povrede ali, na sreću, ne i opasne po život - navode u kineskoj kompaniji "Ziđin Bor".

- Od trenutka povređivanja, u neprestanoj smo komunikaciji sa lekarskim timovima koji brinu o njemu. Kompanija je o nemilom događaju odmah obavestila sve nadležne institucije i organe. Kako su naveli, u želji da se ovako nešto ne ponovi, nadležni Sektor za bezbednost i zdravlje na radu razmotriće sve mogućnosti upozorenja zaposlenih za bezbedan i siguran rad.

"Potekla" je gomila zemlje. Minuti su bili dugi kao sati, a onda, nakon petnaestak minuta, kada je većina rude bila prosejana, radnici su na samom dnu bunkera ugledali telo svog kolege.

- Uhvatili smo ga i izvukli - ističe naš sagovornik. - D. P. je bio u nesvesti i videli smo da je, s obzirom na obilno krvarenje, ozbiljno povređen. Pozvali smo Hitnu pomoć, čija je ekipa ubrzo stigla, dok smo mi našeg kolegu izvukli iz "Jame".

 

(FOTO) ŽIVEO U TROŠNOJ KUĆI SA MAJKOM I BRATOM, VODIO TEŽAK ŽIVOT, UDAVIO SE U PLITKOJ VODI! Potresni detalji o pecarošu koji se utopio u Smoljinačkom jezeru!

 

D. P. je zbrinut na trijaži Opšte bolnice u Boru, nakon čega je, sa teškim povredama, upućen na Grudno odeljenje niškog Kliničko-bolničkog centra.

- Pacijent je primljen sa povredama glave i razderotinama na kosmatom delu glave - rečeno nam je u Opštoj bolnici u Boru. - On ima povrede kostiju lica, očnog kapka, prelom tri rebra i ozbiljno nagnječenje pluća, zbog čega je upućen u niški KBC.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija