• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

06.08.2019

13:27

ŠIPTAR ZASPAO ZA VOLANOM KAD JE UBIO ČETVORO PEŠIĆA! Detalji iz istrage tragičnog udesa na autoputu kod isključenja za Požarevac!

Vesti

ŠIPTAR ZASPAO ZA VOLANOM KAD JE UBIO ČETVORO PEŠIĆA! Detalji iz istrage tragičnog udesa na autoputu kod isključenja za Požarevac!

Podeli vest

Adem Smail (49), Albanac iz Finske, priznao da je kriv za smrt Aleksandra Pešića (42), njegove majke Stanice (75) i sinova blizanaca Nauma i Vuka (8). Žao mi je, nikad to sebi neću oprostiti, rekao je Smail na saslušanju

Adem Smail, Šiptar sa finskim državljanstvom, priznao je juče na saslušanju pred tužiocem da je u subotu ujutro zaspao za volanom na autoputu kod Požarevca, kad je skrivio udes u kom je poginula četvoročlana porodica Pešić iz Kragujevca. Smail je pognute glave kazao da mu je žao i da nikad sebi neće oprostiti što je poslao u smrt Aleksandra Pešića (42), njegovu majku Stanicu (75) i sinove blizance Nauma i Vuka (8).

Foto: Informer DN

Naglo ubrzao

Kako smo saznali od izvora iz istrage, osnovni javni tužilac u Smederevu je nakon saslušanja zatražio da se Smailu odredi pritvor do 30 dana. Međutim, do zaključenja ovog broja Informera još nije stigla potvrda od nadležnog sudije da li je prihvatio predlog o pritvoru.

Suze

Slavica ne zna za sebe od bola i tuge. Ne može ni da hoda, pod lekovima je. Celo selo plače s njom
Komšinica

Izvor blizak istrazi rekao nam je da je Smail sarađivao sa našim istražnim organima tokom uviđaja i nakon toga. Rekao je da se kaje zbog tragedije i da bi sve dao da može da vrati vreme.

Na saslušanju je priznao krivicu za udes i do detalja ispričao šta je prethodilo tragediji.

- Kazao je da je u zoru sa suprugom i dvoje dece automobilom "folksvagen šaran" krenuo sa Kosova, gde je bio na odmoru. Pošli su ka Finskoj, gde žive i rade. Kako je rekao, bio je veoma umoran, ali je mislio da će moći da izdrži vožnju bar dok ne izađu iz Srbije. Međutim, kod isključenja za Požarevac san je bio jači od njega i otpozadi je udario u "sitroen", u kom su bili Pešići. "Sitroen" je zatim sleteo s puta, probio bankinu, isprevrtao se i završio u šipražju - kaže naš izvor.

Foto: Informer DN

On dodaje da su policajci tokom uviđaja odmah posumnjali da je vozač "folksvagena" zaspao.

ŠIPTAR POBIO CELU PORODICU IZ KRAGUJEVCA! Detalji tragedije na autoputu kod isključenja za Požarevac

 

- Njegova putanja je ukazivala na to da je izgubio kontrolu i da nije bio svestan šta radi. Bio je, naime, u zaustavnoj traci, kad je iznenada skrenuo u srednju traku i počeo naglo da ubrzava, a 250 do 300 metara dalje je bez kočenja otpozadi udario u "sitroen", koji se spremao da se isključi sa autoputa ka Požarevcu - navodi naš izvor.

Pešići nisu koristili sigurnosni pojas

Uviđajem je utvrđeno da nijedno od četvoro stradalih Pešića nije koristilo sigurnosni pojas kad se desio kobni udes.
- Prilikom prevrtanja automobila, svi su izlomili vrat. Na telima ni u vozilu nije bilo nijednog traga krvi - naveo naš izvor iz istrage.
Nedavno je i direktor policije ponovo apelovao na vozače i putnike da obavezno koriste pojas u vozilu jer on u mnogim kritičnim situacijama spasava život.
- Za nepunih sedam meseci ove godine čak 50 odsto smrtnih ishoda desilo se zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa - istakao je Rebić.

Podsetimo, Aleksandar je pre nesreće preuzeo sinove blizance od bivše supruge Slavice, koja živi u Kniću. Kobnog jutra je sa majkom i decom krenuo na Srebrno jezero, gde je trebalo da provedu odmor, ali su usput nastradali.

Aleksandrov otac Dragutin Pešić ostao je sam, bez najbližih. Udes mu je odneo starijeg sina, unuke i suprugu, a mlađi sin Miodrag mu je preminuo pre nekoliko godina. Njegova porodična kuća u Kragujevcu juče je bila zaključana. U celoj ulici zavladao je muk od šoka i tuge, a niko od komšija nije znao gde je Dragutin.

- Pešići su uvek bili izuzetno poštena i vredna porodica. Dobri ljudi... Aleksandar je obožavao svoje blizance. Igrao se sa njima, živeo je za njih i ispunjavao im svaku želju. Viđali smo mališane kako se igraju napolju kada su dolazili u posetu ocu - kaže nam komšinica.

Tela pokojnog Aleksandra i njegove majke Stanice nalaze se na obdukciji, a rođaci će ih danas preuzeti kako bi pripremili sahranu.

Foto: Informer DN

U šumadijskom selu Oplanić kod Knića, gde živi majka stradalih blizanaca, juče su odjekivali jauci i leleci. Ovakva tragedija se ne pamti u ovom delu Gruže.

- Slavica ne zna za sebe od bola i tuge. Ne može ni da hoda, pod lekovima je. Plače celo selo s njom - pričaju komšije koje smo juče zatekli ispred porodične kuće Aksentijevića, gde su blizanci živeli sa majkom nakon što se razvela od Aleksandra pre nekoliko godina.

Danas sahrana dečaka

Slavici je juče saučešće izrazila i učiteljica dečaka, koji su u junu završili prvi razred osnovne škole. I ona je bila skrhana bolom, nije smogla snage ni reč da kaže o tragediji.

Dečaci će biti sahranjeni danas na groblju u Oplaniću, a u opštini Knić će utorak, 6. avgust, biti Dan žalosti. Kako je saopšteno, svi sveštenici sa teritorije ove opštine će od 12 sati služiti opelo u selu Oplanić. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija