• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I. - Z. G.

14.08.2019

18:41

UBISTVO PEVAČICE IZ UŽICA OSTAJE MISTERIJA VEĆ PUNIH 14 GODINA! Majka Mica: Moja Tanja je razneta i zaboravljena!

Vesti

UBISTVO PEVAČICE IZ UŽICA OSTAJE MISTERIJA VEĆ PUNIH 14 GODINA! Majka Mica: Moja Tanja je razneta i zaboravljena!

Podeli vest

Za sve ove godine niko me nije udostojio odgovora ko je ubio moju ćerku. Ona je zaslužila bar toliko da se njen ubica privede pravdi, kaže Mica Ćosić, majka pevačice Tanje, koja je 2005. razneta bombom podmetnutom pod auto

Punih 14 godina čekam odgovor na pitanje ko je ubio moju ćerku Tanju. Ona je zaslužila bar toliko da se njen ubica otkrije i privede pravdi, jada se Mica Ćosić iz Užica, majka pevačice Tanje Ćosić (34), koja je 1. avgusta 2005. razneta u automobilu sa čak 10 kilograma podmetnutog eksploziva.
Ni ubica ni naručilac nikad nisu izvedeni pred sud, a istraga je utvrdila samo da je nesrećna devojka glavom platila to što je bila u vezi sa kontroverznim Cetinjaninom Mirkom Nikolićem (57), zvanim Crnogorac.

I sin čeka istinu

Očajna majka i dalje se bori da sazna punu istinu o ćerkinom ubistvu, ali je ubeđena da istražni organi odavno ne rade na rešavanju tog slučaja.

- Obraćala sam se na stotine adresa i samo mi govore "da se radi na tom slučaju", ali ja im nešto ne verujem. Ne zna se kome sam sve pisala i šta sam sve pokušavala da dođem do istine. Samo to me još drži u životu, jer je moja Tanja zaslužila da se njen ubica otkrije. To je zaslužio i njen sin, koji je ostao bez majke kad je imao samo tri i po godine. Evo i sad, na godišnjicu njenog ubistva, i dalje ne znam ko je kriv - kaže Mica i dodaje:

- Moja ćerka nije imala neprijatelja, ali je njen tadašnji momak Mirko Nikolić došao u sukob sa kriminalcima koji su mu se osvetili njenim ubistvom. Ne znajući s kim ima posla, Tanja je glavom platila sve njegove dugove i neraščišćene račune. Sa Mirkom je dobila sina, a ja sam posle ubistva morala na sudu dugo da dokazujem da je on otac i da mora da plaća alimentaciju. Tu bitku sam na kraju dobila.

Foto: Informer DN

Inače, prema nezvaničnim saznanjima iz istrage, Tanjino ubistvo zapravo je bila opomena Nikoliću, koji je u to vreme trebalo da bude svedok na suđenju Damiru Mandiću, tada optuženom za likvidaciju Duška Jovanovića, glavnog urednika podgoričkog lista "Dan". To je kasnije tokom saslušanja potvrdio i sam Mirko.

Nepunih 15 meseci posle eksplozije i on je teško povređen u sačekuši na Zlatiboru. Na njega su 24. decembra 2006. godine ispaljena četiri hica, ali je preživeo.

Zbog pokušaja ubistva Nikolića, kao i zbog ubistva košarkaša Jovana Manovića u beogradskom kafiću "Zodijak" u septembru 2008, na po 20 godina zatvora osuđeni su Bojan Baćkovic Baćko iz Užica i Milanko Ivanović Crni iz Čajetine. Mica nije u kontaktu sa Nikolićem i ne zna gde se on sad nalazi.

Strašna eksplozija

Inače, Tanja Ćosić je bila pevačica orkestra "Idila bend". I dalje nepoznati ubica je pre 14 godina u užičkom naselju Krčagovo podmetnuo pod njenu "škodu feliciju" čak 10 kilograma trotila, koji je u potpunosti razneo automobil i na mestu ubio Tanju!

Ona, nažalost, nije jedina pevačica čije je ubistvo obavijeno velom misterije i u mnogo čemu podseća na tragičnu smrt Jelene Marjanović (33), koja je nasmrt pretučena 2. aprila 2016. u Borči. Iako je za taj zločin nedavno optužen njen muž Zoran, kome suđenje treba da počne na jesen, neizvesno je da li ima dovoljno dokaza protiv njega da se i osudi za to.

Foto: Informer DN

Nestaloj Barbari juče bio 18. rođendan

Barbara Vitez, koja je nestala 25. novembra 2016. godine u Senti, juče je, ako je živa, napunila 18 godina. Njeni roditelji Melinda i Endre i dalje su ubeđeni da se ona pre skoro tri godine nije utopila u Tisi, već da je oteta. Svašta su pretrpeli pokušavajući da saznaju istinu o ćerki, a pre nekoliko meseci pogodila ih je još jedna tragedija, kad im je sin umro umro od svinjskog gripa.

Podsetimo, Barbara se sa dvojicom tada 17-godišnjih drugara vraćala sa rođendanske žurke, kada je, prema tvrdnjama mladića, pala je sa senćanskog mosta u reku Tisu. Organizovana je potraga za telom, ali ono nikad nije nađeno. Bilo je u međuvremenu nekoliko lažnih prijava da je viđena u Bugarskoj, Mađarskoj, Rumuniji i Hrvatskoj. Za Barbarom je i dalje raspisana Interpolova žuta poternica, koja se odnosi na nestale osobe.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija