• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.V.

15.08.2019

11:24

OSUĐENA ZBOG PREVARE I UTAJE POREZA! Fiktivno prodavala nekretnine

Vesti

OSUĐENA ZBOG PREVARE I UTAJE POREZA! Fiktivno prodavala nekretnine

Podeli vest

Sudsko veće Višeg suda u Požarevcu, kojim je predsedavao sudija Zoran Janković, osudilo je Mirjanu Nenadović (65), vlasnicu i direktorku PD MDS Komerc DOO iz Požarevca, na jedinstvenu kaznu zatvora od od tri godine, za izvršena dva krivična dela - zloupotrebu službenog položaja odgovornog lica i za utaju poreza

Za oba ova  krivična dela ona je osuđena na po 19 meseci zatvora, ali joj je  zbirna kazna, pošto je jedinstvena, umanjena za dva meseca. Osim na  zatvorsku, ona je osuđena i na novčanu kaznu u iznosu od 200.000  dinara.

Ovo je bio ponovljeni postupak, a u prethodnom je dobila  istovetne kazne. Optužena se tereti da je, kao direktorka I vlasnik  firme koja  se bavi izgradnjom i prodajom stanova, lokala i garaža, u periodu od  2008. do 2011. godine, sklapala kupoprodajne ugovore sa klijentima, ali im te nekretnine nikad nije predala u posed. Od dobijenih para  svom preduzeću je uplatila na račun 4.632.000 dinara, što je  protivpravna dobit preduzeća, dok je za sebe zadržala 80.730.000  dinara.

Pošto na tu prisvojenu sumu nije platila porez, već izvršila  utaju od 7 miliona, za toliko je oštetila državu. Presuda protiv nje  je prvostepena, jer postoji pravo žalbe Apelacionom sudu u Kragujevcu.  

Taj sud može da potvrdi ili preinači presudu, ali ne može više da je  vraća na ponovno suđenje, pa će njegova presuda biti pravosnažna.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija