• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Jugimedija

16.08.2019

17:42

DEVOJČICA (2) UMRLA NA VLASINSKOM JEZERU, LEKARI NISU USPELI DA DOĐU! Sada se oglasio doktor, evo kakvo opravdanje ima!

Vesti

DEVOJČICA (2) UMRLA NA VLASINSKOM JEZERU, LEKARI NISU USPELI DA DOĐU! Sada se oglasio doktor, evo kakvo opravdanje ima!

Podeli vest

Nakon tragične smrti devojčice (2), kojoj je pozlilo na Vlasinskom jezeru, a Hitna pomoć nije izašla na teren po pozivu, oglasio se doktor koji je te večeri primio poziv i bio dežuran

Doktor Dimitirje Stojanović iz Doma zdravlja Crna Trava potvrdio je da je dobio poziv u večernjim satima (oko 20 sati) od osobe koja je tvrdila da dete ima gušenje, da je savetovao da pozovu surduličku Hitnu pomoć, te da bi sam krenuo na teren da su ponovo pozvali njegovu službu, piše JugMedia.

TRAGEDIJA! UMRLA DVOGODIŠNJA DEVOJČICA U SURDULICI! Uzrok smrt biće poznat nakon obdukcije!

 

- S obzirom na to da sam upravo bio poslao jedan hitan slučaj za Leskovac, nisam imao vozača, savetovao sami im da pozovu surduličku hitnu službu računajući da možda negde imaju na terenu vozilo koje je bliže i adekvatno opremljeno. Savetovao sam im i da krenu prema vozilu, ako je u blizini. Takođe sam im rekao da, ukoliko ne uspostave kontakt sa surduličkom hitnom službom ili oni ne mogu da stignu iz nekog razloga, pozovu opet nas. U međuvremenu sam kontaktirao dvojicu vozača koji nisu bili u smeni, za slučaj da moramo na teren. Inače, mi po zakonu ne smemo da napuštamo radon mesto u Domu zdravlja Crna Trava jer u popodnevnim i noćnim satima radi samo jedan lekar. Nezavisno od toga, da su me ponovo pozvali i da su rekli da surdulička služba nema u blizini vozilo, ja bih krenuo na teren. Pošto se nisu više javljali, potražio sam broj u našoj evidenciji sa kog je stigao poziv i bio je nedostupan. Veoma mi je žao što je došlo do ovakve situacije, ali namere su mi bile najbolje - ističe ovaj lekar.

Na samom Vlasinskom jezeru, koje je jedan od najvećih turističkih centara na jugu Srbije, postoji samo jedna ambulanta, ali ne postoji zdravstvena služba sa 24-časovnim radnim vremenom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
voja

pre 4 godine

istina je svuda ista u srbiji jedino u beogradu je situacija malo drugacija jer ima dosta zdravstvenih ustanova dok po manjim gradovima vozila hitne pomoci se koriste u poslednje vreme i za setkanje po gradu ,,primer u smederevskoj bolnici jede veceri sam ih licno pratio dok vozac i dezurna ekipa seda vani i krenuli gradom da se malo prosetaju i vide sta ima po gradu,punoh 30 minuta sam ih pratio i kada su se vratili ja sam ih pitao kako ih nije sram dok je jedan nasrnu na mene i hteo me udariti,,, istina je to vozikaju se nepotrebno ,kradu naftu iz vozila i koriste ga za licnu upotrebu

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija