• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.08.2019

23:01

LAGAO DA JE DRŽAVNI SEKRETAR MINISTARSTVA PRAVDE! Uhapšen jer je pokušao da prevari predsednika opštine Paraćin

Vesti

LAGAO DA JE DRŽAVNI SEKRETAR MINISTARSTVA PRAVDE! Uhapšen jer je pokušao da prevari predsednika opštine Paraćin

Podeli vest

Zvonko Cvetković se predsedniku opštine Paraćin lažno predstavio kao sekretar Ministarstva pravde nudeći mu kontakte u tužilaštvu koji će mu pomoći u daljoj karijeri * Ranije varao ljude da je radnik BIA i savetnik tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića

Zvonko Cvetković (65) iz Kragujevca uhapšen je u subotu zbog sumnje da se predsedniku opštine Paraćin Saši Paunoviću (49) lažno predstavio kao državni sekretar Ministarstva pravde Srbije. Cvetković je Paunoviću ponudio da ga poveže sa osobama iz Posebnog odeljenja Višeg tužilaštva u Kraljevu za suzbijanje korupcije, jer će mu to koristiti u daljoj karijeri.

Nepristojna ponuda

Ceo slučaj je otkriven kada je predsednik opštine Paraćin Saša Paunović u petak na Fejsbuku objavio da ga je telefonom zvala nepoznata osoba koja se lažno predstavila kao državni sekretar Ministarstva pravde.

- Taj čovek mi je "u dobronamernom", ali prilično zbunjujućem razgovoru, predlagao, malo je reći nelogične i nezakonite, stvari. Ljubazno i oprezno sam završio razgovor, a posle provere sa pravim državnim sekretarom Mirkom Čikirizom podneo sam krivičnu prijavu za lažno predstavljanje - napisao je on.

Zapošljavao, vadio iz zatvora...

U svojoj "karijeri" Zvonko Cvetković se čak lažno predstavljao i kao lekar. On je jedno vreme radio u ordinaciji iako nema završen Medicinski fakultet. Pre šest godina privođen je i zbog sumnje da se uzimao novac od osoba kojima se predstavio kao inspektor BIA koji za novac može da sredi zaposlenje u Kliničkom centru, da skrati zatvorsku kaznu, da reši privatizaciju...

O pokušaju prevare odmah je obaveštena policija, koja je počela da traga za osumnjičenom osobom. Ubrzo je otkriveno da se radi o Zvonku Cvetkoviću, koji je ranije više puta hapšen jer se lažno predstavljao kao lekar, savetnik tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića, policajac, radnik BIA...
- Policija je u kratkom roku locirala osobu koja je zvala. U toku je policijska obrada uhapšenog muškarca, koji je odranije poznat istražnim organima po sličnim krivičnim delima. Njemu je određen pritvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela, kao i zbog uticaja na svedoke - kaže izvor Informera iz istrage.

Prema nezvaničnim saznanjima Informera, Cvetković je na saslušanju u policiji negirao da je zvao prvog čoveka Paraćina i tvrdio da mu je sve namešteno.

Dugogodišnji policajac

Cvetković je prvi put dospeo u žižu javnosti tokom 2015. godine kada je, predstavljajući se lažno kao savetnik tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića, prevario dve Nišlijke za ukupno 30.000 evra i 350.000 dinara. Za tu prevaru mu preti 10 godina robije.
- On se sumnjiči da je od vlasnice privatne firme N. R. iz Niša uzeo 30.000 evra, ubedivši je da će tako izbeći navodno političko hapšenje. Od druge žrtve, V. M. iz Ćuprije, tereti se da je uzeo 350.000 dinara za opremanje kuće koju je kupio u Beogradu, iako takvu nekretninu nije posedovao - navodi se u optužnici niškog tužilaštva i dodaje:


- On se N. R. predstavio kao savetnik premijera za bezbednost i visoki funkcioner BIA koji je radio 25 godina u policiji. Zatim joj je rekao da je imao sastanak sa ministrom Stefanovićem na kojem je saznao da se sprema njeno hapšenje.

Naveo je da je Tužilaštvo za organizovani kriminal spremilo optužnicu protiv nje, i to po prijavama zaposlenih u njenom preduzeću.
- Onda je na papir koji je imao ispred sebe upisao dva puta po 15.000 evra i rekao da je ta suma potrebna da bi sprečio njeno hapšenje. U Nišu mu je N. R. dala 6.500 evra, a njen muž 2.090 evra i 400 švajcarskih franaka. Ali Cvetković se ljutio što nisu doneli ceo iznos jer je toliko obećao da će odneti u Beograd - navodi se u optužnici.

Za dva dana su se našli opet da bi mu N. R. dala 6.010 evra, pa joj je rekao da ostatak spremi za dve nedelje jer neće biti tu, budući da putuje s premijerom u Brisel. Zatim je žrtvu umirio rekavši joj da su odustali od njenog hapšenja jer je dala novac i da vodi računa o tome da ostatak plati na vreme. Srećom, prevara je ubrzo otkrivena i Cvetković je uhapšen.

Sukob i sa sudijom


Cvetković se u avgustu prošle godine našao u središtu velike afere kada je, po pisanju medija, priveden nakon prijave sudije Osnovnog suda u Vranju Marije Janićijević. Nakon što su se njene slike pojavile u medijima, ona je Cvetkovića optužila za urušavanje ugleda i karijere.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija