• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

27.08.2019

09:30

SAMI SU KRIVI ŠTO SAM IH POBIO, DA SU MI DALI PARE, SVI BI OSTALI ŽIVI! Četvorostruki ubica iz Jabukovca ŠOKIRAO IZJAVOM, a pred tužiocem bio HLADAN KAO LED!

Vesti

SAMI SU KRIVI ŠTO SAM IH POBIO, DA SU MI DALI PARE, SVI BI OSTALI ŽIVI! Četvorostruki ubica iz Jabukovca ŠOKIRAO IZJAVOM, a pred tužiocem bio HLADAN KAO LED!

Podeli vest

Davor Pernić (35) u subotu bez trunke kajanja opisao policajcima kako je ubio Raju Kazimirovića i tri žene i ukrao im oko 500 evra. Monstrum je čak i juče pred tužiocem bio potpuno hladnokrvan dok je pričao o zločinu

Raja Kazimirović i tri žene sami su krivi što sam ih pobio na njegovom imanju. Da su mi odmah dali pare, svi bi ostali živi!

Overio ga

U jednom trenutku mi se učinilo da čujem Raju kako se pomera, pa sam izašao iz kuće i pucao mu u glavu
Davor Pernić

Ovo je Davor Pernić (35) u subotu rekao pred šokiranim policajcima nakon što je uhapšen zbog stravičnog četvorostrukog ubistva u Jabukovcu kod Negotina! Tada su sa 10 hitaca brutalno likvidirani Raja Kazimirović (72), njegova majka Dragica (93), sestra Ljubinka Oprikić (76) i sestričina Dragana Jozeljić (53).

Izvor iz istrage ispričao nam je da su policajci bili zgranuti i zatečeni Davorovom hladnokrvnošću.

- Priznao je ubistvo bez ikakvog kajanja, kao da nema apsolutno nikakvu emociju prema žrtvama. Mrtav hladan je kazao da su Raja i tri žene sami krivi što ih je pobio i da se ništa od toga ne bi desilo da su mu odmah dali pare - kazao je naš izvor.

Salaš prazan

Foto: Inforemr DN

Salaš na kom su Kazimirivići pobijeni sada je pust. Nekoliko traktora, priključne mašine, stoka, sve što je bilo vredno u međuvremenu je odneto sa imanja. Rajin komšija nam je rekao da je Kazimirovićev sin sve prebacio na svoje imanje u selo Miloševo kod Negotina. Na Rajinom salašu ostao je samo pas i gomila đubreta.

Kakav je hladnokrvni psihopata Davor je pokazao i juče pred Višim tužiocem u Negotinu, kad je bez ikakvih emocija opisao kako je pucao u nesrećne ljude na Rajinom zabačenom imanju kod Jabukovca i ukrao im oko 500 evra:

- Čuo sam da je Raja bogat, iako je živeo u bedi, bez struje i vode. Odlučio sam da ga opljačkam jer su mojoj ljubavnici bile potrebne pare za operaciju. Pošto nikad nisam bio na njegovom salašu, 7. avgusta sam ga potražio i našao. Nosio sam uniformu i masku preko lica i poneo sam nekoliko komada oružja. Mislio sam da je kod kuće samo Rajina majka Dragica i da ću pretnjom lako od nje saznati gde drže pare - govorio je Pernić mirno, bez zastoja i dodao:

- Kad sam prišao Rajinom salašu primetio me je neki pas i počeo da laje. Okrenuo sam se i otišao do obližnjeg potoka da razmislim šta da radim, a onda sam odlučio da se vratim na salaš. Zatekao sam ispred kuće baba Dragicu i Draganu, koja je sedela i čitala neku knjigu. Zatražio sam im pare, a Dragana je ustala, dohvatila neku sekiricu i krenula na mene. Pobegao sam i ponovo otišao do potoka da razmislim šta ću dalje.

 

 

 

Davor je zatim, kako je ispričao, odlučio da se i drugi put vrati do Rajinog imanja i da do kraja sprovede svoj pakleni plan u delo.

Ministar nagradio policajce

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović juče je novčano nagradio policajce koji su rasvetlili četvorostruko ubistvo u Jabukovcu.
- Nagradio sam ove ljude koji su najzaslužniji za rasvetljavanje ovog slučaja i koji su jasno pokazali da ne postoji zločin koji će proći nekažnjeno. Ovo je tek jedan od primera koji pokazuje da u policiji radi veliki broj izuzetnih profesionalaca, koji se bore da Srbija bude bezbedna i sigurna zemlja - rekao je Stefanović.
On je istakao da je ponosan na rad pripadnika Uprave kriminalističke policije, kako Službe za suzbijanje kriminala i Nacionalnog centra za kriminalističku forenziku, tako i onih koji rade na teritoriji Policijske uprave u Boru, koji su timskim radom i ogromnim zalaganjem u prethodne dve nedelje uspeli da rasvetle stravičan zločin.

- Nakon kraćeg razmišljanja otišao sam do Rajinog salaša i prvo sam ubio babu Dragicu, a zatim i Draganu. Ušao sam u kuću i počeo da je pretresam, kad se odnekud pojavila i Ljubinka. Pucao sam u nju i vratio se da završim pretres kuće, ali sam začuo traktor. Izašao sam, video Raju i pucao mu nekoliko puta u grudi, pa sam se opet vratio u kuću. Međutim, u jednom trenutku mi se učinilo da ga čujem kako se pomera, pa sam izašao iz kuće i pucao mu u glavu. Ponovo sam se vratio u sobu i našao oko 300 evra i oko 30.000 dinara, koje sam uzeo i pobegao.

Meštani Jabukovca bili su iznenađeni kad su čuli da Pernić pominje nekakvu ljubavnicu jer ga niko nikad nije video u društvu devojke. Davor je u tužilaštvu čak i imenovao tu svoju navodnu ljubavnicu, ali iz interesa njene bezbednosti ne želimo da joj objavimo ime jer svakako postoji mogućnost da je Pernić umislio da je u nekakvoj vezi s njom.

Ta žena je, inače, nešto mlađa od Davora, udata je i ima sina, živi u Jabukovcu, a muž joj radi u inostranstvu.

- Taj ludak je sigurno umislio da je s nekom ženom, ima on neke bubice u glavi - kategoričan je Davorov poznanik iz Jabukovca, i dodaje:

- Da ima devojku ili ljubavnicu, bar neko bi u selu to znao! Apsolutno niko u Jabukovcu ne zna da je on imao bilo kakvu ljubavnu vezu!

Foto: Inforemr DN

Međutim, pošto je navodna Davorova ljubavnica juče bila glavna tema u Jabukovcu, već su se pojavili tračevi da je ona možda ipak imala kratku aferu s njim, da je zatrudnela, pa je Pernić hteo da otme pare kako bi joj platio abortus?!?

Podsetimo, Davor je izrešetao svoje žrtve "škorpionom" i malokalibarskom puškom, koje je posle zločina zakopao u šumi i na očevom imanju van Jabukovca. Pernić je bio opsednut oružjem i pokušao je čak da postane profesionalni vojnik, ali je odbijen.

Uhapšen je nakon što su policajci saznali za njegovu strast za oružjem, pa je priveden i saslušan. Tokom poligrafskog ispitivanja pao je i priznao je zločin. 

Za dlaku izbegao Tijanin zakon!

Foto: Inforemr DN

Četvorostrukom ubici iz Jabukovca, u slučaju da bude optužen i oglašen krivim tokom eventualnog sudskog postupka, preti 40 godina robije, što je maksimalna kazna prema postojećem zakonu. I pored težine zločina koji je počinio, na njega ne može da se primeni nedavno usvojeni Tijanin zakon, kojim je predviđen doživotni zatvor.
Advokat Saša Nikolić, bivši zamenik okružnog tužioca u Beogradu, podseća da Tijanin zakon stupa na snagu tek od 1. decembra ove godine i da će tek tada nekom moći da se sudi po njemu.
- U konkretnom slučaju Perniću ne može da se sudi po tom drastičnijem zakonu jer još nije stupio na pravnu snagu. Ko će biti prvi na koga će isti biti primenjen, bojim se da nećemo dugo čekati s obzirom na to da je 'kandidata', odnosno počinilaca teških krivičnih dela uvek bilo i biće - ističe Nikolić za Informer.


 


 



 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija