• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.09.2019

17:18

(VIDEO) ZA NAS ĆE UVEK BITI TU! GRU je za sobom ostavio HITOVE, ali i dva sina i suprugu, a često je isticao da mu je OVO najvažnije U ŽIVOTU!

Vesti

(VIDEO) ZA NAS ĆE UVEK BITI TU! GRU je za sobom ostavio HITOVE, ali i dva sina i suprugu, a često je isticao da mu je OVO najvažnije U ŽIVOTU!

Podeli vest

Dalibor Andonov Gru je jedan od repera i muzičkih talenata koji se izdvojio od ostalih zahvaljujući svojim pesmama. Zahvaljujući tekstovima postao je najpoznatiji reper u Srbiji, a najveći je uspeh imao sa pesmom “Biću tu”

Dalibor Andonov rođen je 8. marta 1973. godine u Dimitrovgradu iz kojeg se kasnije preselio u Pančevo, a posle toga u Beograd. Upravo je u Beogradu završio mašinsku školu, ali ubrzo je shvatio kako je njegova sudbina da peva. Sa muzikom se počeo baviti odmah nakon srednje škole. Neko je vreme trenirao vaterpolo. U slobodno vreme voleo je da skija i igra košarku.

Veliki ljubitelj ekstremnih sportova

Osim što je bio jedan od naših najpopularnijih repera, Gru je važio i za jednog od najboljih bordera na našoj muzičkoj sceni. To je potvrdio i u ski centru „Nasfeld“ u Austriji, gde je svojom vožnjom i odličnim skokovima oduševio sve ljubitelje zimskih sportova.

 

"Adrenalin džanki", kako je sam sebe nazvao u jednoj pesmi, skija od malih nogu, a prvi susret sa bordom, pre više od 20 godina, pamti kao izuzetno bolno iskustvo.

 

- Na bord sam prvi put stao 1995. godine kao pristojan skijaš, ali to mi u tom trenutku nije mnogo pomoglo, baš naprotiv. Uspeo sam da isčupam vez iz daske, što je zaista nauka, ali da to nisam uradio, sebi bih isčupao nogu iz kolena, tako da sam odustao od toga. Međutim, naredne godine nisam poneo skije na planinu, već dasku i opremu, i rešio da savladam bord. Za razliku od skijanja, bord se brzo uči, ali su padovi neizbežni i svaki je traumatičan. Dva meseca nisam mogao normalno da sedim, ali sam iz sezone u sezonu bio sve bolji, tako da se više nisam vratio na skije - govorio je Andonov.

Bord se savlada posle nekoliko godina, a svaka vožnja je pravo uživanje. Tokom zime koristim svaku slobodnu priliku da odem na planinu, a ove godine sam se odlučio za „Nasfeld“. Nisam se pokajao jer je apsolutno sve podređeno uživanju u zimskim sportovima, hoteli su super, a hrana fantastična. Naravno, ima i zgodnih devojaka, ali su pod punom opremom, ušuškane u ski odela, pa se to ne primeti na prvi pogled.   

Gru seoprobao i u drugim ekstremnim sportovima, poput padobranstva i bandži džampinga, atradicionalno, svake godine tokom leta vozi kajt na Adi Bojani.

 

- Kajt mi je novija ljubav, poslednjih desetak godina. Slično je bordu i skijanju, samo što uključuje zmaja, koga pokreće vetar, pa je neophodno savladati balansiranje. Kada skačem, najstrašniji mi je osećaj dok se penjem gore, jer se sve trese, ljulja i škripi. Kada te vežu, i kažu da skačeš na tri! Ma, skačem na jedan samo što pre da se spustim dole - dodao je Gru u jednom intervjuu.

Nakon što je izdao prvi rep album u Srbiji 1995. godine pod nazivom „Da li imaš pravo” Gru izdaje komercijalno najuspešniji rep album u Srbiji ikada „Gru2” 1996. godine, postajući lider stare škole srpskog repa koju su činili C-Ya, Who Is The Best, Monteniggers, Rhytm Attack i dr. Sa velikim hitovima „5-ak”, „Biću tu”, Gru je na albumu provukao i gangsterski prkosnu himnu „Srce” i emotivno slamajuću „Dosta mi je svega”, uspostavljajući sjajan balans između komercijalnog i andergraunda. Do danas, niko u Srbiji nije uspeo napraviti uspešniji rep album.

POGINUO GRU! Poznati srpski reper Dalibor Andonov stradao nakon pada paraglajdingom u Zemunu!

 

Sa pesmom “Biću tu” postao je najpopularniji reper 1996. godine i ostao upamćen po lepim devojkama iz grupe Models, koje su se pojavile u spotu za spomenutu pesmu. U spotu su nasumično bili odabrani brojevi kao za hot line, a koje su opsedale hiljade ljudi misleći kako se radi o pravim brojevima.

Porodica

Reper Dalibor Andonov Gru bio je oženjen bivšom manekenkom Danicom Prvulović sa kojom ima dva sina - osmogodišnjeg Vuka i sedamnaest meseci starijeg Relju.

Često je isticao da je za njega porodica najvažnija stvar na svetu. Govorio je da mu je najbitnije da njegovi sinovi jednog dana postanu dobri ljudi.

 

Reper Gru morao je da odreaguje i apeluje na gledaoce da više ne zovu te brojeve. Reper je tada malo izmenio spot i preko brojeva napisao reč “RASPRODATO”. Posle ovog događaja s kojim je privukao veliku pozornost Gru je učestvovao i u rijalitiju “Veliki Brat VIP”.

(FOTO) NEVREME MU JE DOŠLO GLAVE! Jak vetar i pljusak izazvali nesreću u kojoj je poginuo GRU!

 

Posle velikog uspeha sa pesmom “Biću tu” usledili su i drugi albumi sa hitovima: “Vetrenjače”, “Gru 2” te kompilacija “95-2000.”… Ostali Gruovi singlovi sa drugog studijskog albuma su „Srce, „Dosta mi je svega” (sa dva različita video-spota), i „5-ak”.

Godine 2010. sa Ajs Nigrutinom snimio je spot za pesmu „I dalje me žele”.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija