• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.03.2016

23:35

SELAKOVIĆ U NOVOJ VAROŠI: Srbijom više nikad neće upravljati tajkuni!

Zanimljivosti

SELAKOVIĆ U NOVOJ VAROŠI: Srbijom više nikad neće upravljati tajkuni!

Podeli vest

Potpredsednik SNS Nikola Selaković izjavio je večeras da Srbija nije više zemlja kojom upravljaju tajkuni, u kojoj tajkuni sastavljaju vlade i da ona to više nikada neće ni biti, ali i da se Srbija oporavlja i da je ostvaren najviši mogući nivo i ugled zemlje u regionu i svetu

Selaković je nakon tribine u Novoj Varoši medijima rekao da je, posle poplava 2014. gidine, Srbija doživela privredni rast.

On je kazao da zemlja vodi politiku integracija, jer se više od 60 posto naših prozivoda izvozi u zemlje EU, koja je najveći investitor u Srbiji, ali i da se sačuva tradicionalno dobro prijateljstvo sa Rusijom i Kinom.

- Uspeli smo da u ove dve godine zaposlimo preko 120.000 ljudi, što nije dovoljno. Treba još da radimo na tome, ali smo uspeli takođe da dostignemo nivo stranih investicija u Srbiji od preko 1,8 milijardi evra- rekao je Selaković.

Potpredsednik SNS je kazao da se najveća zahvalnost zbog privrednog rasta i oporavka zemlje duguje penzionerima koji su istrpeli i podneli najveći teret i od čijih je, ionako malih penzija, moralo da se oduzme da bi se sredile finansije.

- Naša politika u narednim godinama mora da dovede do još većeg broja investicija. Ne da BDP bude 0,8 posto koliko je ostvareno u prošloj godini, iako je bilo prognozirano -0,5 posto rasta. U sledećoj godini to mora da bude za jedan procenat više, pa 2,2 u sledećoj godini i u onoj narednoj da izađemo na preko tri posto- rekao je on.

Selaković je kazao da mora da se radi još energičnije nego što se radilo do sada kako bi se građanima obezbedio pristojan život, posao, dostojanstvo, moderno zdravstvo i školovanje dobrog ranga.

Prema njegovim rečima, mora da se jača i vladavina prava i da svi treba da osete da je zakon isti za sve.


- Ovo više nije zemlja koju vode tajkuni, ovo nije više zemlja u kojoj tajkuni sastavljaju vlade, ona to više nikada neće ni biti i zato je potrebno da 24. aprila građani izađu na izbore i složno kažu ''Srbija pobeđuje Aleksandar Vučić'' - to je naš izbor. Da u narednim godinama još jače, još brže i još uspešnije idemo u budućnost- zaključio je Selaković.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
englezii

pre 8 godina

Bravo G Ministre apsolutno ste u pravu jer sta da nam predsednik putuje po Maldivima ili da pljacka hendikepiranu decu ili krade Fidelinku ! Kakav bi to bio premijer ! To rade samo spadala ali samo dok se posle bujice 5 oktobra nije izmet povukao i videli ljudi kako su im Dosmanlije neki manje a neki vise ojadili i plate i penzije i fbrike i sve cega su se dotakli svojim poganim rukama ! Nema milijardi sa Kipra al' nema ni droge iz narodne banke a nije spaljena ? Blago nama da smo konacno progledali ! A bandu lopova u zatvore i neposteno stecenu imovinu oteti i vratiti drzavi i gradjanima ! nadam se da necemo dugo cekati na to i da ce pasnjaci po Vracaru da se ociste od goveda koja njima vladaju !

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17