• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.03.2016

23:01

ČEDA, ČANAK I BORIS U KRAGUJEVCU: Sve u Srbiji treba da bude drugačije!

Zanimljivosti

ČEDA, ČANAK I BORIS U KRAGUJEVCU: Sve u Srbiji treba da bude drugačije!

Podeli vest

Predsednici LDP Čedomir Jovanović, SDS Boris Tadić i predsednik LSV Nenad Čanak večeras su u okviru izborne kampanje govorili na konvenciji u Kragujevcu

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je danas u Kragujevcu da je Srbiji potreban jasan plan umesto stihije, nadmenosti i kampanje koja bez prekida traje četiri godine.

- Sve u Srbiji treba da bude drugačije, i evropski put i reforme, izgradnja institucija, lokalna samouprava, decentralizacija, autonomija  za Vojvodinu. Sve je postavljeno na takav način da će nam sutra pasti na glavu nebo ukoliko danas ne preuzmemo odgovornost za svoj život u svoje ruke - naveo je lider LDP-a.

Prema Jovanovićevim rečima, Srbiji u 2016. godini nije potreban apsolutizam i apsolutna vlast, nego dogovor, demokratija, tolerancija i solidarnost.

- Od naše vlade se niko neće plašiti, u Srbiji se neće šaputati - kazao je Jovanović dodavši da će posle izbora, lista SDS-LDP-LSV praviti koaliciju samo sa demokratskim snagama ali "ne koaliciju kusog i repatog, samo da bi došli do vlasti".

Komentarišući oslobadjajuću presudu Vojislavu Šešelju pred Haškim tribunalom, predsednik LDP-a je rekao da gradjani Srbije treba da razmišljaju o presudi koju će 24. aprila dati "za generacije naših prijatelja koje su rasute po svetu, za svu strahotu koju smo osetili slušajući i gledajući ga pre 25 godina".

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić naveo je da je u odnosu na poslednju godinu njegovog mandata kao predsednika Srbije, broj apsolutno siromašnih građana porastao za 130.000 a da je broj nezaposlenih ostao isti.

- Vlada se hvali svojim rezultatima, a 76 odsto svega što Srbija proizvede predstavlja javni dug države. U naše vreme, javni dug je bio 30 odsto manji, imamo dva do tri puta manje investicija iz godine u godinu - rekao je Tadić.

On je ocenio da "zabrinjava" što vlast koju predvodi Aleksandar Vučić "počinje da veruje u lakirane brojke i laži".

- To je opasna situacija jer vlast je tada spremna za još lošija dela - kazao je lider SDS-a.

Obraćajući se na skupu u kragujevačkom Domu sindikata, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak je podsetio da je oktobra 2000. godine tražio da se zabrane SPS, SRS, JUL i Stranka srpskog jedinstva, a da se rukovodstva tih partija lustriraju kao poruka da ne može nekažnjeno da se razara budućnost miliona ljudi.

- Oni su se 5. oktobra borili za svoj život, 6. za svoju imovinu, a onda su smišljali kako da se vrate. Na žalost, vratili su se i preplatili, vratili su se na način da ne možemo više ništa da im zamerimo, čak smo došli do toga da Šešelj danas bude oslobođen - rekao je Čanak.

On je dodao da je danas "definitivno odustao" od ideje da se posle 26 godina "borbe za demokratiju i slobodu", povuče iz politike.

- Razlog je jednostavan, ima đubreta koje samo mi možemo da počistimo, jer smo mi za njega odgovorni -  rekao je predsednik LSV-a.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
branko1

pre 8 godina

Čik odgovorite ko će od njih prvi "omirisati"Zabelu

vera

pre 8 godina

Lakrdijaši, još Vam nije dosta te glupe besede ,Vaša demokratija je sipanje iz šupljeg u prazno! ALI SAMO ZA narod, dokle bre..

mimi

pre 8 godina

zar je moguce da ove budaletine iko zeli cuti ivideti pod hitno u prdekanu

Nero

pre 8 godina

Prosto ne mogu da verujem sto pricaju, slazem se sva trojica pod hitno u prdekanu.

joex

pre 8 godina

vise verujete svojim ocima nego tadicu crnogorcu ne mogu da shvatim...\n

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija