• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.04.2016

12:19

ĐURIĆ:Što više Srba da izađe na izbore

Zanimljivosti

ĐURIĆ:Što više Srba da izađe na izbore

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić poručio je danas da je Srbija uz svoje građane na KiM, istakao da oni ne treba da brinu i pozvao ih da u što većem broju izađu na izbore 24. aprila i pokažu jedinstvo



On je, gostujući na Pinku, rekao da prištinski zvaničnici, umesto da rešavaju goruće probleme, pokušavaju da se iskale na Srbima, ali je istakao da će Srbija iskoristiti sve mere na međunarodniom planu, ali i sve druge mere, da zaštiti srpsko stanovništvo na KiM.

- Mi smo kao država čvrsto rešeni da zaštitimo naše ljude na KiM. Naša poruka je jasna: bićemo sa našim narodom i nećemo dozvoliti nikome da ponovi ni 2004. godinu ni neke druge ružne stvari - istakao je Ðurić.

On je ocenio da je apsurdno da, u eri u kojoj se čitava Evropa slobodno i normalno kreće, neko našim građanima unutar naše zemlje pokušava da ograniči slobodu kretanja.

- Naravno da sam bio tamo i naravno da sam razgovarao sa našim građanima, a dočekali su me i srpski ministri i poslanici u pokrajinskoj vladi, pa izgleda da te barijere ipak postoje samo u glavama onih koji još uvek nisu napustili vreme rata i konflikta i koji misle da svoju politiku mogu da grade na prošlosti - rekao je Ðurić.

On je kazao i da razume naše ljude na severu KiM i zašto je za njih neprihvatljivo da neko pokuša da im zabrani njihove lične karte i njihove putne isprave u njihovoj sopstvenoj zemlji.

Kako je ukazao, za odbranu naših državnih i nacionalnih interesa neophodna je jaka vlada u Beogradu koja je u stanju da na najvišim adresama u Evropi i svetu traži rešenje za naše ljude na KiM.

- Za našu snagu i naše jedinstvo na KiM veoma je važno da Srbi na Kim u što većem broju 24. aprila izađu na izbore. Očekujem da ljudi na KiM pokažu jedištvo. Oni su najsvesniji koliko je potrebno da čvrsta država i čvrsta vlada, država koja je jaka u međunarodnoj zajednici, stoji iza njihovih interesa - istakao je Ðurić.

Kako je naveo, Srbi na KiM će moći da glasaju na potpuno isti način kao 2014, pri čemu će OEBS biti prisutan da osigura bezbednost i regularnost izbornog toka.

Ðurić je izrazio očekivanje da će SNS odneti pobedu na izborima na Kosovu, kao izraz jedinstva našeg naroda.

- Na KiM idem posle briselskih razgovora i sasvim sigurno ću do izbora biti ponovo na KiM i razgovarati sa našim ljudima. Nisu nas sprečili do sada, neće ni od sad - poručio je on.

Ðurić se osvrnuo i na snimak objavljen početkom nedelje u kojem Albanska narodna armija poziva sunarodnike na mobilizaciju kako bi zaštitili nacionalne interese na severu Kosova, za koji je rekao da, nažalost, nije prvi snimak te vrste poslednjih meseci. 

- Ovo je trenutak da postavimo pitanje i međunarodnoj zajednici na Kosovu da li je ovo nešto na šta treba da se ćuti. Kakva se poruka šalje Srbima na KiM ako se široko distriburaju takvi snimci, a nema reakcije, saopštenja niti osude - kazao je direktor Kancelarije za KiM.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija