• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

19.04.2016

10:16

MLADI SA STAVOM U MOSKVI: Dijalog otvorio nove mogućnosti saradnje studenata Srbije i Rusije

Zanimljivosti

MLADI SA STAVOM U MOSKVI: Dijalog otvorio nove mogućnosti saradnje studenata Srbije i Rusije

Podeli vest

Nakon posete delegacije studenata pokreta Dijalog Moskvi u vezi razgovora o kulturnoj razmeni i saradnji u sektoru obrazovanja, otvorile su se nove mogućnosti saradnje studenata iz Srbije i Rusije

 

Posle posete državnim institucijama Ruske Federacije, kao i drugim obrazovnim institucijama u Moskvi, predstavnici srpskih studenata i mladih okupljenih na izbornoj listi "Dijalog - mladi sa stavom - Stanko Debeljaković"  saopštili su da je ostvareno više projekata i koraka za podizanje ove međustudentske inicijative na međudržavnu saradnju Srbije i Rusije na polju obrazovanja.

Naša delegacija je bila primljena i najznačajnijim institucijama u Moskvi. Delegaciju koja je predstavljala obrazovni sistem i studentsku elitu su primili predstavnici Rosobrnadzora: zamenik načelnika Rosobrnadzora A. A. Muzajev, zamenik načelnika Uprave javnih poslova O.N. Jakimčuk, zamenici načelnika Uprave nadzora i kontrole nad radom organa izvršne vlasti rezidenata RF L.I. Maksimova i J. N. Eliseeva kao i oredstavnici organa izvršne vlasti Ruske Federacije: član Komiteta Saveta Federacije za međunarodnu saradnju A. I. Lisicin i načelnik Uprave za saradnju u oblasti obrazovanja V. V. Čeha.

Public

- Možemo slobodno reći da za naše ideje imamo podršku u gornjeg doma ruskog parlamenta, kao i institucija poput ObrNadzora, Rosotrudičestva, kao i studenata i organizacija sa umetničkih i neumetničkih fakulteta iz Rusije - rekao je posle ove uspešne posete Stanko Debeljaković, nosilac liste "Dijalog-mladi sa stavom".

U narednom periodu predstavnici Dijaloga uputiće zvaničan poziv studentskim organizacijama iz Rusije za formiranje Saveza mladih intelektualaca Srbije i Rusije, koji će biti telo zaduženo za jačanje veza naših zemalja, istorijskih saveznika.

DIJALOG: Izlazak na izbore treba da bude čast, ali i obaveza!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nemanja

pre 8 godina

Svaka čast klinci, znate ko vam je pravi saveznik i ko je naš bratski narod! Pozdrav iz Novog Sada, moj glas i podršku imate.

Rakic

pre 8 godina

Znaci istina je da su rusofili , u to ime podrska od mene , svako dobro omladino , pustite vi ove sto misle da je rusofilstvo nesto negativno , na pravoj ste strani

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija