• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.04.2016

20:05

NAJNOVIJI PODACI CESIDA: Do 19 sati na izbore u Srbiji izašlo 52,9 odsto birača!

Zanimljivosti

NAJNOVIJI PODACI CESIDA: Do 19 sati na izbore u Srbiji izašlo 52,9 odsto birača!

Podeli vest

Na izborima u Srbiji do 19 sati glasalo je 52,9 odsto birača, pokazuju najnoviji podaci Cesida...

Programski direktor CESID-a Ðorđe Vuković saopštio je da je izlaznost nešto veća nego na prošlim izborima održanim 2014. godine.

Po regionima gledano u centralnoj Srbiji je izlaznost bila 54,8 odsto, u Vojvodini 52,9 odsto, a u Beogradu 49 procenata.

On je najavio da će CESID u 21:05 sati izaći sa prvim rezultatima izbora, dodajući da ti rezultati, kao ni podaci o izlaznosti ne uključuju birače koji su u inostranstvu, gde CESID nema posmatarče, kao što nema ni u zatvorima i na teritoriji Kosova i Metohije.

Vuković je istakao da na Kosovu i Metohiji ima značajna skupina birača, i da se rezultati moraju čekati od relevatnih institucija.

On je objasnio da je CESID imao preko 800 ljudi na biračkim mestima, koji su beležili tok glasanja, kao i dodatnih 170 lokalnih koordinator u opštinskim komisijama.

Prema njegovim rečima na ovim izborima uočeno je svega desetak nepravilnosti, tako da je ocenio da su izbori protekli sa manjim obimom prekršaja.

S tim u vezi je preneo da su dva biračka mesta zatvorena, jedno u Vranju gde je bilo pokušaja zloupotrebe i jedno u Jagodini gde je bilo nasilja.

Ovo je, prema njegovom mišljenju, jedan od boljih izbornih procesa, pošto nije bilo značajnih problema.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija