• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.04.2016

14:52

IZBORI U BGD! SNS ubedljivo pobedila u 14 od 17 opština!

Zanimljivosti

IZBORI U BGD! SNS ubedljivo pobedila u 14 od 17 opština!

Podeli vest

Srpska napredna stranka odnela je pobedu u 14 od 17 beogradskih opština, a nije uspela da privuče najveći broj glasova na Vračaru, Starom gradu i Novom Beogradu

Pobedu na Vračaru odnela je lista "Vračar slobodno - Bane Kuzmanović (DS, SDS, LDP, NOVA, SDU)", na Starom gradu najviše glasova dobila je Demokratska stranka, a na Novom Beogradu lista koju predvodi Aleksandar Šapić.

U pitanju su preliminarni podaci, budući da će skoro sve opštine, kako je rečeno reporterima Tanjuga, konačne podatke utvrditi nakon 18 sati.

U preostalih 14 opština, lista oko SNS odnela je gotovo ubedljive pobede.

Na Vračaru je za listu "Vračar slobodno" glasalo 30,89 odsto birača, pa će ta lista imati 17 odbornika u lokalnom parlamentu, a sledi lista "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje", sa osvojenih 27,94 odsto glasova i 16 odborika.

Treća je bila lista "Dosta je bilo - Saša Radulović", za koju je glasalo 13,65 odsto birača, pa će imati sedam odbornika, dok će koalicija SPS-JS imati tri odbornika, a Dveri-DS S dva.

Na Voždovcu je pobedila lista okupljena oko SNS, koja je osvojila 41,23 odsto glasova i 26 mandata, a slede "Dosta je bilo - Saša Radulović" sa 13,44 odsto i osam mandata i DS sa 9,43 odsto glasova i šest mandata.

U Barajevu je pobedu odnela SNS, koja je osvojila 51,52 odsto, dok su koalicija okupljena oko SPS, DS i DS S-NS osvojile po 9,09 odsto.

SNS je na Čukarici osvojila 42,4 odsto, DS 12,29 odsto, Pokret Dosta je bilo 11,39 odsto, SPS-JS 9,22 odsto, oko 8 odsto su osvojile i Dveri-DS S i SRS, dok su ispod cenzusa Savez za bolju Srbiju Čedomira Jovanovića i Grupa građana "Nikad u NATO".

U opštini Palilula SNS je osvojila 42,73 odsto, odnosno 26 mandata, DS 18,34 odsto, odnosno 11 mandata, Dosta je bilo 9,46 odsto pet mandata, SRS 8,32 odsto odnosno pet mandaa, koliko su dobili i socijalisti i DS S-Dveri.

U Rakovici je pobedu odnela SNS sa 44,62 odsto glasova, koalicija DS-SDS-LDP-Levica Srbije sa 11,99 odsto, Pokret Dosta je bilo sa 11,6 odsto, SPS sa 10,16 odsto i SRS sa 8,97 odsto, dok su ispod cenzusa Dveri-DS S i dve grupe građana.

U beogradskoj opštini Stari grad DS je, prema podacima demokrata, osvojio 32,06 odsto glasova, SNS - 23,4 odsto, "Dosta je bilo" - 13,53, DSS 6,98, SPS 6,23, SDS-LDP - 5,88, a SRS - 5,41 odsto glasova.

U opštini Grocka SNS ima najviše mandata 20, SPS pet, SRS tri, Blaža tri mandata, Nova Srbija dva, Patriotski blok DSS dva mandata.

U Novom Beogradu lista koju predvodi Aleksandar Šapić osvojila je 35,5 odsto glasova, SNS 26,8 odsto glasova, Pokret Dosta je bilo 8,6, a lista oko DS 5,7 i SRS oko 5,5 odsto.

U Sopotu SNS je osvojio 25 mandata, SPS tri, SRS tri, LDP I DS dva i Grupa gradana jedan.

Na beogradskoj opštini Savski venac lista SNS osvojila je 13 mandata, DS sa koalicijom SDS i LDP i Nova stranka - devet mandata, Lista "Dosta je bilo" sedam, SPS tri, DSS-Dveri dva, SRS dva i manjinska stranka jedan mandat.

U Mladenovcu SNS je osvojila 50,9 odsto mandata, grupa građana 20 odsto, DS 10,9 odsto, SPS-JS 7,27 odsto, SDS-LDP 5,45 odsto, a radikali 5,45 odsto glasova građana.

U Obrenovcu SNS je osvojila 48,42 odsto, DS-SDS 10,9 odsto, SPS 10,12 odsto, Grupa građana "Obrenovac naš grad" 6,39 odsto, SRS 6,16 odsto, dok DSS Dveri i "Dosta je bilo" nisu prešle cenzus.

U Surčinu su pobedu odneli naprednjaci koji će imati 21 mandat, Demokratska stranka imaće osam mandata, SRS četiri mandata, a SPS dva mandata.

SNS je na Zvezdari osvojila 41,51 odsto, a za njom slede DS sa 15.09 odsto, Dosta je bilo sa 13,21 odsto, dok su i u Lazarevcu naprednjaci odneli pobedu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nikola J

pre 7 godina

Narod je jasno rekao šta želi na ovim izborima. Žele da Vučić nastavi svoju politiku i završi započete reforme.

Ratko

pre 7 godina

Nije mi jasno da Novobeograđani glasaju za Šapića.

mina

pre 7 godina

Rezultati govore više od reči SNS je sam na jednoj strani a svi ostali na drugoj .

Nina

pre 7 godina

Sa punim poverenjem,narod je dao mandat najboljoj vlasti ikada.

Paki

pre 7 godina

Ovo je najbojli dokaz da Beogradjani prepoznaju ispravnost politike koju vodi SNS i premijer.

Hoja

pre 7 godina

Beograd je rekao da želi zajedno sa Vučićem napred.

mima

pre 7 godina

Narod je pokazao šta želi i da hoće modernu Srbiju.

Marko

pre 7 godina

Jedini koji vrede u Srbiji i Beogradu su naprednjaci. Svi ostali ne zasluzuju glas.

Pera

pre 7 godina

Svima je jasno kakvu Srbiju zelimo. Drago mi je da je Srbija pobedila. Konacno imamo stabilnu zemlju koja vise nije potlacena tajkunima i stranim ambasadama.

Danijela

pre 7 godina

Beograd zeli da sa najboljima ide napred ,sve cestitke SNS.

UNA

pre 7 godina

Narod je rekao svoje misljenje ovim izborima... Cela Srbija je uz SNS

Petar57

pre 7 godina

SNS je pokazala i dokazala svima, da ima ubedljivo poverenje naroda !

ada

pre 7 godina

Dokaz dobro vodjene politike je dao ovakve rezultate.

tami

pre 7 godina

Dominacija SNS i u Beogradu, to se i ocekivalo.

rile

pre 7 godina

Tako se razbija opozicija sa rezultatima, i radom bravo.

brane

pre 7 godina

Zaista ubedljiva pobed posle koje Balša treba da se pokrije po glavi

Dragan

pre 7 godina

Nadam se da ce Radulovic promeniti politiku i na Vracaru napraviti koaliciju sa SNS-om jer DS ne moze nista dobro doneti toj opstini.

Dragana

pre 7 godina

narod je pokazao koga želi, ovo je bila ubedljiva pobeda na svim nivoima.

Janko

pre 7 godina

Rezultati su tu. Beograd dobija sve vise jakih i kvalitetnih projekata. Zelimo da nas grad sija kao i sve evropske prestonice.

Kale

pre 7 godina

Vračar je leglo žute boje i opet je bilo za dlaku. Na sledećim izborima, pobeda SNS je sigurna!

Ljiska

pre 7 godina

Narod je masovno imao isti izbor a opozicija moze do sutra da se ljuti.

Mile

pre 7 godina

Beograđani su ukazali poverenje pravoj strani.

Blue Bure

pre 7 godina

Da malo pojasnimo situaciju u BGD opštinama , naprednjaci su valst u gradskoj skupštini, u 14 su vlast, na NBG su vakst sa Šapićem i to se zna, Vračar će verovatno biti meta političkih igara , u pitanju su jedan ili dva mandata, jer su vlasnici mandata odbornici, ljudi, a ne stranke, a odbornici će dobiti lepo ponude, pa i stranke čiji su, ako neko promeni stranu ode i Vračar naprednjacima, za Stari grad je moguć isti scenario, ponude pojedincima i strankama će biti na stolu, a ponude su Barcelona.

Milos

pre 7 godina

Dosadasnji rad SNS-a je pokazao da je sposoban da se nosi sa svim pitanjima od javnog interesa,tako da je sasvim ocekivana ovakva pobeda po beogradskim opstinama.

Dika

pre 7 godina

Bravo majstori, sad možemo da se dičimo svakim zarađenim sendvičom!!!

vanja

pre 7 godina

Ocekivano, svi su znali da ce narod podrzati Vucica kako u BG tako i u Srbiji. Svi su glasali za buducnost.

Mrki

pre 7 godina

Svaka cast, tako treba. Ljudi prepoznaju ozbiljnu politiku koja je potrebna nasoj zemlji.

mladjo

pre 7 godina

Uz Vucica postoje red,pravila i rad, to je narod uvideo jer to nama i treba da krenemo uzlaznom putanjom.

janković

pre 7 godina

Građani su masovno podržali SNS i u Beogradu.

vanja

pre 7 godina

Dosta je Beograđanima Demokratske stranke i njihovih afera

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija