• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.04.2016

16:23

ZUKORLIĆ: Spreman sam na saradnju sa svima!

Zanimljivosti

ZUKORLIĆ: Spreman sam na saradnju sa svima!

Podeli vest

Nosilac izborne liste Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka - Za pomirenje Muamer Zukorlić zadovoljan je što je ta stranka na republičkim izborima osvojila, kako je rekao, za sada, dva poslanička mandata, te istakao da je spreman na saradnju sa svim političkim subhektima na republičkom i lokalnom nivou

Zukorlić nije isključio mogućnost učešća u izvršnoj vlasti.

- Mi ostajemo dosledni principima naše političke platforme i ukoliko mandatar bude spreman da ih uvaži saradnja je moguća. Nemam prepreku da sa bilo kim sarađujem - kazao je Zukorlić i dodao da se to isto odnosi i na lokalni nivo.

Nemamo, kazao je, prepreku da razgovaramo ni sa Rasimom Ljajićem ni sa Sulejmanom Ugljaninom niti sa drugim manjim strankama.

- Onaj ko je spreman da prihvati princiijelnu saradnju i mi smo spremni. No, ipak, sve su to načelne ponude do onog trenutka dok ne dođe do eventualnih razgovora. A to ćemo znati - rekao je Zukorlić.

Dodao je, međutim, da BDZS neće tražiti saradnju po svaku cenu, jer je ta stranka, kako je rekao, pokazala da je ozbiljna i da je spremna da deluje i kao opozicija.

Smatra da je BDZ Sandžaka praktično "pobednik parlamentarnih izbora" buduću da su tu bile još dve manjinske bošnjačke stranke - SDA i SDP.

- Videćemo kako će se stvari razvijati po pitanju mogućeg učešća u vlasti na lokalnom nivou - rekao je.

To tim pre jer je BDZ bila u kampanji jedina stranka koja nije imala nijedan državni resurs, što je bio potpuno neravnopravni odnos, naveo je Zukorlić.

BDZS-u sada predstoji puno posla, rada i truda, kazao je posebno podsetivši na slogan i ideju pod kojom je ta stranka nastupila na izborima - Za pomirenje, za koju je rekao da je na graniici romantike.

- Ja neću odustati od tih ideja - poručio je Zukorlić i dodao da je politička ideja BDZS misijska, te da je za svaku misiju potrebno vreme.

Politička platforma BDZS-a znači promene u svim segmentima, a kada se narodu nude promene, uključujući da se i on sam menja, onda je to teško i zato je potrebno vreme, kazao je Zukorlić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija