• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.04.2016

17:37

OBRADOVIĆ SE NUDI NAPREDNJACIMA: Možemo sa SNS u Čačku!

Zanimljivosti

OBRADOVIĆ SE NUDI NAPREDNJACIMA: Možemo sa SNS u Čačku!

Podeli vest

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da je ta stranka, koja je osvojila 24 odsto glasova na lokalnim izborima u Čačku, spremna da učestvuje u vlasti u tom gradu, ali da je "na potezu" Srpska napredna stranka (SNS) kao pobednik lokalnih izbora

Obradović je na konferenciji za novinare u Čačku kazao da od SNS-a zavisi da li će se taj grad "vratiti u prošlost" ili će biti otvoren prostor za stvaranje nove vladajuće većine u tom gradu.

VELJA PUKAO U ČAČKU! SNS 42%, Dveri 21,7%, NS samo 10%

- Od SNS-a zavisi da li će se Čačak vratiti unazad, u prošlost, da li će Novu Srbiju i Socijalističku partiju Srbije, koje su poražene na izborima, vratiti u vlast jer će to neko iz Beograda narediti (kandidatu SNS-a za gradonačelnika) Milunu Todoroviću ili će otvoriti prostor za pravljenje nove vladajuće većine - rekao je Obradović.

On je naveo da je uslov Dveri za učešće u novoj vladajućoj koaliciji da Čačak povedu ljudi koji, nezavisno od političke opcije kojoj pripadaju, nikada do sada nisu bili na vlasti.

- Posle 20 godina u Čačku je došlo do političkih promena i otvorena su vrata za novu nadu. Nova Srbija i SPS treba da odu u opoziciju, a ostale liste da formiraju skupštinsku većinu u Čačku - rekao je lider Dveri.

Najviše mandata na lokalnim izborima u Čačku osvojila je SNS, koja će imati 35 od ukupno 75 odbornika u lokalnoj Skupštini. Dveri, koje su bile najveća opoziciona odbonička grupa u prošlom sazivu, osvojile su 21 mandat.

Nova Srbija, koja je od 1996. godine bila na vlasti u Čačku, osvojila je sedam odborničkih mandata, dok je socijalistima, koji su takodje bili deo vladajuće koalicije i koji su na lokalnim izborima nastupili sa Demokratskom strankom Srbije i Jedinstvenom Srbijom, pripalo šest mesta u gradskoj skupštini.

OBRADOVIĆ IZGUBIO U ČAČAKU! SNS 40,9%, Dveri 20%!

U Skupštinu Čačka ušle su i grupa gradjana "Za napredniji Čačak - dr Aleksandar Radojević" sa šest i Stranka Rusa Srbije sa jednim odborničkim mandatom. Ostale stranke nisu prešle cenzus.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija