• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.04.2016

17:07

PAJTIĆ: Nećemo dozvoliti da DSS i SDS budu van parlamenta!

Zanimljivosti

PAJTIĆ: Nećemo dozvoliti da DSS i SDS budu van parlamenta!

Podeli vest

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je danas da će opozicione stranke braniti izbornu volju građana i da neće dozvoliti da lista DSS-Dveri i lista SDS-LDP-LSV budu van parlamenta, a da s druge strane imaju podršku građana

- Mi ćemo se oštro suprotstaviti krađi izbora koja se očigledno dogodila, ne samo kroz sistem 'bugarskog voza', nego i na velikom broju biračkih mesta na Kosovu i Metohiji, što ćemo dokazati. Po zapisnicima se vidi, u odnosu na broj listića koji su prebrojani, broj glasova Srpske napredne stranke (SNS) je na više biračkih mesta mnogo veći u zapisnicima, nego u samim džakovima, tako da je bilo mnogo krađe, kupovine glasova, proces nije legitiman, ni kampanja nije bila fer i poštena - kazao je Pajtić.

SNS PORUČILA TADIĆU I DVERANIMA: Ovo je 2016, krađa glasova je nedopustiva!


On je rekao da je malverzacija sa izbornim rezultatima "očigledno bilo" i zbog toga što su se prigovori, za koje se tvrdi da su poslati na dan izbora, pojavili tek u sredu.

- Stigli su preporučenom poštom. Da su poslati u nedelju oni bi stigli u ponedeljak, jer preporučena pošta putuje najviše 24 sata. Jasno je da je bilo manipulacija i u pošti i u službi koja prima poštu i u tom smislu ćemo pokrenuti neke krivične postupke i tražiti da se utvrdi odgovornost i (Jovana) Krkobabića kao direktora PTT-a i onih koji zavode poštu u Skupštini Srbije - kazao je Pajtić.

Upitan šta će DS raditi ako liste DSS-Dveri, kao i SDS-LDP-LSV prema konačnim rezultatima ne pređu cenzus, Pajtić je kazao da će se njegova stranka solidarisati na svaki način, da će pozivati i učestvovati na protestima.

- Sigurno se nećemo pomiriti sa tim. Ponašaćemo se kao 1996. i 1997. godine. Konačno, ovo jeste vrlo slična situacija. Branićemo volju građana apsolutno, bez obzira na političke razlike sa tim strankama. Ovo je pitanje očuvanja slobode, glasova, demokratije i ljudskih prava. DS će uvek biti u prvim redovima za borbu za očuvanje prava onih koji su ugroženi u ovom trenutku. Danas su ugroženi DSS i SDS, sutra će biti ugrožen neko drugi. Solidarnost mora postojati jer bez solidarnosti, bez principijelnog stava i podrške ne možemo ići dalje kao društvo - rekao je Pajtić.

Pajtić je dodao da SNS, zbog toga što ima 27 mandata manje nego u prošlom sazivu, pokušava da relativizuje rezultate ostalih stranaka, naročito onih koje se nalaze oko cenzusa. 

TADIĆ POSLE SASTANKA OPOZICIJE: Vlast bi da prisvoji naše glasove!

- Otuda potreba da se neko na silu baci ispod cenzusa. Otuda su mogli da za jedan dan prebroje 97 odsto glasova a treba im tri dana da prebroje 1,5 ili dva odsto. Sve to pokazuje koliko je režim nervozan - rekao je Pajtić. 

Upitan da li će DS bojkotovati prisustvo skupštinskim sednicama ukoliko te dve liste ne predju cenzus, Pajtić je kazao da će "koristiti različite metode i parlamentarne i vanparlamentarne borbe". 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
perun1

pre 7 godina

po pajticu ispada da su na birackim mestima bili samo predstavnici sns i da su radili sta su hteli.zar stvarno misli da su gradjani toliko naivni ili mozda misli da smo glupavi pa moze da nam servira bajke.

Bane

pre 7 godina

Navikli su jedni na druge u skupstini da se pokrivaju i da glasaju jedni za druge dok su ovi na letovanju po inostranstvu, zato ih hoce nazad. Medjutim, narod je rekao svoje i verujem da ce ispasti i Tadic i DSS iz skupstinske klupe.

Vesna

pre 7 godina

Ukoliko je bilo neregularnosti, ponovno brojanje se mora izvrsiti.

Pazari

pre 7 godina

Niti volju građana imate niti ćete u parlament Srbije.

Jovan

pre 7 godina

Nisu prebrojani jer su neka izborna mesta poništena, a i tražili ste zbog administrativnih problema da se u rezultat ne ubrajaju mesta gde ste svesni da D, SDS i Dveri , gle čuda za koga se zalažete , nemate ana baš nikakvo uporište, elem ako se ispostavi da emaju 5% kako mimo zakona, i Pajtiću narod ti je rekao 24 šta misli o tebi, a ti pazi šta ti sada Šutanovac radi iza leđa.

vanja

pre 7 godina

Ako se dokaze da ste krali,a hoce sigurno,moracete.

Lepotan

pre 7 godina

Ako se ustanovi da je doslo do mahinacija oni nece moci da budu u Parlamentu,jer nista ne moze na silu.

tetrtikirit

pre 7 godina

Počinje scenario anarihije i haosa koji je vidjen još pre tri meseca i koje je najavio Pajtić.

MIRO

pre 7 godina

Glasovi gradjana odlucuju o cenzusu,a ne Pajtic i pojedinci!

Voin

pre 7 godina

Samo dovoljan broj glasova odredjuje mesto u parlamentu a ne mišljena nekih kao pajtić.

tražili ste brojanje i biće ga

pre 7 godina

Dakle za Pajtića izborna volja je građana samo ako su ovi njemu bliski Dveri i SDS prešli cenzus iako se utvrdi da to nisu.Ko si ti Pajtiću bedo sa jedva pređenim cenzusom da pretiš ovoj državi i njenim zakonima? Tražili ste naknadno brojanje i biće ga,ali nema ono da će te prihvatiti ako vam odgovara,a akop ne da ostane ovako.Izbrojaće se ponovo da se vidi ko je lažirao i šta je prava istina, svidelo se to kome ili ne.

gane

pre 7 godina

Samo da sednete u fotelje pa vas treba sve iza brave konplet pa misli da će svi da se spoje i da sruše SNS on je lopurda belosvecka.

Tea

pre 7 godina

Ako lopovi koji su uništili Srbiju budu u parlamentu, pred skupštinom će se desiti narod, spontano!

Nesa90

pre 7 godina

Narod je pokazao svoju volju! Ako Dveri i SDS predju cenzus samo zbog pritiska koji vrse. Ja se nadam da ce narod da se organizuje i mnogo ozbiljniji protest protiv RIK-a jer su poklekni na pritisak.

maja

pre 7 godina

Naravno da nećeš pokušaćeš da kradeš da bi ušo u parlament

Zoran

pre 7 godina

Ako su ispod crte ne gine im da moraju da zaborave na parlament.

Koja

pre 7 godina

Da je Pajtic pobedio sve bi bilo po najvecim svemirskim propisima.

BeliOrao

pre 7 godina

I kako ti mislis da uđu u parlament te stranke koje želiš, bez glasova građana? Ne razumem...

Sanja

pre 7 godina

Pajticu nije jasno da ne moze da prekraja izbornu volju gradjana...

zare

pre 7 godina

Kada neko gubi svi su mu krivi. Glasaci komisije postari kisa nji hovi ljudi na birackim mestima samo oni nisu. Bedno da bednije nemoze biti. Covek navikao da u svom ludilu izmislja i afere i stanove i kradju posto je i sam lopov pa mu to dodje kao normalno\n

Pjer

pre 7 godina

Broj glasova i izborna volja gradjana nekom daju pravo da "sedi" u parlamentu ,a nekima ne,ane ti Pajtiću ! Da li te je tako Macan savetovao,da destabilizuješ Srbiju uz pomoć izbora ? Narod će ti suditi !

Cole5

pre 7 godina

kad ih vidim ovako skrusene oko gospon Soica ( omiljene turisticke destinacije Bodrum i Brioni ) biva mi pomalo smesno koliko su nisko pali u pretnji kako oni nece nesto dozvoliti..., a sve zajedno kad ih skupis nema ih dovoljno ni za jedan porosireni minibus.

Sofija

pre 7 godina

Ne mozete uci u parlament ako se utvrdi da niste presli cenzus.

Ana

pre 7 godina

Postao Pajtic veoma brizan, sta ima vi da dozvoljavate ili ne, kako budu prebrojani glasovi tako ce biti, narod bira a ne vi ''zamalo ispod cenzusa''

Sale

pre 7 godina

Gubitnici su se okupili da zajedno sire lazi,bes i nemoc zbog poraza.

Tijana

pre 7 godina

Bolje bi mu bilo da se izbori da ostane u DS-u nego da brani druge.

alex1980

pre 7 godina

Jos kada bi se ti nesto i pitao,zato im ne daji laznu nadu.

Rada

pre 7 godina

Ko vas pita gradjani su odlučili i to je to ...

SasaNS

pre 7 godina

Pajtića poznajem lično, već tridesetak godina i nebih mu dao ni dinar, a ne glas. Tipičan karijerista, koji bi mamu prodao za karijeru.

salle

pre 7 godina

Odjednom se udruzise na izgled nespojive politicke licnosti. Ove persone su lica proslosti, a okupio ih je zajednicki interes da pokusaju da uniste ovu drzavu.

senjorita

pre 7 godina

Ovaj Pajtić priča kao da ga neko sluša.....

mala

pre 7 godina

Ma može da preti koliko hoće ništa mu ne pomaže

Ilija

pre 7 godina

Ti nećeš dozvoliti? Samo mi nije jasno kako si uspeo da pređeš cenzus....

Vla

pre 7 godina

Izgleda da pajtic mora u bajbok, ocigledno da se svim.silama trudi da izazove nerede, on zna kako su oni radili dok su bili na vlasti pa se safa plase da i drugi ne urade slicno, pljackanje srbije u vremenu vladavine zute mafije kosta srbiju i gradjane jos desetak godina patnje, tteba im oduzeti imovinu jer bi to bila najveca kazna, jednostavno nacionalizovati, namnozili se pacovi koji bi da zive na tetet naroda

maki

pre 7 godina

Ko je tebe sta pitao, kao da je bitno sta ti mislis. Pokrij se usima i cuti!!!

mara

pre 7 godina

Boze kako svi vole vlast, neznam da li bi se ovako svi ali mislim bas svi gurali da su im ponudili motike i lopate u ruke pa na njive ili rudnike

dacha

pre 7 godina

Pajtic, Sanda, Tadic, Obradovic, Ceda, Canak- kakva tragikomicna koalicija u najavi!

Hedona

pre 7 godina

Bojan Pajtić je zaista preterao, pa ne mogu svi da pređu cenzus šta je sa ovim čovekom, onoliko koliko su dobili toliko imaju. SNS uživa ogromno poverenje građana. Bojan Pajtiću je samo haos u glavi. SNS je na izborima izgubila procente samo da bi opozicija ušla u Parlament.

Dragana

pre 7 godina

Mora da su ti ponudili debele pare, pa ih toliko zastupaš.

Kiki

pre 7 godina

Ovaj Pajtić umislio da je neka faca i da ga se neko plaši.Smešno.

Branko Bandić

pre 7 godina

Gospodine Pajtiću, ne pitate se vi ko će iznad a ko će ispod cenzusa. O tome odlučuju građani na izborima.

Perica

pre 7 godina

Nije mogao u koaliciju sa njima a sada ih kao brani.

mia

pre 7 godina

Pajtiću, naros vas ne želi. Zar je toliko teško shvatiti??

toto040

pre 7 godina

Ako nemaju dovoljan broj glasova za to, svakako ce biti van parlamenta!

nena

pre 7 godina

Pajtić hoće da njegove kolege lopovi budu s njim u parlamentu!

Kosta

pre 7 godina

Ko je Pajtić da odlučuje da li će neko ući u skupštinu ili neće,valjda mi (narod) o tome odlučujemo,glasali smo i želimo da se naše ispoštuje ako nemaju 5% nema ni cenzusa.

vlada

pre 7 godina

Šta učini šesnaest godina "vlasti"? "žuti" ti si pao "s duda", i ko te više pita! Sada si običan gradjanin i budi srećan ako ne dobiješ sudski poziv za sve brljotine koje si u svom mandatu napravio!

Izbori 2024

Vesti

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija