• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Jovanović - D. Kljajić

07.03.2017

20:19

JOJ KOALICIJA SPREMA NOVI 5. OKTOBAR! Lideri opozicije hoće haos da bi sprečili pobedu Vučića u prvom krugu!

Zanimljivosti

JOJ KOALICIJA SPREMA NOVI 5. OKTOBAR! Lideri opozicije hoće haos da bi sprečili pobedu Vučića u prvom krugu!

Podeli vest

Lideri opozicije pripremaju haos posle izbora, upozoravaju stručnjaci! Jeremić, Janković i Obradović izazvaće režirane sukobe i nerede u toku i nakon održavanja izbora

Dosovski NATO predsednički kandidati okupljeni u neformalnoj JOJ koaliciji - Vuk Jeremić, Boško Obradović i Saša Janković - najozbiljnije se pripremaju da u izbornoj noći naprave haos i pokušaju da izazovu "novi Peti oktobar", upozoravaju stručnjaci!

 

 

Sagovornici Informera saglasni su u oceni da je opozicionim liderima najvažniji cilj da u Srbiji stvore uzavrelu atmosferu i izazovu nerede, jer im je jasno da će iz izborne trke izaći kao gubitnici!

Opasna situacija

Glavni urednik "Novog standarda" Željko Cvijanović upozorava da su incidenti u izbornoj noći "veoma izvesni".

- Opozicija sprovodi akciju potpune satanizacije Aleksandra Vučića. Ta akcija neće proširiti podršku opozicionim kandidatima, ali je može produbiti i dovesti do stanja kad se nemiri smatraju legitimnim sredstvom... Takođe, izborni rezultat će po svoj prilici biti pokazatelj neuspešnosti opozicije, pa je njegovo delegitimisanje za Vučićeve protivnike jedino moguće rešenje. Nemire, koji su i sad izvesni, može sprečiti samo uverljiv Vučićev uspeh u prvom krugu - objašnjava Cvijanović, dodajući da bi bilo kakve tenzije u izbornoj noći bile jako opasne:

Dveri: Nemamo ništa sa Jeremićem i Jankovićem

Pokret Dveri saopštio je juče da nisu tačne tvrdnje da njihov lider Boško Obradović i druga dvojica članova JOJ koalicije Saša Janković i Vuk Jeremić pripremaju haos tokom izbornog dana.
"Vučićeve skandalozne izmišljotine da naš predsednički kandidat Boško Obradović ima neki plan sa Jeremićem i Jankovićem za izazivanje sukoba veoma su opasne", saopštile su juče Dveri, očigledno zaboravljajući da su Jeremić, Obradović i Janković prošle nedelje ruku podruku u Skupštini Srbije zapretili uličnim nemirima.

- Destabilizovana Srbija bi omogućila da neprijatelji uzmu od nje ono što misle da im pripada, a da srpski prijatelji nemaju ovde više kome da pomognu!

Miroslav Parović iz Narodnog slobodarskog pokreta takođe smatra da se u izbornoj noći mogu očekivati incidenti i da uopšte ne treba isključiti scenario viđen na ulicama Beograda 5. oktobra 2000.

- Mesec dana pred održavanje prošlih parlamentarnih izbora rekao sam da će američki ambasadori, odnosno njihova instalaža u Srbiji, organizovati postizbornu krizu. To se i desilo! Ili će neko da kaže da je upad u RIK u tri ujutru nešto što je u skladu sa zakonom? Apsolutno isto će se desiti i sad na predsedničkim izborima, jer se stvara referendumska atmosfera "za" i "protiv" Vučića, koja podseća na atmosferu 5. oktobra. Grupa kandidata izazvaće nerede u izbornoj noći, to je sigurno... - napominje Parović.

Očigledni gubitnici

Ovakav stav deli i analitičar Dragomir Anđelković, koji kaže da su potezi opozicije očekivani od onih koji su unapred izgubili izbore.

 

 

- Oni moraju da insistiraju na toj priči, jer ulaze u trku u kojoj Vučić u startu ima 55 odsto glasova. Neko ko učestvuje u trci u kojoj je unapred poražen mora da smišlja izgovore i unapred opravdava poraz. Svakako će biti priče o izbornoj krađi i pokušaja da se izazovu razni ekcesi - objašnjava Anđelković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
lale

pre 7 godina

U izbornom danu moramo da se okupimo,100.000 do 200.000/ Nemaju nikakve sanse.necemo dozvoliti da pridju izbornoj komisiji.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija