• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.03.2017

23:13

MARKO ĐURIĆ SNS: Janković u Novom Pazaru s namerom da svađa i deli narod

Zanimljivosti

MARKO ĐURIĆ SNS: Janković u Novom Pazaru s namerom da svađa i deli narod

Podeli vest

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marko Ðurić saopštio je večeras da je Saša Janković posetio Novi Pazar sa namerom da u toj mešovitoj sredini laže, svađa i deli narod

- Zaštitnik sopstvene fotelje i istaknuti član dinastije Minhauzen, baron Saša Janković, posetio je danas Novi Pazar zajedno sa malom, ali narodu po svemu najgorem poznatom svitom istrošenih žutih lezilebovića, sa namerom da u ovoj mešovitoj sredini, na posebno osetljivom mestu za Srbe i Bošnjake, laže, svađa i deli narod- naveo je u saopštenju Ðurić.

Ðurić je istakao da je Janković ponovo pokazao da se njegova kampanja i program svode na blaćenje Aleksandra Vučića i da, u slepoj mržnji, ne preza ni od čega, čak ni od izazivanja nestabilnosti.

- Janković je očigledno zaboravio da Aleksandra Vučića podržavaju najviđeniji politički predstavnici Bošnjaka u Srbiji i da niko nije uložio više truda, od Aleksandra Vučića, da dovede investitore i otvori radna mesta u opštinama Srbije koje su većinski naseljene Bošnjacima", poručio je Ðurić.

Ðurić navodi da Janković zaboravlja da Vučić, čak ni nakon ataka na njegov život u Potočarima, nije izgovorio nijednu ružnu reč o bošnjačkom narodu, već je, naprotiv, upućivao isključivo tolerantne poruke o strateškoj važnosti snaženja srpsko-bošnjačkog prijateljstva.

- Nažalost, Janković i ostali Vučićevi protivkandidati jedinu šansu da zadovolje svoju volju za moć vide u izazivanju nestabilnosti i stvaranju atmosfere nepoverenja među građanima, što će, bojim se, bez obzira na to što će takva štetočinska politika zasigurno biti poražena, ostaviti štetne posledice koje će Aleksandar Vučić, kao predsednik, morati da otklanja za njima- zaključio je Ðurić.

Janković i njegovi nastavili s vređanjem premijera Vučića

Predsednički kandidat Saša Janković izjavio je večeras na tribini u Novom Pazaru da ne traži moć, već najveću odgovornost.

- Tako treba posmatrati državu - kao ljude koji su odgovorni, a ne koji su moćni- rekao je Janković.

Srbijanka Turajlić je na tribini rekla da je Srbija postala zemlja u kojoj većina živi u bedi, dok se mala grupa bogati, navodeći da je "kraj tome vrlo blizu, ali da isključivo od nas zavisi".

Direktorka Centra za kuturnu dekontaminaciju Borka Pavićević je kazala da uslovi u kojima premijer trči trku za predsednika, koristeći se svim državnim sredstvima, u kojima je parlament zatvoren, nisu prirodni uslovi za ma koju izbornu trku i da joj je potreban predsednik "ne kog voli, već poštuje".
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17