• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

20.03.2017

19:49

ŠEŠELJ: Pozvao bih Ruse da uspostave baze u Srbiji!

Zanimljivosti

ŠEŠELJ: Pozvao bih Ruse da uspostave baze u Srbiji!

Podeli vest

Kandidat Srpske radikalne stranke (SRS) za predsednika Srbije Vojislav Šešelj izjavio je danas da bi kao predsednik države pozvao Rusiju da uspostavi vojne baze u Srbiji

Gostujući na Radio-televiziji Srbije (RTS), lider radikala je kazao da bi sa funkcije predsednika države pokušao da ubedi vladu da Srbija treba da pristupi Organizaciji Ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) čije su članice, pored Rusije, i Belorusija, Kazahstan, Tadžikistan, Kirgistan i Jermenija. 

- Po mojim saznanjima, Rusija je veoma zainteresovana za naše članstvo u ODKB. Bilo bi dobro da Rusija uspostavi baze u Srbiji s radarskim sistemima i sistemima (protivvazdušne odbrane) S-300 i S-400, jer će tako smanjiti i naše troškove opremanja vojske a mnogo toga bi dobili i besplatno, pa bi onda mogli da podignemo životni standard vojnika i oficira - kazao je Šešelj.

On je ocenio i da se za aktuelni režim u Srbiji ne može reći da je "antiruski" kao i da Moskva ne sme da kvari odnose sa premijerom Aleksandrom Vučićem, ako on ima šanse za pobedu na predstojećim predsedničkim izborima. 

Govoreći o protivkandidatima na izborima 2. aprila, Šešelj je ocenio da su mu Vuk Jeremić i Saša Janković "najveći rivali u prvom krugu".

- Zato i pokušavam da ih pobedim iznoseći kompromitujuće materijale o njima. Jankovića kompromituje ubistvo koje se dogodilo u njegovom stanu i to njegovim pištoljem, mada ne mogu kažem da je bilo namerno. Jeremić i Boris Tadić su u najmanju ruku zataškavali ubistvo dvojice gardista 2004. godine - kazao je Šešelj.

On je dodao i da ceni predsedničke kandidate Milana Stamatovića, Aleksandra Popovića i Milana Parovića, navodći da nema saznanja da su se ikada kompromitovali. 
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Aleks

pre 7 godina

СРБИЈА - РУСИЈА- НЕ ТРЕБА НАМ УНИЈА!

ATOMSKA SPARTA

pre 7 godina

Apsolutno sve tačno od reči do reči, AMIN!

SIPTAR

pre 6 godina

tako je i treba kao kuba 1955 to vojvodo ta bi ti bila kao kec na desetku neka srbi likvidaju vojvodu koji danas vlada a optuze albance da su ga ucmekali i tebe postave da vladas serbijom a ti onda udri pravi bazu na bazu ja mislim da bi i dodik u bosni trebao nekolko ruskih baza sa nuklearnim raketama jer genocid koji naciste nad bosnjackim narodom ce moci samo nuklearne rakete da odbrane SRETNO TI BILO VELIKI COVECE

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija