• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.03.2017

09:34

ANTIDOT OTKRIO JOŠ JEDNU BRLJOTINU! "Krik" štiti Jeremića skrivajući njegovu imovinu!

Zanimljivosti

ANTIDOT OTKRIO JOŠ JEDNU BRLJOTINU! "Krik" štiti Jeremića skrivajući njegovu imovinu!

Podeli vest

Medijska mreža Antidot tvrdi da je portal Krik objavio istraživanje o imovini predsedničkih kandidata sa puno falsifikata i netačnih podataka sa očiglednom namerom da pomogne u skrivanju činjenica koje se odnose na imovinu i finansije kandidata Vuka Jeremića

Krik je u svom istraživanju višestruko umanjio visinu imovine i prihoda Jeremića, navodi Antidot i podseća da je ta mreža objavila obiman faktografski dosije u kome se precizno navodi imovina koju poseduju Jeremić, njegova organiazcija i članovi njegove najbliže porodice.

U saopštenju Antidot ističe da je prema navodima Krik-a Jeremićeva organizacija navodno dobila samo oko tri miliona evra donacija, što je, kako tvrdi, netačan podatak, jer iz dokumenata do kojih je došao istraživački tim Antidot-a proizlazi da je Jeremićev CIRSD, od kraja 2013. godine primio donacije u iznosu od 5.957.000 dolara.

Dalje se navodi da je Krik svesno izneo netačne podatke da je Jeremićeva preduzetnička PR Agencija za konsalting prihodovala nešto više od pola miliona evra, iako je Antidor precizno utvrdio da je na račun te firme uplaćeno 1.335.000 dolara, a celokupan iznos uplaćen je na osnovu ugovora Jeremića i fondacije „China Energy Fund Committee“, koja je, šta više, dodatnih 1.000.000 dolara uplatila CIRSD-u.

Antidot ukazuje da je Krik takođe umanjio i kvadraturu stambenih nekretnina koje poseduje Jeremićeva porodica, navodeći da nekretnine poseduju samo Jeremićeva supruga i majka, pa je, tvrdi ova mreža, javnost netačno obaveštena da Jeremići poseduju svega 518 metara kvadratnih, iako je u izveštaju Antidota reč o 1. 100 kvadratnih metara stambenog prostora.

ANTIDOT

Antidot, u saopštenju, dodaje da je Krik namerno propustio da istraži nekretnine u vlasništvu Štefanije Lekić, majke Jeremićeve supruge Nataše, koja poseduje 359,5 kvadrata stambenog prostora i preko 11 hektara zemljišta, a koje je stekla pošto se njena ćerka udala i Jeremić postao ministar spoljnih poslova.

U istraživanju, ističe Antidot, nije pomenuto ni da Ratomir Lekić, otac Nataše Jeremić, poseduje kuću od 64 metara kvadratnih u Vladimircima, stan površine 81 kvadrata na Novom Beogradu, gde zajedno sa svojom suprugom Štefanijom Lekić poseduje i stan od 55 kvadrata.

Antidot tvrdi da Krik nije pomenuo ni činjenicu da je Vukov otac, Mihajlo Jeremić, vlasnik kuće od 97 kvadrata u Ježevici kod Čačka, ali i da u posedu ima nešto više od četiri hektara poljoprivrednog i šumskog zemljišta.

Medijska mreža smatra da je Krik, svesno grešeći samo kod kandidata Vuka Jeremića, imao nameru da ovim neistinama pomogne pomenutom kandidatu tokom izborne kampanje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Tito

pre 7 godina

Vuk Jeremic nije zaduzio Srbiju 12.000.000.000 dolara.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Ма све има човек.... Али нема ... - "фотељу"...?!

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija