• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.03.2017

23:14

ČANAK: Ne želim da se dodvoravam biračma!

Zanimljivosti

ČANAK: Ne želim da se dodvoravam biračma!

Podeli vest

Predsednički kandidat LSV Nenad Čanak izjavio je večeras da je verovatno tačno da odbija birače svojom tvrdnjom da je Kosovo nezavisno odbija birače, ali da ga ne interesuje da im se dodvorava

Predstavljajući se kao predsednički kandidat na RTS-u, Čanak je istakao da njegova osnovna misija u celom izbornom ciklusu služi tome da ljude moli da misle i da prestanu da se ponašaju kao neko ko ne sme da izgovori neke ružne reči. 

- Očigledno je da je Kosovo nezavisno ne zato što ja to želim nego što ga je Slobodan Milošević, protiv koga sam se borio i držao glavu u torbi, prvo izgubio politički pa ga dokrajčio ratom koji je izgubio - rekao je Čanak.

Čanak je ukazao i da on neće biti predsednik zato što bi postavljao pitanja - ''''kada će crkva početi da plaća porez ili kako je to moguće da se iza navijačkih šalova kriju narko dileri, ubice, kriminalci svih vrsta i niko ne sme da primeti da je to tako''''.

- Stvar je u tome da neću biti predsednik zato što bih postavio ta pitanja, ali u ovoj zemlji oni koji odlučuju o tome ko će biti predsednik ili koji imaju čitav inžinjering proizvodnje predsednika njima ne treba neko ko postavlja pitanja. Ja postavljam pitanja - rekao je Čanak dodajući da se kandidovao da bi postavio ta pitanja.

On je naveo da predsednik Srbije ne služi za ukras, već da je tu da otvara vrata, a da je vlada tu da radi konkretne stvari 

- Predsednik Srbije, danas, nema operativnu, izvršnu vlast, ali ima neverovatno veliki legitimitet obzirom da njega treba da izaberu građani direktno - rekao je Čanak.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
posmatrac sa severa

pre 7 godina

Očigledno je da je Kosovo nezavisno ne zato što ja to želim nego što ga je Slobodan Milošević, protiv koga sam se borio i držao glavu u torbi, prvo izgubio politički pa ga dokrajčio ratom koji je izgubio - rekao je Čanak. Cak mnogi zapadjaci odavno ovu laz ne izgovaraju javno, cak suprotno, tvrde da je Milosevic bio nepobediv, da nije bio kriv za mnogo toga zbog cega ga Srbi uhapsise i utamnicise. Milosevicu nisu u Hagu dokazali krivicu niti su ga osudili zato me toliko vise cude nase izdajice nasi idioti koji kao mantru non stop ponavljaju laz. Kosovo i Metohija nije nezavisno to je deo Srbije i ostace zauvek, tako nam Bog pomogao!

bogster

pre 7 godina

Šteta što nisi bio kandidat 1933 godinw u Nemačkoj.

jana

pre 7 godina

O Canak pa znamo mi tebe nemas potreba da nas lazes.

Mara

pre 7 godina

I sta je tebi tu sporno,mozda to da ti treba da budes taj predsednik,e pa nikad neces,jer si odavno propustio tu sansu.\n

Boki

pre 7 godina

A čiju bi ti teritoriju da daješ Siptarima, a sutra da pripojis Vojvodinu Madjarskoj. E jak si mi ti politacar. Samo da se bijes po kafani, to je tvoj nivo.

AS

pre 7 godina

PREDSEDNIK MORA DA POŠTUJE USTAV SRBIJE A PO USTAVU KOSOVO JE SASTAVNI DEO NAŠE DRŽAVE

Lala iz Banata

pre 7 godina

Плитак "чанак"... - "Ладна попара"...!! ( стара банатска...! )

Dule

pre 7 godina

Ne pomaze ti ni da se dodvoravas, i onako niko nece glasati za tebe.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17