• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Blic

30.03.2017

00:35

ALEKSANDAR VUČIĆ: Nadam se pobedi u prvom krugu, poštovaću volju naroda!

Zanimljivosti

ALEKSANDAR VUČIĆ: Nadam se pobedi u prvom krugu, poštovaću volju naroda!

Podeli vest

Kakva god da bude narodna volja, ja ću je poštovati, a da li se nadam da je moguća pobeda u prvom krugu, mislim da jeste, rekao je za "Blic" predsednički kandidat Aleksandar Vučić

Na pitanje da li će podneti ostavku na mesto predsednika stranke ako bude izabran, kaže da će o tome razgovarati sa ljudima u stranci, ali da se na sledećem kongresu SNS neće kandidovati za predsednika stranke i da dotle treba da se pronađe novi predsednik stranke, a da SNS ima mnogo dobrih i vrednih ljudi koji to zaslužuju. 

PREMIJEROV OTAC, ANĐELKO VUČIĆ: Najviše me tište neistine o sinovima!

Upitan ko će ga zameniti na mestu premijera, i da navede bar neka imena, Vučić je rekao da "ne bi bilo fer" da to kaže.

- Biće fer da izgovorim samo jedno ime. Ima više kandidata, ali hajde da sačekamo izbore, možda neko drugi bude predlagao sledećeg predsednika vlade- rekao je Vučić. 
Twitter.com

Povodom navoda u medijima da je sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem dogovoreno da ga nasledi, kaže: "Nemam komentar". 

OTKRIVAMO: ŠTA SE SVE VUČIĆ U KREMLJU DOGOVORIO SA PUTINOM! Ako treba, dobijamo S-300 ZA 24 ČASA!

Upitan da li je sve osim pobede u prvom krugu neuspeh, Vučić kaže da se prema celoj stvari ne odnosi na takav način. 

- Ne zato što sam neko ko traži alibi, već zato što je za mene najvažnije da mi je čista savest i da sam zadovoljan onim što sam radio u prethodnom periodu i programom koji sam izneo, jer nisam čuo ničije druge planove i programe- rekao je Vučić. 

Tanjug

Govoreći o odlasku sa "najfrekventnije funkcije" na poziciju sa manje obaveza, Vučić kaže da nije neko ko će imati malo posla ističući da smatra da može da bude ogromna podrška vladi i građanima Srbije. 

- Mogu da kontrolišem vladu u skladu s ustavnim ovlašćenjima, a važna je uloga predsednika i u očuvanju stabilnosti u zemlji u regionu. Biću pomoć vladi u dovođenju investitora kroz razgovore s liderima mnogih zemalja. Takođe, veoma je važno to što je predsednik i do sada odlukom vlade imao odlučujuću ulogu za koordinaciju u okviru namenske industrije. 

(VIDEO) VUČIĆ U KRAGUJEVCU: Hoću da budem predsednik svim građanima jer to je normalna i pristojna Srbija!

On kaže da je u namenskoj industriji postoji ogroman potencijal i ogromna šansa i samo time da se bavi, to bi bio posao "od jutra do mraka".

Navodi da je vlada do sada pripremila desetine miliona evra za namensku industriju i da će se to višestruko vratiti. 

Tanjug


Na pitanje kako ocenjuje kampanju, Vučić kaže da je što se njega tiče bila "čista kao suza". 

- Nijedan negativan, a kamoli prljav spot. Vrlo malo negativnih reči, ali nijednu prljavu ili nepristojnu reč nisam izgovorio, ničijeg člana porodice nisam pomenuo, nisam ulazio mnogo ni u prošlost kandidata, nisam govorio o njima već o Srbiji i o budućnosti- rekao je Vučić. 

KRAJ KAMPANJE: U ponoć počinje predizborna tišina!

Na konstataciju da se u prethodne tri godine najviše bavio ekonomijom i na pitanje kakvu kasu ostavlja nasledniku, Vučić odgovara - "punu". 

- Nema s tim problema. Naša je da sad uzimamo veće kase i da one ne budu prazne, da njih pokušamo da punimo, kao što smo našu kasu napunili- kaže Vučić dodajući da tu ima još mnogo prostora i posla i da tu misli da pomogne vladi. 

- Pratićemo sve što se dešava u svetu, popravljati poslovni ambijent, i godine koje dolaze, ukoliko očuvamo mir i stabilnost, biće zlatne godine za Srbiju- poručio je Vučić.

Tanjug


On ističe da su plate vraćene na pređašnji nivo prosvetnim radnicima, medicinskim sestrama, lekarima, policajcima, vojnicima... 

- A važno je i da penzije budu stabilne i uvećavane svake godine- rekao je Vučić. 

SPREMAJU RAT U NEDELJU! Dosovski NATO kandidati proglasiće izbornu krađu, 300 huligana će kamenovati sedište RIK!​

Povodom podrške Putina i Merkelove i da li je za to morao da učini neke ustupke, Vučić kaže da nije i neće biti ustupaka. 

- Naš strateški cilj je EU, ali mi smo jedini koji nisu uveli sankcije Rusiji. Te političke odluke su uvezane sa ekonomijom- rekao je Vučić. 

On je ocenio da je velika čast način na koji je Angela Merkel govorila o Srbiji, kao i koliko je važno s kakvim je respektom Putin govorio o našoj zemlji. 

Tanjug

Upitan koliko je plaćeno Gerhardu Šrederu da dođe na konvenciju SNS i da ga podrži, Vučić je naglasio - Nikada mu ni dinar nisam dao, i to bi bila velika uvreda za njega.

NOVO ISTRAŽIVANJE DEMOSTATA: NEMA DRUGOG KRUGA! Vučić na 56%, svi ostali ni do 10%

Upitan ko mu je najozbiljniji protivkandidat, kaže da ih ne gleda tako i da ih ne gleda kroz mržnju, bez obzira šta su sve izgovorili o njemu. 

- Jeremića sam viđao dok je dolazio u vladu, ljubakao me i zahvaljivao mi na svemu. Do zemlje se savijao dok je zahvaljivao. Sad je priču promenio. Jankovića dugo nisam video, i ne znam zašto bih viđao nekog ko se nije bavio svojim poslom, već se protivustavno i protivzakonito bavio politikom- zaključio je Vučić. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
jelena

pre 6 godina

Srbija je u poslednjih nekoliko godina postala država koja ima veliki ugled u svetu i kojoj se može verovati.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija