• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

30.03.2017

15:18

ĐURIĆ: Priština se plaši snage i jedinstva Srba

Zanimljivosti

ĐURIĆ: Priština se plaši snage i jedinstva Srba

Podeli vest

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić poručio je da su blokade puteva na KiM uoči mitinga u Leposaviću pokazale da se Priština plaši snage i jedinstva Srba

- Nekome se ne sviđa to što Aleksandar Vučić na KiM može da okupi više ljudi na jednom skupu u Leposaviću, nego što mogu mnogi albanski politički lideri. Zato su se uplašili i pokušavali da spreče skup - rekao je Đurić za Tv Prva i istakao da više prava za Srbe na KiM ne znači manje prava za bilo koga drugog.

Đurić je rekao da to Srbe neće zastrašiti niti odvratiti, već da će izaći na izbore i dati podršku Aleksandru Vučiću, jačanju srpske ekonomije i institucija. 

- Vučić može da računa na nepodeljenu, ubedljivo većinsku podršku srpskog naroda na KiM - rekao je Đurić. 

Đurić je rekao da će izbori na KiM biti organizovani u saradnji sa OEBS-om, da Srbi treba da izađu na izbore u što je moguće većem broju i pokažu snagu i jedinstvo. 

- Kao potpredsednik SNS, pozivam sve građane na KiM da podrže Vučića na izborima jer je to politika jedinstva, očuvanja suverenita i jačanja naših institucija. Smatram da će 2. april i na KiM biti pobeda za celu Srbiju, a ne samo našu stranku - rekao je Đurić. 

On je naveo da su građani KiM na jučerašnjem skupu u Leposaviću želeli da pokažu jedinstvo i snagu i da se nisu uplašili, a da su barikade puteva postavljene širom KiM, što je bilo kršenje osnovnog prava na slobodno kretanje. 

- To je bila sinhronizovana aktivnost - istakao je Đurić i dodao da to nije učinjeno bez političke volje elita u Prištini. 

Upitan kako će se to odraziti na pregovore Beograda i Pištine, Đurić je rekao da je ono što se juče dogodilo samo jedan od simptoma gušenja prava Srba, među kojima je i nastojanje da se ne sprovodi deo Briselskog sporazuma koji se tiče osnivanja ZSO.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
saki

pre 7 godina

Ne biramo mi samo predsednika vec i put kojim bi Srbija trebalo da krene u buducnosti.

Nemanja

pre 7 godina

Pristina se plasi jake Srbije to je svima jasno. Isto kao i hrvati i bosnjaci sto se pribojavaju.

Tijana

pre 7 godina

Jedinsveno i slozno se samo nesto i moze postici!

Jelenko

pre 7 godina

Samo sloga Srbina Spasava. Mislim da je to jedino resenje za nas i zato i podrzavam Vucica jer idemo ka EU i vecem standardu.

brane

pre 7 godina

Priština ne zna šta im se dešava i otkud Vučiću podrška svih moćnih lidera sveta.

milica

pre 7 godina

Jedinstvo i sloga i jeste prava snaga Srbije i temelj svake promene i razvoja!

Srbin

pre 7 godina

Сви у региону се моле да се Срби и Србија не уједине. А то је јел су свесни снаге.

Tanja

pre 7 godina

Dobro je što će OEBS pratiti izbore na KiM kako niko ne bi mogao napraviti neku krađu ili učiniti izbore nedemokratskim!

marko

pre 7 godina

E zbog toga je potrebno da imamo jedinstvenu i stabilnu vlast.

grom

pre 7 godina

Zato su organizovali kamenovanje Aleksandra Vucica. Pokusaj atentata je bio a evropa cuti i pravi se da nista nije bilo.

Ludi Milojko

pre 7 godina

Toga se Siptari najvise i plase jer su Videli da to Vucic moze da izvede i na sve nacine pokusavaju da ga se rese,ali na njihovu zalost narod ce ga izabrati!

Vrscanka

pre 7 godina

Svakako da ce pobeda Aleksandra Vucica biti pobeda za celu Srbiju.

Nemanja

pre 7 godina

Priština ne zna koje Srbija. Srbija je jaka i stabilna zemlja.

Vera

pre 7 godina

Albanci nikakvim blokadama i brikadam ne mogu da zaustave napredak Srbije.

Ekrem

pre 7 godina

Albanci umesto da nam se pridruže u nastojanju da zajedno gradimo bolju budućnost, oni i dalje žive zarobljeni u mržnji i sami će sebe da unište.

NewYork

pre 7 godina

Podrška za sve ljude u našoj zemlji i za predsednika Vučića.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija