• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

30.03.2017

22:23

POSLEDNJE ISTRAŽIVANJE DVA SATA PRED IZBORNU TIŠINU: Vučić 54,3 %, Janković 12,8 %, Maksimović 9,5 odsto...

Zanimljivosti

POSLEDNJE ISTRAŽIVANJE DVA SATA PRED IZBORNU TIŠINU: Vučić 54,3 %, Janković 12,8 %, Maksimović 9,5 odsto...

Podeli vest

Agencija Ipsos objavila je rezultate istraživanja javnog mnenja, dva sata pred nastupanje predizborne tišine, po kojoj premijer Srbije Aleksandar Vučić ubedljivo vodi sa 54,3 odsto glasova ispitanika

Na osnovu raspoloženja u poslednjem talasu merenja, mala je verovatnoća da bude drugog kruga. Da su izbori održani u četvrtak 30. marta, kandidat Aleksandar Vučić bi imao 54.3% glasova, pri ćemu bi se sa istom verovatnoćom mogao očekivati svaki rezultat izmedju 51.8% i 56.9%. 

Na drugom mestu su Vučiću najbliži Saša Janković sa 12.8%  i trećem Luka Maksimović sa 9.5%.  Iako je razlika na prvi pogled uverljiva, statistički intervali mogućih izbornih rezultata na osnovu uzorka su blizu iako se ne preklapaju.  

Vuk Jeremić sa 6.8% je četvrti, ali se preklapaju statistički intervali ocena rejtinga sa petim Vojslavom Šešeljom, tako da je moguća promena redosleda sa vrlo velikom verovatnoćom.

Radulović i Čanak su na  sedmom i osmom mestu sa mogućnošću izmene redosleda. Ostali kandidati su na procentima koji se teže hvataju uzorkom. 

- Tokom merenja koje je kontinuirano obavaljano u poslednjih mesec dana, dolazilo je do čestih promena redosleda kandidata sličnih ocena, a najveće poteškoće je zadavao rejting Luke Maksimovića alijas Belog Preletačevića. Redosled između Luke Maksimovića i Saše Radulovića se menjao 6 puta u proteklih 14 dana, dok su se Vojislav Šešelj i Vuk Jeremić na četvrtom mestu smenjivali 4 puta.

- Što se tiče motivacije birača, Aleksandar Vučić ima ubedljivo najbolju situaciju u odnosu na ostale kandidate, pa bi mu scenario sa manjom izlaznošću omogućio bolji rezultat.

U istraživanju je bilo 72 odsto opredeljenih građana, procenjena izlaznost je na 58,3 odsto u odnosu na upisane birače, a merenje je obavljeno na uzorku punoletnih građana prisutnih u Srbiji i ne obuhvata merenje raspoloženja na Kosovu i na mestima glasanja u inostranstvu.

(VIDEO) NEUMORAN! Vučić lično odgovarao posetiocima njegove Fejsbuk stranice!

OVO SU POSLEDNJA ISTRAŽIVANJA TRI VELIKE AGENCIJE: VUČIĆ 53% - 56,2%, Janković 8,9% - 15,1%, Jeremić 6,9% - 9,3%!

VUČIĆ U PREDIZBORNOM INTERVJUU: Ne kandiduju se oni da bude bolje Srbiji, NEGO BI VOLELI DA BUDU VUČIĆ!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija