• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.04.2017

13:29

KOLINDA VUČIĆU: Da unapredimo odnose naše dve zemlje!

Zanimljivosti

KOLINDA VUČIĆU: Da unapredimo odnose naše dve zemlje!

Podeli vest

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović uputila je danas čestitku predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću na izboru za predsednika Srbije, uz poruku da veruje u unapređenje odnosa dve zemlje

- Upućujem Vam srdačne čestitke povodom Vašeg izbora na dužnost predsednika Republike Srbije. Uverena sam da ćete na toj odgovornoj dužnosti uspešno raditi za sveukupni napredak Vaše države i za dobrobit svih njenih građana - navodi se u čestitki Kitarović, saopštila je Kancelarije za medije Vlade Srbije.

Grabar Kitarović kaže da veruje da će u predstojećem periodu zajedničkim radom doprinositi unapređenju sveukupnih hrvatsko-srpskih odnosa, u čemu nam naše manjinske zajednice mogu biti poseban i trajan temelj.

- Isto tako, izražavam nadu u pronalaženje rešenja za preostala otvorena pitanja, koja opterećuju odnose između dve susedne države, a u duhu našeg ranijeg dijaloga i Deklaracije o unapređenju odnosa i rešavanju otvorenih pitanja između Republike Hrvatske i Republike Srbije, potpisane u Subotici 20. juna 2016. godine - ističe predsednica Hrvatske u čestitki.

Grabar Kitarović naglašava da Hrvatska podržava proces evropskih integracija Srbije i da je spremna da nastavi da prenosi stečena znanja i iskustva iz zahtevnog procesa, koji je i sama nedavno prošla.

- Verujem da ćemo uspešno sarađivati i u okviru Procesa Brdo-Brioni kao formata koji ima izuzetan značaj za dijalog o jačanju saradnje i stabilnosti jugoistočne Evrope, kao i potvrđivanja perspektive njene konsolidacije u okviru Evropske unije - kaže se u čestitki hrvatske predsednice Grabar Kitarović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ana

pre 7 godina

Unapredjenje dve zemlje je veoma vazno za dalji napredak!

Zoran

pre 7 godina

Pobeda velikog čoveka, pobeda pravde i pobeda Srbije!

Ana

pre 7 godina

Odnosi sa svim zemljama u regionu ce sigurno biti dobri!

Laki

pre 7 godina

Ajmo onda da unapredimo odnose nase dve zemlje.

Ljuban

pre 7 godina

Lep gest Predsednice hrvatske gospodje Kitanovic .

Meda

pre 7 godina

Pobeda odneta trudom i zalagnjem ,zadobio je poverenje gradjana,sto se na izborima i pokazalo

Draza

pre 7 godina

Kolinda nismo navikli od tebe da mozes biti i diplomata!

Nensi

pre 7 godina

Verujem da je došlo vreme da Srbija i Hrvatske poboljšaju svoje odnose.

Hilmija Karić

pre 7 godina

Što se tiče Vučića , on je uvek otvoren za saradnju. Na vama je du tu saradnju prihvatite.

Ljilja

pre 7 godina

Bravo za podršku i čestitke Hrvatske predsednice.

mala

pre 7 godina

Naravno da hocemo, nas Vucic je uvek bio za stabilnost i mir u regionu!

sakili

pre 7 godina

Hrtvatska je ta koja unazadjuje odnose sa nama.

filip

pre 7 godina

Vucic to pokusava godinama,ali vi kolinda malo ispitajte sebe.

tara

pre 7 godina

Kolinda bi mogla da pocne, jer uglavnom je ona ta koja provocira, a mi smo uve za saradnju.

paramonte

pre 7 godina

Vec je krajnje vreme da se ratne sekire zakopaju.

Ivanitza

pre 7 godina

Tako bi trebalo da bude!Nadamo se saradnji i normalnim odnosima!

Izbori 2024

Vesti

Palma primio jagodinskog olimpijca, strelca Lazara Kovačevića i ženski fudbalski klub „Jagodina“ koji se plasirao u prvu ligu Srbije
Politika

Palma primio jagodinskog olimpijca, strelca Lazara Kovačevića i ženski fudbalski klub „Jagodina“ koji se plasirao u prvu ligu Srbije

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma primio je danas Lazara Kovačevića, strelca kluba „Jagodina 92“, koji je prošle nedelje u Rio De Žanieru u Brazilu na kvalifkacionom turniru za Olimpijske igre osvojio prvo mesto u pucanju vazdušnom puškom na 10 metara i plasirao se na Olimpijske igre koje će ovog leta biti održane u Parizu.

24.04.2024

11:45

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija