• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

05.04.2017

12:14

ČESTITKE NEPRESTANO STIŽU! Merkelova, Štajnmajer, Alijev, Matarela i drugi svetski državnici pozdravljaju pobedu Vučića!

Zanimljivosti

ČESTITKE NEPRESTANO STIŽU! Merkelova, Štajnmajer, Alijev, Matarela i drugi svetski državnici pozdravljaju pobedu Vučića!

Podeli vest

Čestitke najuticajnijih svetski državnika povodom pobede Aleksandra Vučića u prvom krugu izbora za predsednika Srbije neprestano stižu...

Na izboru za predsednika Srbije Vučiću su danas čestitali predsednik i kancelarka Nemačke, Frank Valter Štajnmajer i Angela Merkel, predsednik i premijer Italije, Serđo Matarela i Paolo Đentiloni, kao i prvi čovek Azerbejdžana Ilham Alijev.

informer.rs

Štajnmajer je čestitao Vučiću na izboru za predsednika Srbije, poručivši da je uveren da će Srbija nastaviti da ostvaruje suštinski napredak na putu ka EU i da se može osloniti na Nemačku kao poštenog i pouzdanog prijatelja.

- Srdačno Vam čestitam na izboru za predsednika Republike Srbije. Vašim izborom najvišu funkciju u državi preuzima čovek koji se snažno zalaže za pridruživanje Srbije Evropskoj uniji - naveo je Štajnmajer u čestitki.

informer.rs

Kancelarka Merkel je Vučiću čestitala ubedljivu pobedu na izborima 2. aprila uz poruku da se raduje nastavku saradnje s njim na novoj funkciji.

- Za predstojeći zadatak na funkciji predsednika države želim vam sve najbolje, mnogo sreće i uspeha. Vlada Nemačke će i ubuduće vama i vašoj zemlji pružati svesrdnu pomoć - poručila je Merkel.

informer.rs

Azerbejdžanski predsednik Ilham Alijev čestitao Vučiću na izboru za predsednika Srbije, ističući da je ubeđen da će i dalje biti ulagani zajednički napori u smeru produbljivanja prijateljskih odnosa i saradnje između Azerbejdžana i Srbije.

Alijev je Vučića pozvao u zvaničnu posetu Republici Azerbejdžan u, kako je naveo, pogodnom trenutku, saopštila je vladina kancelarija za saradnju s medijima.

Aleksandar Vučić primio je danas i ambasadora Italije u Beogradu Ðuzepea Manca, koji mu je čestitao pobedu na predsedničkim izborima u svoje ime i uručio čestitke italijanskog predsednika Serđa Matarele i premijera Paola Ðentilonija.

Ambasador Manco je premijeru Vučić preneo poziv predsednika Matarele da po preuzimanju dužnosti predsednika Srbije poseti Italiju, što je srpski premijer prihvatio, izražavajući zahvalnost italijanskom državnom vrhu na angažovanju u razvoju bilateralnih odnosa dveju zemalja i snažnoj podršci Srbiji u sprovođenju reformi, evropskim integracijama i regionalnoj saradnji.

Podsetimo, Aleksandru Vučiću su na izboru za predsednika Srbije među prvima čestitali predsednik i premijer Ruske federacije Vladimir Putin i Dmitri Medvedev, kao i mnogi drugi svetski državnici.

informer.rs
informer.rs

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

"Srpska ekonomija raste!" Moćna poruka ministra Siniše Malog iz Vašingtona
Politika

"Srpska ekonomija raste!" Moćna poruka ministra Siniše Malog iz Vašingtona

Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas u Vašingtonu da je imao odličan sastanak sa predstavnicima Konstituence u MMF koju predvodi Švajcarska i istakao da srpska ekonomija raste i da se očekuje da privredni rast Srbije u prvom kvartalu bude 4,3 ili 4,4 odsto, kao i da javni dug naše zemlje trenutno iznosi 47,6 odsto BDP-a.

18.04.2024

17:03

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija