• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

07.04.2017

13:10

TEREZA MEJ ČESTITALA VUČIĆU: Srbija obezbeđuje stabilnost u regionu!

Zanimljivosti

TEREZA MEJ ČESTITALA VUČIĆU: Srbija obezbeđuje stabilnost u regionu!

Podeli vest

Britanska premijerka Tereza Mej čestitala je danas premijeru Srbije Aleksandru Vučiću pobedu na predsedničkim izborima, navodeći da Srbija igra centralnu ulogu u obezbeđivanju stabilnosti u regionu

 

- Veoma pozdravljam posvećenost reformama koje ste pokrenuli. Dok težite tome da promovišete veći ekonomski prosperitet, bavite se pitanjem korupcije, gradite snažne i nezavisne institucije i jačate vladavinu prava u Srbiji, budite uvereni da će Vam Velika Britanija pružati punu podršku - navela je Mejova u čestitki koju je Vučiću uručio britanski ambasador u Beogradu Denis Kif.

Tereza Mej izrazila je nadu da će Vučić tokom svog predsedničkog mandata nastaviti da postiže napredak u dijalogu sa Prištinom i u normalizaciji odnosa koji su od suštinskog značaja za mir, saopštila je Vlada Srbije.

- Moja Vlada i ja unapred se radujemo posebno bliskoj saradnji s Vama, dok se pripremamo da budemo domaćini Samita o Zapadnom Balkanu 2018 - izjavila je britanska premijerka.

Ona je podsetila da se ove godine obeležava 180. godišnjica diplomatskih odnosa izmedju Velike Britanije i Srbije i ocenila da to pruža dobru priliku za produbljivanje svih aspekata naših bilateralnih odnosa.

Tereza Mej izrazila je nadu da će Velika Britanija i Srbija nastaviti s jačanjem bezbednosne saradnje u cilju prevazilaženja zajedničkih izazova poput ekstremizma, ilegalnih migracija i organizovanog kriminala.

- Na kraju, želela bih da Vam zahvalim na pismu koje ste mi uputili 23. marta, posle napada u Vestminsteru. U suočavanju sa zajedničkom pretnjom od terorizma, važno je da ujedinjeni štitimo zajedničke vrednosti. Zahvalna sam Vam na rečima solidarnosti i podrške - navodi se u čestitki Tereze Mej.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nana

pre 7 godina

Zahvaljujući Vučiću Srbija je stekla političku i ekonomsku unutrašnju stabilnost, spoljna politika Srbije je politika mira koja garantuje politički mir i stabilnost u regionu.

Milan85

pre 7 godina

Do skoro smo bili marginalna drzava a sada smo opet najbitnija zemlja u regionu.

Andrea

pre 7 godina

Velika Britanija zeli da odrazava i unapredjuje odnose sa nama.

Petar

pre 7 godina

Svima je drago sto je Vucic pobedio, jer ce region sa njim biti stabilan, a to je osnov daljeg razvoja Srbije

Bojana

pre 7 godina

Srbija ce ostati faktor stabilnosti, jer nama najvise mir i stabilnost trebaju.

Uros

pre 7 godina

Vučić je ostavio impresiju na Terezu svojim rezultatima kada upućuje tako lepe želje i čestitke!

brane

pre 7 godina

Voleo bih malo više iskrenosti u nihovoj politici prema nama.

mala

pre 7 godina

Srbija veruje u naseg premijera, zato je i glasala za njega.

Vrscanka

pre 7 godina

I Velika Britanija daje podrsku mudroj i odgovornoj politici Aleksandra Vucica.

Bella

pre 7 godina

Свака част. Вучић, наш председник Србије.

Milorad

pre 7 godina

Drago mi je da ima onih koji to javno i priznaju.

Vikica

pre 7 godina

Vučić je pokazao da zna kojim putem treba ići kako bi se razvijao ceo region. Bez njega bismo i dalje bili u ambisu, a znacaj njegove pobede ce kad tad shvatiti i oni koji ga ne podrzavaju (jedino ce dosovski lopovi ostati na suprotnoj strani, jer njima ne odgovaraju uredjen sistem, pravda, postenje i zemlja u kojoj se ceni rad)

Nemanja

pre 7 godina

Ceo svet zna koliko Vucic moze i hoce. Njegova politika je povoljna za ceo region - igra fer i posteno, a interesi naroda su mu prioritet...

Vera

pre 7 godina

Britanska premijerka jako dobro zna koliko je dobro za region to što je Vučić pobedio na izborima.

Filip

pre 7 godina

Svima je jasno da je Vučić garant mira i stabilnosti na Balkanu, a pored toga on je i garant da će se ekonomska situacija celog Balkana popraviti.

vuk

pre 7 godina

Svi znaju da je stabilnost u Srbiji uz vidjenje Aleksandra Vucica ba zavidnom nivou!

Milena

pre 7 godina

JAsan dokaz da su izbori demokratski, da nije bilo kradje i nije bilo narusenja demokratskog procesa

Aca

pre 7 godina

Jos jedan lider je podrzao izbor predsednika, to je jasan znak da Srbija ima jakogh lidera koji je cenjen u svetu.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija