• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.04.2017

14:39

VULIN: RIK treba da glasa po zakonu,a ne po nalogu partija!

Zanimljivosti

VULIN: RIK treba da glasa po zakonu,a ne po nalogu partija!

Podeli vest

Članovi Republičke izborne komisije mogu da glasaju o proglašenju konačnih rezultata predsedničkih izbora samo na osnovu zakona i izražene volje birača, a ne po partijskom nalogu, izjavio je danas ministar Aleksandar Vulin

Naveo je da je dva miliona građana glasalo da predsednik Srbije bude Aleksandar Vučić i to ne može da se promeni.

Svako ko u RIK-u, navodi ministar, bude glasao na osnovu partijskog naloga, a ne na osnovu rezultata koje su odredili građani Srbije na izborima, taj je pogrešio i što je član RIK i taj bi sutra Srbijom vladao po partijskom nalogu, a ne po zakonu.

Vulin je, odgovarajući na pitanje novinara, rekao da članovi RIK mogu da glasaju samo na osnovu zakona i izbornih rezultata koje su dobili sa terena i na osnovu potpisanih zapisnika sa biračkih mesta, a ne po partijskom nalogu.

- Tako bi oni vladali zemljom, po partijskom nalogu. Partije treba da narede članu RIK da glasa ne po zakonu, na šta se obavezao, i ne po izbornim rezultatima, već po stavu partije. Pa šta će nam onda RIK? Onda neka se partije dogovore, sastanu pa kako koga nadglasaju - kaže Vulin.

Građani Srbije su, ističe, jasno glasali i dva miliona glasova dali su predsedniku Vučiću i to ne može da se promeni.

- Isto važi i za proteste, dok su mirni možemo da ih prihvatimo. Nadamo se da će jednog dana imati nekakvu svrhu i smisao, ali dok to ne bude, opet ćemo ih tolerisati dok ne bude nasilja - rekao je Vulin.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija