• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.04.2017

11:01

DSS UDARIO NA LIDERA DVERI! Jovanović: Obradović obmanjuje javnost!

Zanimljivosti

DSS UDARIO NA LIDERA DVERI! Jovanović: Obradović obmanjuje javnost!

Podeli vest

Predsednik Dveri Boško Obradović iznosi besmislene i neodgovorne stavove, pozivima na nepriznavanje izbornih rezultata, ocenjuje danas Demokratska stranka Srbije i dodaje da Obradović pri tom iznosi tvrdnje koje ne odgovaraju činjeničnom stanju i kojima se javnost dovodi u zabludu

Obradović poslednjih dana poziva opozicione predsedničke kandidate da ne priznaju rezultate predsedničkih izbora, kako bi oni morali da se ponište i ponove. 

Vršilac dužnosti predsednika DSS Miloš Jovanović objašnjava da je netačna Obradovićeva tvrdnja da se predsednički izbori mogu ponovo raspisati u slučaju da većina članova Republičke izborne komisije glasa protiv „proglašenja” rezultata. 

RIK je po slovu zakona dužan da utvrdi izborne rezultate, a ako to ne uradi, u krajnjoj instanci će to morati da učini Upravni sud.

Utoliko poziv na „obaranje” izbornih rezultata predstavlja najobičniju dimnu zavesu jer se rezultati, u odsustvu dokaza o izbornoj krađi, pravno svakako moraju utvrditi, navodi Jovanpović u saopštenju. 

Druga sporna tvrdnja odnosi se na ideju bojkota izbora za koju se niko od predsedničkih kandidata nikada nije zalagao, a naročito ne Boško Obradović koji je svoju kandidaturu objavio u septembru prošle godine, pola godine pre njihovog raspisivanja i mesecima pre bilo kog drugog kandidata, navodi Jovanović.

On dodaje da je DSS tada ukazivao da izbori neće proteći u jednakim uslovima, i predlagao bojkot, ali to niko iz redova opozicije tada nije prihvatio.

Kritikovati uslove po završetku izborne trke u najmanju je ruku licemerno. Podneti poraz nije uvek lako, ali smatramo da i u njemu treba ostati dostojanstven i principijelan. 

Nezadovoljstvo postignutim rezultatima ne može biti razlog neodgovornog ponašanja, a još manje daje pravo da se etiketiraju drugi politički akteri, ističe Jovanović.

U tom smislu najenergičnije odbacujemo besmislenu tezu da se samo pravljenjem presedana prilikom glasanja u RIK-u i učestvovanjem u politikantskim igrarijama dokazuje opozicioni status, ističe Jovanović. 
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija